Hoe het begon

 

Dienstbaarheid is altijd al de rode draad in mijn leven geweest. Toch was altijd werken wanneer andere vrij zijn niet wat ik daarbij voor ogen had. Dat maakte dat ik 30 jaar geleden zelf mijn stageplek regelde bij bij Keser Uitzendbureau. Als uitzendconsulente op de horecavestiging stond ik nog met één been in het Amsterdamse hotelwezen, mijn beoogde vakrichting na mijn Hotelschool opleiding. Mijn andere been zette ik maar wat graag in het bedrijfsleven om te gaan werken mét mensen.

Terugkijkend, nu als zelfstandig senior coach en inspirator, ben ik beschikbaar voor iedereen die vanuit reflectie wil groeien, ontwikkelen, veranderen. Dat ik zowel in mijn eigen leven als bij mijn klanten door de jaren heen heb ontdekt, dat het daarbij om persoonlijk natuurlijk leiderschap gaat maakt dat ik mijn eigenwijze kijk hierop heb ontwikkeld met mijn motto:

 

Inspiratie tot bewegen,terug naar je natuur!

 

Coaching bij InspiratiePlekAanZee

 

is voor iedereen die inspiratie zoekt en de wens of noodzaak voelt om in beweging te komen, om te groeien, te veranderen, te ontwikkelen. Met elk thema of vraag ben je van harte welkom bij InspiratiePlekAanZee.

Tenminste als je bereid bent om te reflecteren op je eigen doen en denken. Natuurlijk inspireer ik je daarbij. Door te luisteren, mijn kennis en ervaring te delen, maar ook door je uit te dagen, te provoceren, te stimuleren en enthousiasmeren. Wellicht soms juist door je wat af te remmen.
In ieder geval gaan we op zoek wat jou inspireert om letterlijk in beweging te komen en je eigen weg te vinden, terug naar jouw natuur.

Ik biedt een plek en inspiratie aan:

 • eindverantwoordelijke bestuurders, directie en management
 • zelfstandig ondernemers en professionals
 • werknemers en particulieren
 • mannen en vrouwen, jonger en ouder.

Coaching thema’s gaan over:

 

Wat jou inspireert om in beweging te komen, terug naar je natuur.
De uniciteit én het universele van mens zijn. De weg die je bewandelt én wat je op die weg tegemoet komt. De ontdekkingstocht naar je mogelijkheden.

Alle vragen die jouw bezig houden en waar je graag antwoorden op zou vinden zijn dan ook welkom. Als coach en adviseur heb ik in mijn loopbaan tot nu toe diverse specialisaties opgebouwd.

Jouw thema’s kunnen daarbij liggen op het snijvlak van: 

 

 • herstel (bij re-integratie in werk en leven)
 • balans (bij evenwicht herstellen tussen werk&privé, of ik&ander)
 • groei (persoonlijke en professionele ontwikkeling)
 • leiderschap (persoonlijk en professioneel)
 • levens-loop-baan fasen (heroriëntatie en outplacement)
 • levensstijl (fysieke, mentaal en spiritueel).

Onze Inspiratiebronnen onderweg zijn:

 

Op de eerste plaats jouw eigen ervaringen en verlangens in je werk en leven. Dat is de basis voor jouw coachtraject. Daarnaast stel ik mijn persoonlijke en professionele kennis aan jou beschikbaar.
Als coach heb ik ruim 30 jaar ervaring, waarvan de afgelopen 8 jaar als zelfstandig gevestigd coach. Daaraan ging ruim 10 jaar ervaring vooraf bij een gerenommeerd Nobol adviesbureau in Amsterdam voor re-integratie, loopbaancoaching, management coaching en outplacement. Mijn basis heb ik gelegd met het opbouwen van ruim 12 jaar ervaring als intern en extern organisatie- en HRM-adviseur en manager in het bedrijfsleven, overheids- en non-profit organisaties.

Als we onderweg zijn dan inspireer ik je met behulp van:

 

 • opmerkzaamheid en symboliek in de natuur (reflectie vanuit de omgeving)
 • balans tussen lichaam en geest (aandachtstraining middels ademhaling, meditatie, yoga)
 • focus (vergroten van je bewustzijn)
 • provocatie (warmte, humor en confrontatie)
 • verbinding (geweldloze communicatie)
 • en oplossingsgerichte interventies.

Het doel daarbij is om je neutrale, creatieve potentieel te stimuleren en je autonomie te ontwikkelen.

Daarbij werk ik eclectisch. Dit betekent dat ik je als een geheel zie in relatie tot jouw coachvraag. Al naar gelang jouw route hier om vraagt, adviseer ik je om met behulp van specifieke methoden, onderzoeken, oefeningen en opdrachten. Dit is om jouw proces te stimuleren en je bewustzijn door inzichten te helpen vergroten.

De natuur is inmiddels mijn leidraad en heeft mijn levensmotto gevormd met ‘inspiratie tot bewegen, terug naar je natuur’.
Ik help je om jouw eigen weg te vinden en het door jou gewenste resultaat te bereiken, maar wel met realiteitszin. Daarbij inspireer ik je graag om je eigen grenzen te verkennen en te verleggen. Bewustzijn en bewustwording zijn daarbij de wegwijzers.

Een coachtraject is voor mij samen werken aan het vinden van wegen die leiden tot antwoorden op jouw coachvragen. Deze vragen bevinden zich op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkelings- en verandervraagstukken. Voor mij gaan jouw vragen altijd over het in beweging willen, of moeten komen en je eigen inspiratiebronnen (her)vinden om je doel te bereiken, terug naar je natuur. 

Mijn motto – Inspiratie tot bewegen, terug naar je natuur
Voel je de wens of noodzaak om te veranderen, groeien, ontwikkelen, kortom om in beweging te komen? Bij InspiratiePlekAanZee ontmoet je een inspirerende coach en plek.

Mijn missie

Als inspirator inspireer ik iedereen die op mijn pad komt om in beweging te komen als je daar de wens of noodzaak toe voelt. Ik coach je bij het vinden van je eigen weg en richting naar de door jou gewenste verandering of ontwikkeling, terug naar je natuur.

Mijn visie

Mijn interesse gaat uit naar mensen en wat hen beweegt, of juist niet doet bewegen. Ik koppel deze interesse aan de bewegingen van de natuur en ervaar dit als een krachtige inspiratiebron om mensen te begeleiden hun eigen natuur (terug) te vinden.
Ik heb zelf en bij klanten mogen ervaren hoe dit je bewustzijn vergroot, hoe het je leert om je potentieel beter te ontwikkelen en te benutten in je werk en leven. 

Meer over mij als inspirator

 

Als coach startte ik na 25 jaar bij adviesbureaus gewerkt te hebben zelfstandig in 2000. Sindsdien inspireer ik mensen vanuit mijn bedrijf InspiratiePlekAanZee. In individuele inspiratie sessies bij levensloop en loopbaanvragen bij voorkeur wandelend langs het strand of duingebied van Callantsoog en in natuurgebied het Zwanenwater. Het kan een korte serie gesprekken zijn, een traject met vervolg of ‘apk’, of een weekend retraite op De Plek.

Mijn doelgroep was in aanvang primair eindverantwoordelijke bestuurders, directeuren, managers, leidinggevenden en (zelfstandig) ondernemers in organisaties. Daarbij richtte ik mij op natuurlijk professioneel leiderschapsontwikkeling. Dat persoonlijk leiderschap daarbij steeds meer de weg is, maakt dat ik vanaf 2019 mij als inspirator ook graag weer meer beschikbaar stel voor professionals en particulieren.
Vanuit de Yoga komen er al jaren lang particulieren en werknemers met hun coachvraag bij mij. Al dan niet in combinatie met Yoga inspireer ik je graag om in beweging te komen, terug naar je natuur.

Tot 2019 ben ik bijna 10 jaar gecertificeerd als Register B Loopbaan Coach bij het Career Management Instituut Nederland en NOLOC de branche organisatie voor loopbaanprofessionals. Mijn bijna 30 jaar ervaring en mijn natuurlijk professionele houding gericht op ontwikkeling van mensen, maakt dat ik mij inmiddels vrij heb gemaakt van opgelegde certificeringsprocedures en protocollen.
Ik nodig je uit om mij en mijn eigenwijze stijl van inspireren in de natuur te ervaren.