Uitnodiging

‘Natuurlijk Leiderschap & Leiderschap in de Natuur’

een Inspiratiemiddag aan Zee voor eindverantwoordelijken in organisaties

op vrijdag 30 september van 13.00-18.00 uur

in het Zwanenwater van Natuurmonumenten te Callantsoog.

In het kader van het 5-jarig jubileum van InspiratiePlekAanZee, nodig ik jou als eindverantwoordelijk bestuurder, directeur, of manager met veel plezier uit, om in een klein gezelschap en outdoor kleding samen met mij de natuur in te trekken om geïnspireerd te raken door de elementen. De ontmoetingsplek is het unieke natuurgebied het Zwanenwater in Callantsoog.
Deze bijzondere plek heb ik uitgekozen omdat de natuur mij persoonlijk en in mijn werk inspireert. De natuur is net als mensen geen dag hetzelfde en dat maakt mij keer op keer weer bewust van de invloed van de elementen op ons dagelijks leven.
De natuur brengt je dichter bij je eigen natuur.

Dieren inspireren
De middag begint met een lezing van prof. dr. Joseph W.M. Kessels, hoogleraar Human Resource Development aan de Universiteit van Twente, die ons meeneemt op een reis langs wat hij noemt ‘gespreid’ leiderschap. Hij gebruikt daarbij de metafoor van het dierenrijk en vertelt over het natuurlijke leiderschap bij dieren. Hij voert ons niet alleen langs de leeuwenkoning en de olifant, maar wijst ook op het complexe samenwerkingsverband van een school vissen, een zwerm vogels en een mierenkolonie. In een eeuw die vraagt om een nieuwe stijl van leiderschap, anders organiseren, leren en samenwerken, kan de natuur een inspiratiebron zijn. Hoe kunnen mensen hun talenten leren kennen om een leiderschapsstijl te ontwikkelen die past bij organisaties van nu?

Van elkaar leren
Je bent deze middag in goed gelijkgestemd gezelschap van zo’n twintigtal eindverantwoordelijken in organisaties. Met elkaar kunnen wij na de lezing de praktische toepasbaarheid van de leiderschapsprincipes uit het dierenrijk verkennen, herkennen en erkennen in onze eigen leiderschaps- en organisatieontwikkeling. Hoe werkt het in de natuur en wat kun je daar als leider van leren? Wat pas je wellicht al toe? Wat is jouw natuur en hoe kom je daar dichterbij? Hoe zie jij de transitie van je organisatie en hoe kun je mensen al lerende meenemen? Samen met Joseph Kessels verkennen we de vragen en wisselen we ervaringen en ideeën met elkaar uit.

Laat de zintuigen prikkelen
Natuurlijk maken wij deze middag ook een wandeling door het prachtige gebied het Zwanenwater dat in de duinen verscholen ligt. Benoemd tot aardkundig monument, met de grootste natuurlijke duinmeren van Europa en een belangrijk trekvogelgebied met de internationale wetland status. Een inspirerende plek aan zee, om in alle rust te bezinnen en met elkaar uit te wisselen op het thema. Als vrijwillig excursieleider van Natuurmonumenten neem ik je ‘off road’ mee op een wandeling buiten de gangbare paden. Outdoor kleding en wandelschoenen zijn dan ook een must.

Programma
13.00 uur Ontvangst op de parkeerplaats van het Zwanenwater in Callantsoog, waar omkleden mogelijk is.
Na een korte wandeling opent Nathalie Jagir Peters de middag
13.30 uur Lezing door prof. dr. Joseph W.M. Kessels
14.30 uur Interactieve themabespreking
15.30 uur Pauze
16.00 uur ‘Off road’ wandeling in het Zwanenwater met Nathalie Jagir
17.30 uur Afsluiting met borrel toe.

Je bent van harte welkom!
Ik zou het zeer op prijs stellen je als deelnemer te verwelkomen bij deze Inspiratiemiddag aan Zee. Laat je als leider inspireren door de natuur en gelijkgestemden.

Je bijdrage voor deze unieke middag is € 300,- excl. btw. Hiermee doe je op de eerste plaats vooral een mooie directe donatie aan het beheer van de natuur in het Zwanenwater en uiteraard ook aan de komst van de gastspreker. Als jubileum cadeau nodig ik je uit om een gast mee te brengen. Je bijdrage is dus voor 2 personen.

Wellicht dat je een eindverantwoordelijk bestuurder, directeur, of manager in jouw netwerk hebt die je persoonlijk zou willen uitnodigen als jouw gast deze middag. Iemand die je met dit gebaar wilt bedanken voor jullie samenwerkingsrelatie, of omdat je hem, of haar bewondert, of inspiratie gunt in veranderende tijden.

Bel of mail mij om je aan te melden. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.

Graag tot onze ontmoeting!
Nathalie Jagir - Inspirator

Nathalie Jagir Peters RL 06-21541907 Bezoekadres Zeeweg 2-101, 1759 GV Callantsoog KvK 54267552 info@inspiratieplekaanzee.nl