SHAKTI DANCE®-DE YOGA VAN DE DANS

 

Shakti Dance® is de Yoga van de Dans met haar wortels gelegen in de wetenschap en traditie van Kundalini Yoga zoals onderwezen door Yogi Bhajan. In een unieke en harmonieuze combinatie met energiewerk, oefeningen, ademhalingstechnieken, bewegingsleer en (wereldse) dansstijlen, ontstaat een sacrale dans.
Shakti Dans® is ontwikkeld door Sara Avtar Olivier (UK/Italië), die met haar levenslange dans en Yoga ervaring en haar rol als Kundalini Yoga trainer en Sat Nam Rasayan healer, de creator en grondlegster van deze yogadansvorm is.
Met de zegen van Yogi Bhajan leidt zij sinds 2007 docenten op in Europa. Inmiddels bestrijkt het aantal opleidingen en docenten ook de rest van de wereld. Mede daardoor werd in 2018 de Shakti Dance®Acadamy opgericht

 

Wat is er anders aan Shakti Dance®?

 

Met Shakti Dance® beoefening ga je dansend door het leven.
Als unieke Yoga vorm, maakt Shakti Dance® dat je je meer verbindt met je innerlijk op basis van de uitgangspunten van Yoga; eenwording van lichaam, geest en ziel en de universele principes van harmonieus bewegen in ons waker te maken en te ervaren.

Door de verbinding tussen ademhaling, beweging en aandacht (mindfullness) vergroot het je bewustwording. Tijdens een les of workhop en daarna , zal je merken dat Shakti Dance® je houding verbetert, je je vitaler gaat voelen en dat het de weg vrij maakt om bewust en vrij te dansen en je expressie te ontwikkelen, door liefdevol en in balans je energetisch lichaam te openen. Zo kun je in het dagelijks leven meer genieten van je levensenergie en stroomt de ‘Spirit of Shakti’, je creatief potentieel, vrijer.

 

Hoe verloopt een Shakti Dance® les?

 

De 8 fasen van Shakti Dance zorgen voor een kenmerkende opbouw om je energetisch lichaam te activeren en te ontdoen van blokkades zodat de levensenergie vrijer kan gaan stromen.

Fase1 – Opening met mantra in beweging
Deze fase is gericht op het creëren van focus en verbinding om je te openen voor de ervaring.

Fase 2 – Shakti stretch oefeningen
In deze warming up fase worden ritmische en meditatieve oefeningen op de mat in flow gebracht met de ademhaling, zodat je flexibiliteit vergroot, en het de energiekanalen in je lichaam helpt ontspannen en openen.

Fase 3 – Shakti staande oefeningen
Energierijke ritmische staande oefeningen en korte dans choreografieën , in combinatie met en helpen de energiecentra (chakras) in ons lichaam te openen

Fase 4 – Vrije dans expressie
Vanuit de vorige fasen is de bron van inspiratie en creativiteit aangeboord om tot expressie te komen van binnenuit, waarbij het vergrote bewustzijn van het energetisch lichaam (aura) maakt dat er een vloeiende interactie tussen je ‘binnen’ en ‘buiten’ wereld kunt gaan ervaren en genieten

Fase 5 – Diepe ontspanning
In deze fase kan optimaal spanning worden losgelaten tezamen met de ritmische integratie van de impulsen vanuit het lichaam, de geest en de ziel

Fase 6 – Mantra choreografie of Celestial Communication
De kracht van de herhaling van de mantra smelt in deze fase samen met de herhaling van een ritmische uitbeelding van de mantra in het energetisch veld (aura) en stimuleert zo de meditatieve geest. Door de geometrische vorm brengt het de individuele en groepsenergie in lijn en in verbinding

Fase 7 – Meditatie
Hier is een moment om in rust en in stilte te zijn en in verbinding met de eigen ‘binnen’ wereld, na te genieten van en te baden in de verbinding met ‘de bron’

Fase 8 – Afsluiting met mantra
De ‘binnen’ en ‘buiten’ wereld worden met elkaar in balans gebracht terwijl er een beschermend veld om elke deelnemer wordt gecreëerd.

 

Is Shakti Dance® iets voor mij?

 

Shakti Dance® is geschikt voor iedereen die interesse heeft in yoga en dans en nieuwsgierig is naar de energetische ervaring die deze unieke combinatie je brengt. Het is een yogadansvorm die door iedereen op zijn of haar eigen manier beleefd kan worden. Jong én oud, man én vrouw, zonder én met yoga/dans ervaring.

Shakti Dance® is Yoga én Dans, inspanning én ontspanning, loslaten én vrijheid, vloeiend én gracieus, gezond én energiek, spelen én plezier.
Als je wellicht een diep verlangen koestert om ‘thuis’ te komen, vanuit je gevoel te mogen dansen, het wonderlijke gevoel van vrijheid in jezelf te ervaren, of vooral nieuwsgierig bent naar deze unieke combinatie van Yoga en Dans,
dan is Shakti Dance® echt iets voor jou!

Shakti Dance® deelnemers aan eerdere workshops geven aan zich geestelijk en lichamelijk lichter en vrijer te voelen, meer alert te zijn en in de relatie met hun medemens en de hectiek van het dagelijks leven, meer in verbinding te blijven met zichzelf.

Waar kan ik Shakti Dance® volgen?

 

Shakti Dance® lessen en workshops volgen kan in Nederland sinds 2008.
Vanuit mijn toenmalige Studio Body Mind Soul heb ik Shakti Dance geïntroduceerd in Nederland. Velen hebben Shakti Dance® kunnen ervaren in de periodieke workshops die ik gaf met open inschrijving in Amsterdam, Noord-Holland, tijdens vele Yoga festivals en op locatie elders in Nederland.

Op dit moment organiseer ik alleen workshops voor een besloten groep in Callantsoog, of eventueel op locatie elders.
Daarnaast deel ik de kennis en ervaring van Shakti Dance graag in privésessies.
Ook is het mogelijk om speciale workshops voor vrouwen te geven waarin ik een combinatie maak van Shakti Dance®, Kundalini Yoga&Meditatie en het Healthy Breast® Program.

Meer informatie over Shakti Dance®?

 

Als je op de hoogte wilt blijven over Shakti Dance® activiteiten vanuit InspiratiePlekAanZee kijk dan regelmatig op agenda.
Ook kan je je hier aanmelden voor de mailinglijst. 

Op de facebook pagina tref je activiteiten van alle Nederlandse en buitenlandse docenten en deel ik regelmatige internationale berichten. 

Meer over mij als SHAKTI DANCE® docente

 

In 2008 heb ik de internationale lerarenopleiding Shakti Dance®Level I, in Italië gevolgd bij direct bij de grondlegster van Shakti Dance®, Sara Avtar Kaur Olivier. Sindsdien heb ik jaarlijks vele workshops en terugkomweken gevolgd, allen als onderdeel van de Level II Shakti Dance® opleiding, waarvoor ik ook gecertificeerd Shakti Dance docente ben.

Met Yoga maakte ik 20 jaar geleden kennis en met Kundalini Yoga in het bijzonder. Inmiddels doceer ik sinds mijn internationale certificering sinds 2005 Kundalini Yoga en Meditatie, zoals onderwezen door Yogi Bhajan, vanuit mijn Studio BodyMindSoul.
Voor mij persoonlijk was de kennismaking met Shakti Dance® liefde op het eerste gezicht door haar unieke combinatie van Yoga en Dans. Met haar wortels in de wetenschap en techniek van Kundalini Yoga, blijf ik trouw aan een vorm van Yoga waar ik mij in heel mijn wezen mee verbonden voel. Door de samensmelting met de principes van bewegingsleer en wereldwijde dansstijlen ervaar ik Shakti Dance persoonlijk en als docente als een enorme verrijking.

Mijn eerste ervaring met Shakti Dance® voelde als thuiskomen. Gaandeweg heb ik het als een proces van samensmelten ervaren; van het kind en de volwassene in mij, van mijn mannelijke en vrouwelijke energie, van mijn stevigheid en gracieusheid.
Shakti Dance® maakt dat ik evenwichtiger, vrijer, blijer en vanuit mijn vrouwelijke kracht in het leven sta en ga.

Mijn persoonlijke opdracht was om als eerste en toen nog enige Shakti Dans docente in Nederland, mijn enthousiasme voor Shakti Dance® met zoveel mogelijk mensen te delen, zodat ik mijn bijdrage lever aan een oneindige schakel van Shakti Dance leraren en leerlingen in Nederland. Het is heel fijn om te zien dat ik inmiddels velen in Nederland heb mogen inspireren om Shakti Dance® docente opleiding te volgen.

21 maart 2024

Column Lente Equinox
'nieuw leven'

21 april 2024

Shakti Dance workshop
met thema lichte lente

25 mei 2024

Meditatieve Stilte Lente Wandeling
voor vroege vogels in Zwanenwater

22 juni 2024

Zomer Zonnewende Volle maan viering

Voorjaar 2024

Voorjaarslesblok Wekelijkse Groepslessen Kundalini Yoga & Meditatie op maandag en donderdag

Nathalie Jagir Kaur Peters - Inspirator

06-21541907 | info@inspiratieplekaanzee.nl

Bezoekadres Yoga:              Zuidschinkeldijk 4, Callantsoog
Bezoekadres Coaching:           Zeeweg 2-1.01,  Callantsoog
Postadres:                      Vloedlijn 4, 1759 JW, Callantsoog

KvK: 54267552 | Btw-id: NL001826486B95 | IBAN: NL90INGB0750391952

Nathalie Jagir Kaur Peters

Inspirator

 

06-21541907
info@inspiratieplekaanzee.nl

Bezoekadres Yoga:
Zuidschinkeldijk 4, Callantsoog

Bezoekadres Coaching:
Zeeweg 2-1.01,  Callantsoog

Postadres:
Vloedlijn 4, 1759 JW, Callantsoog

KvK: 54267552 | Btw: NL158192084B01 | IBAN: NL90INGB0750391952

Extra's