Wil je weten welke ervaringen anderen met Yoga & Coaching hebben opgedaan bij InspiratiePLekAanZee?

Lees hieronder de ervaringen van deelnemers.

Ervaringen YogaAanZee  

Sat Nam Lieve Nathalie,
Wat was het fijn om bij het Winterzonnewende concert te zijn. Dank ook voor de lessen en de wijze woorden!

Anoniem

Hallo Lieve Nathalie,
Weer bedankt voor een mooie serie lessen. Ik mocht zoveel ontvangen van jou & de lessen;
licht, na de yogales voelt alles lichter,
rust, die ik voel tijdens en na de lessen,
energie, die de hele week lekker nabruist na de lessen.
Dank je wel !!

Anoniem

Dank je wel dat je mij meeneemt in de Kundalini wereld!

Anoniem

Lieve Nathalie,
Heel hartelijk dank voor alle mooie inspirerende , soms frustrerende, maar altijd fijne yogalessen. Bedankt voor de verbindende groep mensen die jouw inbreng oplevert. Het is niet alleen de yogales, het is zoveel meer dan dat, een verrijking op vele gebieden en in vele vormen. Heel hartelijk dank daarvoor!

Anoniem

 “Wat hebben de lessen je gebracht?” vroeg ik deelnemers. Hun inspirerende antwoorden tref je hieronder opgesomd. Daarna tref je ook ervaringen van individuele deelnemers aan de yogalessen aan. Zij schreven graag een stukje over hun ervaringen. Altijd vroeg ik hen of ik dit op de website voor nieuwe bezoekers mocht plaatsen. Je treft hun uitspraken met naam of anoniem aan.

 

Wat hebben de lessen je gebracht?

rustmoment in de week | a way of life | balans | ontspanning | inzicht | zelfvertrouwen | stevigheid en ook soepelheid | goed gevoel over mijzelf | zelfontwikkeling | bijzondere | locatie, back to basics | veel informatie gedeeld over achtergrond | meer inzicht in wat het mij kan brengen | zet mij aan het denken, werkt door de hele week | bewustwording | intuïtieve ontwikkeling, sensitiever, vertrouw meer op intuïtie, dat helpt mij in mijn werk | ben mij bewuster van mijn ademhaling door de dag heen, ook in mijn werk | voel mijn eigen energie beter stromen of juist minder stromen | voel mij meer onderdeel van een groter geheel, dat waren eerst woorden nu een gevoel | voel mij niet meer eenzaam ook al ben ik alleen | voel mij niet meer afgesloten meer open naar de wereld | ik oordeel minder | blijf meer uit oude patronen doordat ik mij bewust ben geworden hiervan | wordt nu minder meegesleept door mijn emotie, kan neutraler reageren.

Kundalini Yoga is anders

klank en meditatie | zang van Nathalie zou graag op cd hebben voor thuis | echt transformerend, ik ben veranderd, rustiger, meer energie, steviger, neem meer mijn ruimte in, geef mijn grenzen beter aan en ik heb meer invloed op mijn leven door KY | ik ben mij bewuster geworden van het effect van mijn energie op de ander/omgeving en van omgeving/ander op mijn energie | heb veel yoga vormen gedaan, maar in KY kan ik goed aarden in combinatie met bewustzijnsverhoging.

Over de docente

dit komt ook door jou Nathalie | je bent eerlijk, oprecht, echt, puur | een gids | die thema”€™s, hoe zoek je het toch iedere keer zo passend op mijn leven uit | lijkt wel of je het thema op mij hebt afgestemd | lijkt voor mij bedoeld | die thema”€™s maken het praktisch toepasbaar in mijn dagelijks leven | de lessen zijn afwisselend en je bent creatief | Nathalie en de kundalini yoga lessen zijn ook vrolijk, speels en gezellig.

Hieronder tref je reacties van deelnemers aan de Kundalini Yoga&Meditatie lessen uit de lessen vanaf 2005 tot heden.

De Kundalini Yoga avonden brengen me veel dichter bij mezelf en ook kom ik steeds beter in mijn basis. Het lijkt soms wel of de les speciaal voor mij bedacht is, zo voelt het. En altijd nog lekkerder slapen na de les en meestal een heel goede volgende dag!.

Martine

Sat nam Nathalie, van harte gefeliciteerd met je 10 jarig jubileum. Je bent een positief mens, ik ga graag naar je lessen, ik leer veel van je, wat ik goed kan gebruiken in mijn dagelijkse leven. Ik wens je al het goede in 2016, dat je nog lang mag doorgaan met het geven van de yogalessen.

Anoniem

Ik ben dankbaar dat ik deelgenoot mag zijn van je inspirerende lessen.

Anoniem

Het is fijn om zeker 1x in de week ontspanning te voelen, geen prikkels te krijgen anders dan die goed voor je zijn. In een omgeving te zijn waar onderling respect is en goede energie heerst. Het mooie vind ik dat de beoefening mij ook respect voor mijzelf leren. Dit voedt mij dus en helpt mij in het bewustworden: dingen met aandacht doen, waardoor ik kan proberen meer neutraal te zijn en meer innerlijk rust te vinden. Zou ik voor de les in de auto nog extra gas geven, dan is dit op de terugweg andersom: lekker relaxt.

Anoniem

In het begin bracht het mij rust in een woelige tijd van herstel, zoeken naar stilte in mijzelf, terugvinden van vertrouwen, Uberhaupt weer gevoel te durven ervaren. Gaandeweg de lessen ging het ook meer stromen, soms letterlijk en daar schrok ik in het begin wel van. Maar het is ook goed om te weten/voelen dat er nog blokkades zitten. Dus als er nu momenten zijn die mij raken vind ik dat niet meer erg, laat ik het toe.

Fysiek wordt ik stap voor stap soepeler en dat komt echt door de lessen. Voor mij is dit met een knieblessure een ideale vorm om spieren te gebruiken die anders onbenut blijven. Ik voel de yoga als een verrijking en ik zou het voor geen goud willen missen. Hoewel ik niet de discipline heb om thuis te oefenen, merk ik dat ik zo langzamerhand van alles toepas in mijn dagelijks leven. Zo gebruik ademhalingstechniek als het nodig is voor het slapen gaan en zet ik even bewust mijn gedachten op nul. Ook bij de onderzoeken in het ziekenhuis en de tandarts zorg ik zo dat ik rustig blijf. Verder probeer ik de focus te gebruiken in de kantoortuin waar ik werk en snel afgeleid raak. Ik hoor dan jou stem in de les: ‘houd je focus!’

Carla

 

Terugkomend vanuit herstel in een wat rustiger vaarwater, vind ik het nog steeds fijn om de rust, het vertrouwen en de goede energie te blijven voelen in de yogalessen. Het geeft mij rust, helpt mij stil te staan, bewust te worden, aandacht aan mezelf te geven en een andere kijk op mijn leven te geven, met een gevoel van meer ruimte. Ook van de anderen leer ik, door te horen hoe zij het ervaren en wat zij er mee doen in hun leven. Ik heb ook het gevoel dat het mij spirituele groei brengt, maar dat komt ook zeker door jouw manier van lesgeven en wie je bent!

Carla (vervolg)

De eerste les wist ik niet wat ik er van moest vinden. Ik deed al jaren aan yoga, maar Kundalini yoga was anders. Intenser. Niet alleen door de oefeningen, ook door de afwisseling met meditatie. En dan dat chanten van de mantra’s…..Ik moest aanvankelijk mijn best doen om niet in lachen uit te barsten. Toch wilde ik de keer erop weer meedoen en sindsdien ben ik verkocht.

Ik heb het idee dat mijn zintuigen meer geopend zijn sinds ik aan Kundalini yoga doe. Ik ervaar bewuster hoe ik me voel, ook in het dagelijks leven. Ik heb geleerd mijn gevoelens soms van en afstandje te beschouwen, zonder erdoor meegesleept te worden en te vertrouwen op de kracht die ik in me heb. In de meditaties en visualisaties kom ik regelmatig nieuwe dingen over mijzelf te weten, wat erg verrassend is.

Lichamelijk is deze vorm van yoga een zegen voor o.a. mijn rug (ik heb een hernia gehad maar kan de oefeningen goed aan).

Na afloop van de les voel ik me altijd heel bij en ontspannen. Dat komt door het programma, de fijne sfeer in de groep en de manier waarop Nathalie les geeft.

Als ik een keer een les oversla mis ik het echt.

Ineke

Ervaringen CoachingAanZee 

Voor mijn driejaarlijkse recertificeringsdossier als Register Loopbaan coach B bij het Career Management Institute (CMI) hebben klanten en opdrachtgevers in de afgelopen 10 jaar onderstaande aanbevelingen geschreven. Ik dank al mijn klanten voor de wederzijdse inspiratie die ik mocht en nog mag ervaren in onze samenwerking. Hun tekst heb ik 1-op-1 overgenomen en vanuit privacy overwegingen anoniem.

 

Nathalie, ik ben heel dankbaar dat ik jou 10 jaar geleden heb mogen ontmoeten.
Toen het leven me zwaar viel hebben onze ontmoetingen mij enorm geholpen om de vele aanwezige lichtpuntjes in mijn leven te zien én daarnaast nieuwe te ontdekken.

Anoniem

Nathalie vroeg mij wat de combinatie van coachinggesprekken en meditatie/yoga oefeningen mij hebben gebracht.
Allereerst de meditatie/yoga. Dit hielp verrassend snel om mijn te hoge stressniveau terug te brengen tot een aanvaardbaar peil. Dit was het begin om weer grip te kunnen krijgen.
De coachinggesprekken hebben inzicht gegeven; hoe komen bewuste en vooral onbewuste patronen tot stand. Daarin heb jij mij veel helderheid geboden en op een niet-oordelende wijze ondersteuning en vooral praktische handvatten aangereikt.

Anoniem

Nathalie Jagir weet vertrouwen op te bouwen, de juiste vragen te stellen, met humor zaken inzichtelijk te maken, is confronterend, onthoudt heel goed welke dingen er in eerdere sessies aan bod zijn gekomen, toont met warm begrip wezenlijk interesse, brengt me dichter bij mijn natuur door me letterlijk mee te nemen in de natuur, helpt mijn veranderingsproces door middel van ondersteunend schrijf, denk- en yoga huiswerk, geheel toegespitst op mij. Dit heeft een heel positief effect op mijn leefwijze, mijn gezondheid, mijn werk, mijn relaties. Ik geef haar een 9. Waarom geen 10? Iedereen kan altijd groeien!

Anoniem

Nathalie is al bijna vijf jaar mijn coach. Ik ervaar Nathalie als een coach die echt oprechte interesse heeft in mij als cliënt en als persoon. Mijn ervaring is dat zij voor mij altijd beschikbaar en bereikbaar is voor raad en daad en op een gelijkwaardig niveau de gesprekken insteekt. Daarnaast creëert zij voor mij een situatie waarin rust, aandacht en gelijkwaardigheid centraal staan. Zij heeft mij enorm geholpen in het inzicht geven in mijn gedrag, de diepere kern van dit gedrag en hoe ik mijn gedrag kan inzetten/aanpassen om mijzelf en mijn organisatie verder te professionaliseren zonder dat ik daarbij mezelf verlies. Nathalie‘s professionele en soms confronterende wijze van reflecteren maakt van mij een evenwichtiger persoon, zowel privé́ als professioneel. Zij helpt mij met het werken aan thema’s die actueel zijn binnen mijn organisatie door te sparren met mij. Nathalie is een uitstekende coach waar ik mij veilig en op mijn gemak voel. Ik zou haar van harte aanbevelen.

Anoniem

Tijdens een lastige periode met gezondheidsproblemen en een burn-out heeft Nathalie mij begeleid, als ook daarna als loopbaancoach. Ik wist dat ik zaken anders wilde regelen maar had daar wel hulp bij nodig. Tijdens het begeleidingstraject was Nathalie heel betrokken, maar wist mij ook te bewegen om anders naar zaken te kijken en te leren dat er ook andere keuzes kunnen worden gemaakt. Nathalie voelt haarfijn aan wat er nodig is om je dat in te laten zien. Ik kan Nathalie als loopbaancoach van harte aanbevelen.

Anoniem

Nathalie kan heel goed luisteren en vragen stellen. Op basis daarvan lukt het dan om helder zicht te krijgen op problemen of situaties die ik inbreng, waarna zij met praktische tips en suggesties komt om het probleem aan te pakken. Die tips en suggesties blijken in de praktijk goed te werken. Dit alles op een manier die mijn bewustzijn verder ontwikkelt. Ik merk dat Nathalie veel aan bewustzijnsontwikkeling heeft gedaan. Daar leer ik van en dat brengt mij verder.

Anoniem

Nathalie heeft mij in een viertal sessies geholpen bij mijn vraagstuk rondom mijn carrière switch. Haar voorbereiding en nazorg bij ieder gesprek was zeer grondig en weldoordacht. Naast het goede luisteren en vragen stellen, heeft Nathalie zich ook verdiept in verschillende theorieën rondom mijn vraag en persoonlijkheid en deze met mij gedeeld. Zij heeft mij door haar directe aanpak een aantal mooie en blijvende inzichten gegeven. Het lopen op de pier en het overwinnen van ‘koudwatervrees’ op het strand tijdens de eerste wandeling hebben een blijvende en welkome omslag in mijn loopbaan teweeggebracht.
Wat haar werkwijze uniek maakt, is dat zij haar ervaring uit het bedrijfsleven én als yoga docente perfect weet te combineren en in te zetten. ‘Best of both worlds’ die voor mij heel goed werkt. Ik kan Nathalie, voor wie openstaat voor deze unieke aanpak, als coach van harte aanbevelen.

Anoniem

Nathalie heb ik leren kennen als een zeer professionele coach en een zeer betrokken persoon. Ze heeft een respectvolle manier van benaderen en kan de thema’s die er zowel zakelijk als persoonlijk spelen scherp benoemen. Het heeft mij zeer geholpen verder te komen met zelfinzicht, ontplooiing en verrijking van mijn persoonlijk en zakelijke leven. Nathalie creëert ruimte voor jezelf om nieuwe ontdekkingen te doen, maar spoort je tegelijkertijd aan concrete zaken te benoemen en aan te pakken. Door de periode met Nathalie heb ik kunnen herbronnen om nieuwe stappen te maken en mijn leven te verrijken. Het is niet alleen verfrissend werken (aan de zee) met Nathalie maar ook doeltreffend en hartelijk. Warm aanbevolen!!

Anoniem

Ik heb Nathalie leren kennen als een loopbaancoach die op het niveau van leidinggevende en seniormanagement functies een zeer goede gesprekspartner is. Haar eigen ervaring is daar natuurlijk debet aan. Zij motiveert en stimuleert iemand na te denken over zijn kwaliteiten, kracht, drijfveren en beperkingen. Dit verruimt het blikveld en hierdoor worden vooropgestelde meningen en ideeën ter discussie gesteld. Door deze intensieve begeleiding wordt de persoonlijke kracht van mensen aangesproken en het zelfvertrouwen vergroot, waardoor zij in kennismakingsgesprekken en presentaties sterk en authentiek voor de dag komen. Teleurstellingen worden besproken en vertaald in verbeterpunten. Kortom, haar kracht is niet het aanleren van trucjes, het inzetten van standaardtestjes of –methoden dan wel het bieden van contacten (-wat het laatste betreft: Nathalie heeft overigens een goed netwerk en contacten worden ingezet om de eigen positie te versterken -) maar het aanspreken van de eigen kracht van mensen. Daarbij staat het belang van de klant voorop, en dat dient het belang van de opdrachtgever.

Anoniem

Ik heb Nathalie leren kennen als een betrokken loopbaancoach die zich daadwerkelijk verdiept in de vragen die mij bezig houden en mij ook uitdaagt om de antwoorden op de vragen te vinden. Ze is positief kritisch, geeft heldere feedback en draagt oplossingen aan zonder het van mij over te nemen. De combinatie van ´inhoud´ en ´gevoel´ (in de vorm van ademhaling en visualisatie) was en is voor mij zeer waardevol. Hierdoor onderscheidt Nathalie zich ook van andere coaches die wel praten over het gevoel, maar het gevoel niet laten voelen. Door de gesprekken met Nathalie heb ik geleerd om weer of meer naar mijn gevoel te luisteren, zaken los te laten en me te richten op hetgeen mij energie geeft en waar ik goed in ben.

Anoniem

Nathalie houdt je een spiegel voor zodat je je eigen tekortkomingen en kracht herkent, zonder een oordeel te vellen. Ik kon bij haar mezelf zijn.

Anoniem

Lieve Nathalie Jagir, Heel hartelijk dank voor je hulp en betrokkenheid het afgelopen jaar! Vooral je confrontaties, met humor, het voorhouden van een spiegel, hebben me heel erg geholpen. Ik kan me nu nog goed een moment herinneren waarin mijn urgentiegevoel me duidelijk werd. Dat was echt nieuw voor mij. Het landen, het intern weerbericht, stilstaan bij mijn behoeften… en nog wel een hele serie momenten. Ik ga nu eerst weer een stukje zelf op weg en wie weet kom ik nog eens bij je terug voor een strippenkaart.

Anoniem

“Overigens heb ik van de afgelopen ‘Inspiratie sessies voor Directeuren’ enorm genoten, voor de dagelijkse toepassing van de door jou begeleide sessies en gedoceerde stof met de belangrijke momenten van contemplatie en het volledig bewust in het leven staan, daar ben ik je voor altijd dankbaar. Met jouw speciale talenten heb je in ieder geval mij diep geraakt en ook ervoor gezorgd dat je vaak in mijn gedachten bent.”

Anoniem

Uit meerdere coaching trajecten heeft Mevrouw Peters laten blijken onze medewerkers inzicht te kunnen geven in het eigen handelen en het effect daarvan op derden. Mevrouw Peters heeft de kennis en vaardigheden om veranderingen in gedrag bij betrokkenen te stabiliseren en te verankeren. De opdracht wordt bij aanvang helder door haar schriftelijk geformuleerd. Daarnaast ervaar ik een zorgvuldige terugkoppeling naar alle partijen waarin op discrete wijze de benodigde informatie is vastgelegd.

Anoniem

De wijze waarop Nathalie Peters boventallig medewerkers begeleid en heeft begeleid, zijn zeer goed verlopen. Haar professionele aanpak is op een niveau dat mensen op alle fronten op positieve wijze in beweging zet. De terugkoppeling die wij als organisatie van onze medewerkers ontvangen zijn zeer positief. Wij beschouwen de inzet van Nathalie Peters als een waardevolle aanvulling voor onze medewerkers en organisatie.

Anoniem

21 maart 2024

Column Lente Equinox
'nieuw leven'

21 april 2024

Shakti Dance workshop
met thema lichte lente

25 mei 2024

Meditatieve Stilte Lente Wandeling
voor vroege vogels in Zwanenwater

22 juni 2024

Zomer Zonnewende Volle maan viering

Voorjaar 2024

Voorjaarslesblok Wekelijkse Groepslessen Kundalini Yoga & Meditatie op maandag en donderdag