Over Nathalie Jagir

De Inspirator in het kort

 

Mijn naam is Nathalie Jagir Kaur Peters (1966) en ik inspireer vanuit mijn bedrijf InspiratiePlekAanZee zowel eindverantwoordelijken, (zelfstandige) professionals, als particulieren. Door te stimuleren, enthousiasmeren en te provoceren nodig ik mijn klanten uit tot nieuwe inzichten en adviseer ik ze in de weg erna toe.

Geboren in Amsterdam en wonende in de randstad, verkoos ik in 2008 Callantsoog tot mijn woon en werkplek. Vanuit mijn coach praktijk onderaan het duin vertrek ik wandelend met mijn klant over het strand, of door het Zwanenwater en ben ik een onafhankelijk inspirerend klankbord. Ik breng zowel eindverantwoordelijken, zoals bestuurders, directeuren, managers, leidinggevenden, ondernemers en ZZP’ers in beweging, als ook professionals en particulieren. Tenminste als ze de behoefte voelen om te veranderen, groeien, ontwikkelen en écht in beweging willen komen. Met 30 jaar ervaring, als intern en extern organisatieadviseur, waarvan de laatste negen jaar als CMI-B register coach, ontwikkelde ik mijn eigenwijze kijk op professioneel én vooral persoonlijk leiderschap.

In mijn coach praktijk ontdekte ik dat mijn focus op professioneel leiderschap, uiteindelijk steeds blijkt te gaan over persoonlijk leiderschap. Wanneer je leiding kunt geven aan je eigen leven en wezen, dan kan je leiding geven aan alles. Je gezin, je talent, je bedrijf, je medewerkers of je loopbaan.

Kundalini Yoga en Meditatie maken inmiddels deel uit van mijn persoonlijke en professionele aandachtstraining. Vanaf 2005 ben ik niet alleen meer beoefenaar en leerling, maar ook leraar. De wekelijkse lessen die ik sindsdien geef zijn een integraal onderdeel van mij en mijn manier van leven  geworden. Ongemerkt ben ik gaan coachen als ik les geef en integreer ik de yoga lessen in mijn inspiratiesessies als coach. 
Beiden inspireren elkaar, mij en mijn klanten.

Op deze inspirerende plek aan zee is de natuur inmiddels mijn leidraad en levensmotto: Inspiratie tot bewegen, terug naar je natuur.
Bewustzijn en bewustwording zijn daarbij de wegwijzers.

Die eenwording met de natuur maakt dat ik steeds meer één geheel wordt. Daarom heb ik vanaf het voorjaar van 2019 de yoga activiteiten van mijn bedrijf Studio BodyMindSoul, na 18 jaar samengevoegd met mijn coachpraktijk InspiratiePlekAanZee. Vanuit deze eenwording is er nu voor iedereen die bewuster wil leren leven en meer persoonlijk leiderschap wil ontwikkelen, één bedrijf:
InspiratiePlekAanZee – Yoga&Coaching.

Wil je meer lezen over mijn achtergrond lees hieronder dan verder en/of kijk op mijn LinkedIn profiel 

Mijn motto – Inspiratie tot bewegen, terug naar je natuur

Voel je de wens of noodzaak om te veranderen, groeien, ontwikkelen, kortom om in beweging te komen?
InspiratiePlekAanZee biedt jou een plek om je te ontwikkelen naar meer persoonlijk leiderschap.
In de natuur, terug naar je natuur.

Mijn missie

Ik ben inspirator.
Ik inspireer mensen om in beweging te komen als zij daar de wens of noodzaak toe voelen. Ik coach hen bij het vinden van hun eigen weg en richting naar de door hen gewenste verandering of ontwikkeling. Ik help hen om hun bewustzijn te verhogen, zodat ze vanuit een ander perpectief naar zichzelf en de wereld om hen heen leren kijken. Als inspirator stel ik mij beschikbaar voor iedereen die inspiratie zoekt. 
Mijn begeleiding is gericht op persoonlijk leiderschap. Dat is vanuit mijn visie de basis van waaruit je jouw volledig potentieel tot bloei laat komen, in je ontwikkeling en leiderschap binnen elke gewenste professionele en persoonlijke context, of facet in jouw leven.

Mijn visie

Mijn interesse gaat uit naar mensen en wat hen beweegt, of juist niet doet bewegen. Ik koppel deze interesse aan de bewegingen van de natuur en ervaar dit als inspiratiebron om mensen te begeleiden hun eigen natuur (terug) te vinden.
Ik heb zelf en bij mijn klanten mogen ervaren hoe het samenwerken met de natuur je bewustzijn vergroot en je leert om je potentieel beter te ontwikkelen en te benutten in leven, zowel werk als privé.

Wat inspireert mij om jou te inspireren

In mijn werk en leven heb ik vele inspiratiebronnen mogen ontmoeten.
Sinds 2011 vanuit mijn eigen bedrijf InspiratiePlekAanZee in Callantsoog. Daar heb ik vele inspiratiezoekers begroet en ontmoet. Hun vraag of thema, wat hen inspireerde tot bewegen en het (her)vinden van hun natuur, dat maakte hén tot mijn allerbelangrijkste inspiratiebronnen.

In totaal heb ik ruim 30 jaar ervaring en inspiratie opgedaan als intern en extern organisatie adviseur. In mijn laatste baan in loondienst als senior coach voor eindverantwoordelijken en professionals bij een gerenommeerd Nobol adviesbureau voor mens en organisatie in Amsterdam. Alle mensen die ik daar heb mogen ontmoeten en begeleiden hebben mij geïnspireerd met hun vragen, hun zoektocht en hun bestemming.

Persoonlijk heb ik ervaren hoe de natuur je kan inspireren om dichter bij je eigen natuur te komen. Onderweg heb ik beiden meer en meer bij elkaar gebracht op de plek waar ik nu werk en leef; het strand van Callantsoog in de Kop van Noord Holland.

Al langer had ik de wens om buiten de randstad te gaan wonen, dicht bij het strand. Deze droom heb ik 10 jaar geleden waar gemaakt. Het voelt nog regelmatig als een droom en tegelijkertijd ben ik inmiddels goed geaard in de Noordkop.

De keuze om mensen individueel te gaan begeleiden bij persoonlijke en professionele ontwikkelingsvragen kwam voort uit mijn ervaring met veranderingen. Zowel in mijn werk als in mijn leven ben ik verandering als een gegeven gaan zien. Als Human Resource Manager en ook daarna als organisatie adviseur, was het in beweging brengen van mensen en organisaties hetgeen waar ik mij mee bezig hield. Ook persoonlijk zat ik niet stil. En toch heeft stilstand, waaronder een burn-out op mijn 32ste, mij ook op andere wegen gebracht om te groeien, zoals zelfstandig ondernemen.

Dat doe ik bewust sinds 2005 vanuit mijn eigen bedrijf Studio Body Mind Soul, waar ik Kundalini Yoga & Meditatie doceer in groepslessen en privélessen. Sindsdien ben ik beoefenaar, leerling en leraar tegelijk. Stap voor stap hebben ik en mijn leefstijl, zich op dit spirituele pad ontwikkeld. Inmiddels ben ik internationaal gecertificeerd KRI Level 1 en Level 2 docente en doorloop ik vanaf 2016 het proces voor Level 3.
Sinds ik in 2008 voor de Noordkop en het strand heb gekozen als woonplek, heb ik mijn bedrijf in deze regio opnieuw opgezet. Daarmee is voor mij persoonlijk een stap dichter naar mijn eigen natuur komen ook werkelijkheid geworden.
Sinds 2019 heb ik de activiteiten van Studio BodyMindSoul samengevoegd met mijn coachpraktijk InspiratiePlekAanZee. Vanuit deze eenwording ga ik verder onder de naam InspiratiePlekAanZee – Yoga&Coaching.

Er zijn door de Kundalini Yoga nog twee andere inspiratiebronnen op mijn pad gekomen.
Zo introduceerde ik eind 2008 in Nederland, Shakti Dance – de Yoga van de Dans. Een yogadansvorm met haar wortels in Kundalini Yoga&Meditatie. Ook voor deze yogavorm ben ik inmiddels internationaal gecertificeerd docente Level 1 en Level 2.

In 2015 volgde ik een opleiding tot Healthy Breast & Yoga Program Educator. Met dit programma inspireer ik vrouwen (en ook mannen) om op een natuurlijke manier een gezonde levensstijl aan te nemen. Bij vrouwen gaat het daarbij ook om het zorgdragen voor borstgezondheid. In 2016 heb ik dit programma geïntroduceerd in Nederland in een aantal groepstrainingen. Met ingang van 2018 zet ik de kennis en ervaring vooral in ter inspiratie in individuele coaching trajecten.

Mijn rugzak bevat inmiddels een mooie mix van alle persoonlijke en professionele ervaringen. Ze inspireren mij om in beweging te blijven en brengen mij steeds meer terug naar mijn eigen natuur.

Ik ben jouw inspirator bij InspiratiePlekAanZee.

Ik nodig je van harte uit om met mij en mijn aanbod kennis te komen maken.

4 & 5 september 2023

Start nieuw lesblok
Kundalini Yoga & Meditatie
Meld je aan voor een proefles

9 juli t/m 27 augustus 2023

Zomerrooster Yogalessen elke zondag op het strand van Callansoog

21 juni 2023

Zomerzonnewende Column
'Innerlijk Kompas'

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
8 uren geleden
Inspiratie Plek Aan Zee yoga & coaching

InspiratiePost | Volle Maan 29 september 2023
Oogstmaan én Bloedmaan | In Ram - tijd om los te laten.

De volgende volle maan op vrijdag 29 september in Ram, regeert het long energie circuit. Gevoelens van verdriet kunnen vaak voorkomen. Het kan zijn dat je druk voelt om de verloren tijd in te halen. Dit biedt ook de mogelijkheid om oude beperkende overtuigingen en pijn los te laten.
De longmeridiaan regeert ook de huid en het haar op het lichaam. (behalve het hoofd)
Adem verbindt innerlijke en uiterlijke werelden en is daarom de eerste stap naar bewust wording.

Fysieke symptomen:
• Weinig energie
• Beklemming in middenrif
• Geestelijke verwarring
• Droge huid
• Hoesten
• Zwak immuunsysteem
• Neusverkouden of volle sinus
• Snurken

Dingen om te eten:
• Alle witte voeding, vooral bloemkool.
• Knoflook, gember en rauwe uien werken bloedzuiverend
en versterk de zenuwe en het immuunsysteem.
• Chlorella en versgemalen psyllium
zaden, (elk 1 eetlepel met sap) voor ontbijt en diner.
• Donkergroene groenten (bevat veel chlorofyl)

Tips:
• Houd de ringvinger van elke hand gedurende 2 minuten vast en masseer deze. Herhaal gedurende de dag. Dit geeft energie en brengt de longmeridiaan in evenwicht en neutraliseert verdriet.
• Plaats rozenkwarts over je hartcentrum om je te beschermen tegen verdriet.
• Houd huid en longen vochtig.
• Wandelen, fietsen, dansen of welke aerobe oefening dan ook waarbij je gaat zweten.
• Speel of luister naar de gong of klankschalen om de longmeridiaan te stimuleren.
• Herhaal deze affirmatie “Ik ben __________” (vul het veld in). Het kan zijn: ‘Ik ben mooi.’ ‘Ik ben geliefd.’ ‘Ik ben dankbaar.’ Jij bepaalt en varieert zoveel je wilt, zolang het maar een positieve verklaring is.

Yoga:
• Alle ademhalingsoefeningen (pranayama) om de prana in de organen te beheersen.
• Vuurademhaling is het meest effectief.
• Yoga Mudra in elke yogahouding.
• Staande draai; Adem in, draai naar links met linker arm gestrekt naar achteren, rechterhand komt op het hartcentrum. Adem dan rechtsdraaiend uit met de linker hand op het hart en rechter arm gestrekt naar achter. Houd de heupen naar voren gericht en volg de handen met de ogen.

Tekst vertaald via Divine Human School.

Voor andere informatie kijk ook eens op:
https://petrastam.com/volle-maan-29-september-2023…

#vollemaan
#inspiratieplekaanzee
#plekaanzee
#coachingaanzee
#callantsoog
... MeerMinder

InspiratiePost | Volle Maan 29 september 2023
Oogstmaan én Bloedmaan | In Ram - tijd om los te laten.

De volgende volle maan op vrijdag 29 september in Ram, regeert het long energie circuit. Gevoelens van verdriet kunnen vaak voorkomen. Het kan zijn dat je druk voelt om de verloren tijd in te halen. Dit biedt ook de mogelijkheid om oude beperkende overtuigingen en pijn los te laten.
De longmeridiaan regeert ook de huid en het haar op het lichaam. (behalve het hoofd)
Adem verbindt innerlijke en uiterlijke werelden en is daarom de eerste stap naar bewust wording.

Fysieke symptomen:
• Weinig energie
• Beklemming in middenrif 
• Geestelijke verwarring
• Droge huid
• Hoesten
• Zwak immuunsysteem
• Neusverkouden of volle sinus
• Snurken

Dingen om te eten:
• Alle witte voeding, vooral bloemkool. 
• Knoflook, gember en rauwe uien werken bloedzuiverend 
en versterk de zenuwe en het immuunsysteem.
• Chlorella en versgemalen psyllium
zaden, (elk 1 eetlepel met sap) voor ontbijt en diner.
• Donkergroene groenten (bevat veel chlorofyl)

Tips:
• Houd de ringvinger van elke hand gedurende 2 minuten vast en masseer deze. Herhaal gedurende de dag. Dit geeft energie en brengt de longmeridiaan in evenwicht en neutraliseert verdriet.
• Plaats rozenkwarts over je hartcentrum om je te beschermen tegen verdriet.
• Houd huid en longen vochtig.
• Wandelen, fietsen, dansen of welke aerobe oefening dan ook waarbij je gaat zweten.
• Speel of luister naar de gong of klankschalen om de longmeridiaan te stimuleren.
• Herhaal deze affirmatie “Ik ben __________” (vul het veld in). Het kan zijn: ‘Ik ben mooi.’ ‘Ik ben geliefd.’ ‘Ik ben dankbaar.’ Jij bepaalt en varieert zoveel je wilt, zolang het maar een positieve verklaring is.

Yoga:
• Alle ademhalingsoefeningen (pranayama) om de prana in de organen te beheersen.
• Vuurademhaling is het meest effectief.
• Yoga Mudra in elke yogahouding.
• Staande draai; Adem in, draai naar links met linker arm gestrekt naar achteren, rechterhand komt op het hartcentrum. Adem dan rechtsdraaiend uit met de linker hand op het hart en rechter arm gestrekt naar achter. Houd de heupen naar voren gericht en volg de handen met de ogen.

Tekst vertaald via Divine Human School.

Voor andere informatie kijk ook eens op:
https://petrastam.com/volle-maan-29-september-2023/

#vollemaan
#inspiratieplekaanzee
#plekaanzee
#coachingaanzee
#callantsoog
Meer laden

Nathalie Jagir Kaur Peters - Inspirator

06-21541907 | info@inspiratieplekaanzee.nl

Bezoekadres Yoga:              Zuidschinkeldijk 4, Callantsoog
Bezoekadres Coaching:           Zeeweg 2-1.01,  Callantsoog
Postadres:                      Vloedlijn 4, 1759 JW, Callantsoog

KvK: 54267552 | Btw-id: NL001826486B95 | IBAN: NL90INGB0750391952

Nathalie Jagir Kaur Peters

Inspirator

 

06-21541907
info@inspiratieplekaanzee.nl

Bezoekadres Yoga:
Zuidschinkeldijk 4, Callantsoog

Bezoekadres Coaching:
Zeeweg 2-1.01,  Callantsoog

Postadres:
Vloedlijn 4, 1759 JW, Callantsoog

KvK: 54267552 | Btw: NL158192084B01 | IBAN: NL90INGB0750391952

Extra's