Zoek je een afwisselende aandachtstraining voor een gezonde geest in een sterk fysiek lichaam?

Zou je graag meer balans in je dagelijks leven ervaren en bewuster in het leven willen staan?

 

Dat biedt Kundalini Yoga & Meditatie bij InspiratiePlekAanZee jou

 

Direct naar: lesaanbod | algemene info | proefles |

 

Samen met Kundalini Yoga & Meditatie, nodigt inspirator Nathalie Jagir je uit om in beweging te komen, terug naar je natuur.
De wekelijkse groepslessen worden gegeven in een prachtige binnenlocatie midden in de natuur van Callantsoog, zowel aan zee als in de duinen.

Kundalini Yoga is een totale workout voor lichaam, geest én ziel die bijdraagt aan meer balans in je dagelijks leven. De actieve oefeningen, krachtige ademhalingstechnieken en meditaties met mantra’s, dagen je uit en leren je om je bewustzijn te vergroten en je innerlijke energiebron te ervaren én aan te boren.

Nathalie Jagir inspireert deelnemers al sinds 2005 met Kundalini Yoga & Meditatie, zoals onderwezen door Yogi Bhajan. Deze dynamische en krachtige vorm van Yoga, is de moeder van alle yoga vormen en wordt ook wel de yoga van de bewustwording genoemd.
Zij vertelt je er hieronder graag meer over haar lessen.

Is deze Yoga zo anders, pittig?

 

Kundalini Yoga noem ik een workout voor body, mind én soul.

Met deze vorm van yoga leer je je lichaam te (er)kennen en ernaar te luisteren. De dynamiek van de oefeningen draagt fysiek bij aan een sterk immuunsysteem, gezonde klieren, een sterk zenuwstelsel en goede circulatie.

Als het op de geest aankomt, leert Kundalini Yoga je vooral om op de juiste manier met je gedachten om te gaan, door een neutrale geest te verstevigen en meer in balans te brengen met de soms zo overheersende negatieve en positieve geest.

Middels meditatie leer je de geest te kalmeren en je intuïtie meer te ontwikkelen, zodat je herkent wat echt en belangrijk is voor jou.

 

Is deze Yoga iets voor mij?

 

Kundalini Yoga is voor iedereen, jong, ouder, man, vrouw en lenig of juist niet. Tenminste, als je écht fysiek en mentaal wilt opruimen en graag voor gegarandeerde resultaat gaat; een helder hoofd in een krachtig lichaam en het horen van de stem van je hart.

Vraag je je af of deze vorm van Yoga je past? Neem dan contact met mij op om je vragen te stellen en een proefles af te spreken!

“Kundalini Yoga stimuleert mijn ontwikkeling, doordat ik mij in de lessen en daarbuiten veel bewuster wordt van hoe ik in het leven sta, waarbij de inspirerende manier van lesgeven met alle extra informatie die ik ontvang mij door de week helpen, op weg naar de volgende les, waar ik naar uit kijk”

Lees hier meer ervaringen van deelnemers.

 

Hoe ziet een les eruit?

 

Geen les is hetzelfde, want ik laat mij inspireren door actuele thema’s uit de natuur, zoals de invloed van de seizoenen, de maanstanden, de maandelijkse numerologie en de universele thema’s van het leven en actualiteiten in onze maatschappij. De lesopbouw bestaat wel uit vaste elementen die kenmerkend zijn voor Kundalini Yoga, zoals onderwezen door Yogi Bhajan:

 • korte inleiding op het thema en de les
 • opening met mantras
 • warming up en ademhalingsmeditatie (regelmatig buiten in de natuur)
 • actieve Yoga-oefeningen (ook wel Yoga-set of Kriya genaamd)
 • diepe ontspanning beoefening
 • meditatie oefening vaak met mantra
 • afsluiting met mantra
 • Yogi thee.

Voorbeelden van lesthema’s zijn:
het verbeteren, versterken of in balans brengen van je immuunsysteem, zenuwstelsel, hormoonstelsel, bloedcirculatie, conditie, het reinigen en loslaten, verstevigen van je wilskracht, zelfvertrouwen, eigenwaarde, communicatie, intuïtie, liefde en je grenzen aangeven, focus ontwikkelen en het omgaan met verandering en je verbonden voelen met de universele oneindige wijsheid en energie.

Locatie

 

De wekelijkse groepslessen worden gegeven in een prachtige binnenlocatie, met uitzicht op de duinen. De zaal is ruim en licht, met een fijne vloer, toiletten, heeft een eigen opgang vanaf de eigen parkeerplaats en is gelegen op de eerste verdieping aan de Duinweg 4a in Callantsoog. Er is plek voor 12 tot 15 deelnemers. Je neemt zelf een yogamat of schapenvacht mee en een (klein plat)kussentje en een sjaal of (fleece)deken voor de diepe ontspanning. Er zijn ook stoelen beschikbaar. Na afloop van de les drinken we YogiTea waarvoor je zelf een beker meebrengt.

Lesaanbod

 

Groepslessen

 • Kundalini Yoga             
  wekelijkse lessen op maandag & donderdag om 20-22.00 uur van januari t/m juni en van september t/m december    
 • Zomerlessen: Yoga op het Strand   (meer info)  
  wekelijkse lessen op zondag van 10-11.30 uur in juli & augustus 

 

Privélessen | individueel of groep

 • Kundalini Yoga & Meditatie les op maat incl. coaching 
 • Shakti Dance – de Yoga van de dans (meer info)
 • Healthy Breast & Yoga Program coaching (meer info)
 • Privéles, workshop of training voor een besloten groep; Yoga & Meditatie, Shakti Dance, of Healthy Breast&Yoga Program 

Algemene informatie over de lessen

 

 • Alle lessen worden gehouden in Callantsoog
 • De lestijd is exclusief het gezamenlijk lopen van en naar de parkeerplaats, naar de yogaruimte en inclusief het na afloop drinken van een kop YogiTea, waarvoor je zelf een beker meebrengt
 • Er zijn jaarlijks twee lesblokken: het voorjaarslesblok van januari t/m juni en het najaarslesblok van september t/m december
 • Er wordt les gegeven aan een groep van 12 tot 15 deelnemers
 • Je volgt de les in principe op een vaste avond
 • De Kundalini Yoga lessen kan je, als er plaats is, op een andere avond of in een andere week, inhalen als je eens niet kunt
 • Het lesgeld wordt berekend per totaal aantal lessen in het voorjaars- of najaarslesblok
 • De betaling geschied vanaf het moment van aanvang voor de duur van het gehele lesblok (kan in overleg in twee delen).
  Je bijdrage is gebaseerd op twee uur les voor €14,99 inclusief 9% btw.
 • Je kunt in overleg een vervanger je lessen laten overnemen indien je langere tijd afwezig bent, of eerder wilt stoppen
 • Retourneren van het lesgeld is niet mogelijk
 • Aan het einde van elk lesblok ga je automatisch door, of je kunt via email opzeggen voor het einde van het lesblok.

   

Wat is mijn bijdrage aan de lessen ?

 • Kundalini Yoga voorjaarslesblok van januari t/m juni 2024 | 21 lessen | € 300,- 
  Kundalini Yoga najaarslesblok  van september t/m december 2024 | 15 lessen | € 225,-
  Heb je een te kleine beurs en wil je toch graag deelnemen?
  Neem dan contact met mij op voor de mogelijkheden

   

 • Privéles individueel | € 100,-* per sessie van 1,5 uur excl. 9% btw |
  *minimaal 3 sessies bij aanvang, doorlooptijd in overleg.
  Neem contact op voor meer informatie als je een individuele privéles wenst.

   

 • Privéles met een groep | € 150,-* per sessie van 1,5 uur excl. 9% btw |
  *exclusief evt. reistijd, reiskosten en voorbereidingstijd.
  Neem contact op voor meer informatie als je met een groep privéles wenst.

Wanneer kan ik een proefles volgen?
Je kunt altijd op elk moment een proefles volgen, zolang er plaats is in de lessen. 
Wil je mij bellen voor een proefles, want dan kan ik je meteen aangeven wat de mogelijkheden zijn en kun je ook je vragen stellen. Je kunt ook het contactformulier invullen en dan bel ik jou.

Hoe kan ik mij aanmelden om de lessen te volgen?
Heb je een proefles gevolgd en/of ben je terug van weggeweest, dan nodig ik je uit om het aanmeldingsformulier in te vullen en je bijdrage over te maken via de betaallink die ik je via een telefoonbericht toestuur. 

Met je aanmelding ga je akkoord met je gegevensverwerking volgens de AVG. Je aanmelding en plek in de les is definitief na ontvangst van je aanmeldingsformulier en je bijdrage. Daarna ontvang je een bevestiging per email met extra informatie die je helpt om je lessen optimaal te benutten.

Privéles Yoga

Heb je behoefte om aan een persoonlijk thema te werken en/of verdieping te creëren?
Dan creëren we samen een programma op maat, waarin ik je inspireer met de yoga en meditatie in combinatie met persoonlijke coaching.

Je gaat van start met een blok van 3 lessen.
We beginnen met een verkenning op jouw thema, waarna je een kriya (yogaset en meditatie) op maat krijgt die je zelfstandig 40 dagen gaat ervaren. Tussentijds kun telefonisch of via email terecht voor vragen. Daarna komen we samen om je ervaringen te bespreken. Dan verkennen we ook je behoefte aan een vervolg, voor hetzelfde of een nieuw thema dat zich aandient. Het vervolg kent steeds twee sessies. Eerst voor de nieuwe kriya en na 40 dagen het bespreken van je ervaringen. Wil je na de eerste drie sessies een vervolg dan kan je ook voor een of meerdere losse sessies kiezen.

Neem voor meer informatie telefonisch contact met mij op, dan kan je direct al je vragen stellen en kan ik je meer vertellen over de aanpak en je bijdrage.

Privéles Yoga met een besloten groep

Zoek je een bijzondere ervaring met yoga en meditatie en de natuur?
Wil je met een team van collega’s, het management of bestuur, een vereniging, vrienden of vriendinnen, familie of kinderen een programma op maat?Dan maak ik dat graag samen met jou/jullie.

De inhoud kunnen we qua thema afstemmen op de behoefte van de groep, evenals de duur.  Zo kun je ook kiezen voor een meditatieve wandeling locatie is al uniek van zichzelf, het strand van Callantsoog, of natuurgebied het Zwanenwater van Natuurmonumenten, of een fijne binnenruimte als je dat wenst.

 

Neem voor meer informatie telefonisch contact met mij op.
Dan kan je direct al je vragen stellen en kan ik je meer vertellen over de aanpak en je bijdrage.

Meer over Kundalini Yoga, en mij als docente (Klik om te openen)

Hoe het begon

Ruim 20 jaar geleden, tijdens een forse burn-out, kreeg ik het advies om aan Yoga te gaan doen. Nou, dat leek mij behoorlijk zweverig. Maar het advies herhaalde zich en ik ging op zoek. Daarbij kreeg ik steeds die bevestiging dat het niet paste bij mij en mijn actieve sportieve aard.
Tot ik via via de tip kreeg een proefles Kundalini Yoga te gaan volgen. De eerste 10 minuten dacht ik “wat is dit?”. Maar toen ik mij daaraan overgaf was ik na de proefles verkocht. Als ik aan Yoga ‘moest’ gaan doen, dan was dit ‘mijn’ Yoga. Inmiddels ben ik beoefenaar, leerling en leraar Kundalini Yoga & Meditatie, zoals onderwezen door Yogi Bhajan.
Ik laat je graag de wetenschap en techniek van deze moeder van alle Yoga ervaren.

 

Kundalini Yoga is

een totale workout voor lichaam, geest én ziel die bijdraagt aan meer balans in je dagelijks leven.
Kundalini Yoga, zoals onderwezen door Yogi Bhajan, is een dynamische en krachtige vorm van Yoga, die als moeder van alle Yoga, je middels actieve oefeningen, krachtige ademhaling techniek en meditaties met mantras, uitdaagt en leert om je bewustzijn te vergroten en je innerlijke energiebron te ervaren én aan te boren.

 

Kundalini Yoga leert je

om je lichaam te kennen en er naar te luisteren. De dynamiek van de oefeningen draagt fysiek bij aan een sterk immuunsysteem, gezonde klieren, een sterk zenuwstelsel en goede circulatie.
Als het op de geest aankomt, leert Kundalini Yoga je vooral om op de juiste manier met je gedachten om te gaan, door een neutrale geest te verstevigen en meer in balans te brengen met de soms zo overheersende negatieve en positieve geest.
Middels meditatie leer je de geest te kalmeren en je intuïtie meer te ontwikkelen, zodat je herkent wat echt en belangrijk is voor jou.

 

In elke les ervaar je

aan de hand van een thema, één of meerdere van de in je lichaam aanwezige energiecentra, ook wel chakras genoemd. Door je bewustzijn van deze innerlijke energiebronnen en hun werking te vergroten, stel je jezelf in staat om ze in balans te brengen.

 

De lesopbouw

bestaat uit een aantal elementen die kenmerkend zijn voor een Kundalini Yoga les, zoals onderwezen door Yogi Bhajan. Daardoor zijn de lessen zeer gevarieerd en is elke les anders.

 • korte inleiding tot het lesthema
 • opening met mantras
 • warming up en ademhalingsmeditatie
 • actieve Yoga-oefeningen (ook wel Yoga-set of Kriya genaamd)
 • diepe ontspanningsoefening
 • meditatie oefening vaak met mantra
 • afsluiting met mantra
 • thee.

Voorbeelden van lesthema’s zijn

het verbeteren, versterken of in balans brengen van bijvoorbeeld je immuunsysteem, zenuwstelsel, hormoonstelsel, bloedcirculatie, conditie, reinigen, loslaten, wilskracht, zelfvertrouwen, eigenwaarde, communicatie, intuïtie, liefde, grenzen aangeven, focus, omgaan met verandering.

 

Kundalini Yoga is voor

vrouwen én voor mannen, voor jong én voor ouder, voor lenig én voor stram, voor beginners én gevorderden. Kortom Kundalini Yoga is voor iedereen! Ervaar jij ook dat het in de huidige maatschappij een hele kunst is bij jezelf te blijven en te kiezen wat voor jou goed is uit de berg van keuzes en aandachtsgebieden? Kundalini Yoga helpt je om je lichaam en geest in conditie te houden, zodat je sterk en flexibel kunt omgaan met stress en veranderingen in je leven.

Wil je de Kundalini energie echt leren ervaren en merken wat het voor jou kan doen om meer balans in je leven te realiseren, dan zijn de lessen echt iets voor jou? Ben je op zoek naar een uitdagende workout waarmee je meer evenwicht tussen je lichamelijk en geestelijk welzijn creëert en heb je behoefte om de hectiek van het dagelijks leven beter aan te kunnen? Investeer dan letterlijk in jezelf, in gegarandeerd resultaat, in een les met persoonlijke aandacht en een ongedwongen sfeer.

Wees van harte welkom!

(Je kunt je hier aanmelden voor een proefles of eerst de ervaringen van deelnemers lezen)

 

Voor mij persoonlijk

is Kundalini Yoga al vanaf mijn allereerste kennismaking een workout voor lichaam, geest én ziel. Dagelijks ervaar ik in alle facetten van mijn leven de kracht waarmee de beoefening van deze bijzondere vorm van Yoga mij ondersteunt.
Mijn persoonlijke opdracht
is om in mijn rol als docente en als mens mijn kennis en ervaring van Kundalini Yoga met zoveel mogelijk mensen te delen. Toen Yogi Bhajan in 1969 Kundalini Yoga naar het westen bracht was het zijn doel een oneindige schakel van leraren en leerlingen te creëren. Zo zouden de wetenschappelijke inzichten, technische kennis en de levensfilosofie van Kundalini Yoga, die hij traditiegewijs doorgegeven had gekregen, voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar komen.

 

Als Kundalini Yoga docente

ben ik internationaal gecertificeerd Level 1 & Level 2, als leerling van Gurumarka Singh en Shiv Sharan Singh, Hariang Kaur en Satya Singh, allen rechtstreekse leerlingen van Yogi Bhajan. Vanaf de zomer van 2016 ben ik begonnen met het organische proces van Level 3.

 
 Ik ben lid van IKYTA, de internationale Kundalini Yoga Leraren organisatie

 

 
en van KYN, de Nederlandse organisatie van Kundalini Yoga docenten, waar ik in de periode 2016 – 2018 bestuursvoorzitter van ben geweest.

 

Naast Kundalini Yoga doceer ik Shakti Dance – de Yoga van de Dans

gebaseerd op Kundalini Yoga, bewegingsleer en wereld dansstijlen. Deze nieuwe yogavorm is ontwikkeld door Avtar Kaur en heb ik in 2008 geïntroduceerd in Nederland. Deze zachte energetische vorm van yoga heb ik sinds de introductie veel in de vorm van workshops gegeven. Inmiddels maakt de beschikbare tijd, dat ik Shakti Dance doceer in privélessen en op festivals in workshops. Nog steeds zoek ik naar het juiste moment en de vorm waarin ik Shakti Dance meer kan doceren. De tijd zal het leren.

(Voor meer informatie over Shakti Dance, klik hier)

 

Het Healthy Breast & Yoga Program

introduceer ik sinds 2016 in Nederland. Dit is een lifestyle programma voor vrouwen waarin je leert op een natuurlijke manier voor je algehele gezondheid en in het bijzonder die van hun borsten te zorgen. Vanaf de zomer van 2015 ben ik in opleiding en inmiddels gecertificeerd als Healthy Breast Educator & Healthy Breast Yoga Teacher. Tijdens dit traject heb ik het volledige programma als pilot gegeven in het voorjaar van 2016. Eind 2016 en begin 2017 heb ik het Healthy Breast & Yoga Program geven als 6 daagse training in 3 weekends. Vanaf 2018 deel ik de kennis en ervaring van dit prachtige programma graag in privé lessen in combinatie met persoonlijke coaching. Daarnaast deel ik de kennis waar ik kan in mijn wekelijkse lessen. En net als bij Shakti Dance komt er vast een moment dat ik deze samen kan doceren in een vorm die bij mij en bij vrouwen van deze tijd past. Je gaat het zien.

(Voor meer informatie over het Healthy Breast & Yoga  programma, klik hier)

Als coach

startte ik na 25 jaar als intern en extern organisatie adviseur als zelfstandige in 2000. Inmiddels inspireer ik mensen op het gebied van persoonlijk leiderschap vanuit mijn bedrijf InspiratiePlekAanZee . Ik richtte mij de eerste jaren primair op eindverantwoordelijke bestuurders, directeuren, managers en leidinggevenden in organisaties. Daarbij richtte ik mij op` natuurlijk professioneel leiderschapsontwikkeling. Dat persoonlijk leiderschap daarbij steeds meer de weg is en dat de natuur een steeds belangrijkere hulpbron is geworden, maakt dat ik mij vanaf 2019 als inspirator richt op iedereen die natuurlijk persoonlijk leiderschap wil ontwikkelen.
Vanuit de Yoga komen er al jaren lang ook particulieren en werknemers met hun coachvraag bij mij. Al dan niet in combinatie met Yoga inspireer ik je graag, onder mijn motto:
inspiratie tot bewegen, terug naar je natuur.

(Voor meer informatie over individuele coaching, klik hier)

YOGA AAN ZEE

COACHING AAN ZEE

DE PLEK AAN ZEE

YOGA AAN ZEE

COACHING AAN ZEE

DE PLEK AAN ZEE

21 maart 2024

Column Lente Equinox
'nieuw leven'

21 april 2024

Shakti Dance workshop
met thema lichte lente

25 mei 2024

Meditatieve Stilte Lente Wandeling
voor vroege vogels in Zwanenwater

22 juni 2024

Zomer Zonnewende Volle maan viering

Voorjaar 2024

Voorjaarslesblok Wekelijkse Groepslessen Kundalini Yoga & Meditatie op maandag en donderdag

Nathalie Jagir Kaur Peters - Inspirator

06-21541907 | info@inspiratieplekaanzee.nl

Bezoekadres Yoga:              Zuidschinkeldijk 4, Callantsoog
Bezoekadres Coaching:           Zeeweg 2-1.01,  Callantsoog
Postadres:                      Vloedlijn 4, 1759 JW, Callantsoog

KvK: 54267552 | Btw-id: NL001826486B95 | IBAN: NL90INGB0750391952

Nathalie Jagir Kaur Peters

Inspirator

 

06-21541907
info@inspiratieplekaanzee.nl

Bezoekadres Yoga:
Zuidschinkeldijk 4, Callantsoog

Bezoekadres Coaching:
Zeeweg 2-1.01,  Callantsoog

Postadres:
Vloedlijn 4, 1759 JW, Callantsoog

KvK: 54267552 | Btw: NL158192084B01 | IBAN: NL90INGB0750391952

Extra's