HEALTHY BREAST® PROGRAM

 

Wil je leren hoe je op een natuurlijke manier jezelf als vrouw en in het bijzonder je borsten gezond houdt?

 

Dan is het Healthy Breast® & Yoga Program iets voor jou!
Vanuit totaal 12 actuele thema’s krijg je met het Healthy Breast® & Yoga Program zicht op de voor jou meest natuurlijke levensstijl en leer je deze in je eigen tempo in je dagelijks leven te integreren.

Het Healthy Breast® & Yoga Program is namelijk ontworpen voor vrouwen als bewustzijnstraining, gericht op natuurlijke gezonde zorg voor jezelf, elkaar en je naaste omgeving.
Heb je persoonlijk, of beroepsmatig interesse in borstgezondheid? Ook dan is het Healthy Breast® & Yoga Program iets voor jou! Het Healthy Breast® & Yoga Program is is ontwikkeld ter preventie en interventie voor borstgezondheid, ook ter ondersteuning en aanvulling op reguliere behandelingen.

Je kunt het Healthy Breast® & Yoga programma individueel volgen, of met een besloten groep, zowel op locatie als (deels) live online, met de 12 modules in zijn geheel, of juist specifiek met jou op maat samengesteld. 
Lees er meer over hieronder…..

 

Voor wie is het Healthy Breast® & Yoga Program bedoeld? 

 

Het Healthy Breast® Program is een voor Nederland en België unieke lifestyle training.
Het is bedoeld voor alle vrouwen die willen leren hoe je op een natuurlijke wijze jezelf als vrouw en in het bijzonder je borsten gezond houdt. Dus alle vrouwen van alle leeftijden zijn van harte welkom om aan het Healthy Breast® & Yoga Program deel te nemen. Wil je écht de tijd nemen voor jezelf en je fysieke, mentale en energetische gezondheid, dan is dat je basis om mee te doen.
Het Healthy Breast® & Yoga Program is ontwikkeld ter stimulering van borstgezondheid bij vrouwen. Het biedt een schat aan informatie om je algehele gezondheid als vrouw en je borstgezondheid in het bijzonder, op een natuurlijke manier te ondersteunen, eventueel in aanvulling op reguliere gezondheidszorg.
Wanneer je als professional werkt vanuit de reguliere geneeskunde, of natuurgeneeskunde, biedt het Healthy Breast® & Yoga Program je een aanvulling op je bestaande kennis over de gezondheid van vrouwen en hun borsten.
Ben je gecertificeerd Kundalini Yoga docente, dan is het Healthy Breast® & Yoga Program een prachtige specialisatie training ter aanvulling en verdieping van je lessen.
Wat voor jou ook de aanleiding is om deel te nemen, in eerste instantie is het programma vooral bedoeld voor jezelf. Zodat je stap voor stap leert hoe de kennis in je eigen leven toe te passen op weg naar bewustwording over een natuurlijke gezonde levensstijl en in het bijzonder gezonde borsten.

De 12 thema’s van het Healthy Breast® & Yoga Program 

 

Het Healthy Breast® Program is een intensief en interactief twaalfdelig preventie programma ontworpen om vrouwen te leren welke natuurlijke strategieën er zijn om bij te dragen aan hun gezondheid en in het bijzonder die van hun borsten. Het is een borstgezondheidspreventie programma en kan ook een bijdrage leveren aan herstel. Met behulp van natuurlijke therapieën in combinatie en in aanvulling op conventionele diagnostiek en behandelingen.
Het Healthy Breast® Program omvat 12 modules met diverse preventie en interventie strategieën gericht op levensstijl, voeding, voedingswaarde, ademhaling, Kundalini Yoga en Meditatie, lichaamsbeweging en psychospirituele ontwikkeling. Daarbij worden elementen uit de Shakti Dance toegevoegd, de Yoga dansvorm gebaseerd op Kundalini Yoga.
De training en persoonlijke coaching is verdeeld in 12 modules bestaande uit onderstaande thema’s. Elk thema kan ondersteund worden met een Kundalini Yoga en Meditatie les op maat aangevuld met Shakti Dance elementen.

 1. · Inleiding tot het Healthy Breast® Program
 2. · Leer je borsten kennen
 3. · Verbeter je lymfe circulatie
 4. · Inzicht in de hormoon puzzel
 5. · Heel jezelf, je omgeving en de aarde
 6. · Voeding voor gezonde borsten
 7. · Aanvullende voedingsstrategieën voor gezonde borsten
 8. · Ontgift je lichaam
 9. · Empower je immuunsysteem
 10. · Hoe je gaven, passie en doel te hervinden
 11. · Leven vanuit dankbaarheid, betekenis en gebed
 12. · Ga stralen als vrouw.

 

Waar komt het Healthy Breast® & Yoga Program vandaan? 

 

Het Healthy Breast® Program is ontwikkeld door de Canadese natuurgeneeskundige, Sat Dharam Kaur ND.
Zij heeft meer dan 30 jaar ervaring in haar natuurgeneeskundige praktijk in Ontario.
Zij heeft zich gespecialiseerd in de begeleiding van vrouwen en in het bijzonder borstgezondheid bij vrouwen.
Zo schreef zij ‘The Complete Natural Medicine Guide to Women”s Health’ en ‘The Complete Natural Medicine Guide to Breast Cancer’. Het Healthy Breast® Program heeft Sat Dharam vanuit haar praktijk ontwikkeld, op verzoek van vele vrouwen die zij begeleide en diegene die haar boeken lazen. Inmiddels traint zij vele vrouwen over de hele wereld, zowel via online trainingen als live.
Het is haar missie om wereldwijd vrouwen te faciliteren bij hun gezondheid in het algemeen en in het bijzonder de gezondheid van hun borsten, middels borstgezondheidspreventie via het Healthy Breast® Program. Daarmee wenst zij een bijdrage te leveren in het onderwijzen en actief beschermen van vrouwen en de wereldwijde impact van borstgezondheid te vergroten.

 

Kan ik het Healthy Breast® & Yoga Program zelf volgen in Nederland? 

 

Vanaf 2018 kun je het Healthy Breast® Program als training en coaching op maat volgen. Er worden geen trainingen met open inschrijving gegeven. Dit betekent dat ik als gecertificeerd Healthy Breast® Educator, samen met jou individueel, of als besloten groep het programma op maat aanbied.

Individuele Training
Het Healthy Breast® Programma voor jou op maat kan bestaan uit de volgende mogelijkheden:

 • live sessies en/of skype/facetime sessie in combinatie met zelfstudie
 • het volledige programma van 12 modules, of juist een specifiek gedeelte
 • naast de basis adem en meditatietechnieken, aangevuld met de Kundalini Yoga lessen.

Neem gerust contact met mij op om je behoefte bespreken en kan ik je ook adviseren.
Dan kijken we samen naar de mogelijkheden voor een training op maat voor jou persoonlijk.

Hier lees je over de ervaringen van vrouwen die in 2016/2017 het Healthy Breast® Program volgden.

NB. Het volgen van dit programma kan ook het begin zijn om je te willen certificeren als Healthy Breast® Educator en/of Healthy Breast® Yoga Teacher. Hiervoor gelden de internationale certificeringsvoorwaarden.

Groeps Training op maat
Het Healthy Breast® Programma voor een specifieke groep deelneemsters op maat. Dit kan een mooie aanleiding zijn om samen aan na/bijscholing te werken als professionals. Of juist als vriendinnen groep of netwerkgroep, om je samen te verbinden als vrouwen en je natuurlijke gezondheid.
Een training op maat kan bestaan uit de volgende mogelijkheden:
– live sessies gedurende één of meerdere weekends, al dan niet in combinatie met groeps skype sessie en zelfstudie
– het volledige programma van 12 modules, of juist een specifiek gedeelte
– naast de basis adem en meditatietechnieken, aangevuld met de Kundalini Yoga lessen en Shakti Dance technieken.

Neem gerust contact met mij op om je behoefte bespreken en dan kan ik je ook adviseren. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden voor een training op maat voor jullie persoonlijk.

Workshops op maat
Wil je dat ik een workshop kom geven voor jouw specifieke groep?
Neem gerust contact met mij op om je behoefte bespreken en dan kan ik je ook adviseren.
Dan kijken we samen naar de mogelijkheden voor een workshop op maat voor jouw doelgroep. 

Over mij en mijn kennismaking met het Healthy Breast® & Yoga Program

 

Ter voorbereiding op een yoga coaching sessie met een klant, zocht ik naar nieuwe inspiratie op het web. Ik wist dat de klant borstkanker had en ik had in mijn praktijk al eerder vrouwen met borstkanker individueel met yoga coaching begeleid. Tot mijn eigen verbazing stuitte ik op de website van mijn collega Kundalini Yoga docente, Sat Dharam Kaur uit Canada en het door haar ontwikkelde Healthy Breast® Program. Zij bleek de volgende week naar Europa te komen en daar het volledige programma en het Kundalini Yoga docenten programma tezamen te geven. En ik voelde een ‘ja’!

Voor het Healthy Breast® Program ben ik in opleiding gegaan bij de ‘founding mother’, Sat Dharam Kaur. Ik heb het Healthy Breast® Foundations & Yoga Program live bij haar gevolgd in de zomer van 2015 in Madrid. Aansluitend heb ik bij haar aan de online training deelgenomen, om alle facetten te ervaren en te leren toepassen in mijn dagelijks leven.
Dit heeft een prachtige uitwerking gehad op mijn levensstijl, mijn kijk op natuurlijke gezondheid, het vrouw zijn, mijn borsten en alles wat hierop van invloed is en waar ik zelf verantwoordelijkheid voor kan nemen.

Al vanaf de kennismaking voelde ik dat ik niet anders kan dan deze kennis en mijn ervaring die ik door het Healthy Breast® & Yoga Program heb opgedaan, te delen in het vertrouwen bij te dragen aan de gezondheid van vrouwen en hun borsten. Met toestemming en onder begeleiding van Sat Dharam Kaur, ben ik in februari 2016 begonnen het eerste Healthy Breast® & Yoga Program in Nederland te begeleiden, als volgende stap in mijn certificeringsproces naar, inmiddels, Healthy Breast® Educator . Mede door het enthousiasme van de groep vrouwen die dit programma volgden, heb ik in oktober 2016 een eerste weekend editie van dit prachtige en krachtige programma gegeven. In deze weekends wilde ik vrouwen de mogelijkheid geven echt de tijd voor zichzelf te nemen en ook vrouwen die van ver komen de gelegenheid te bieden om deel te nemen. Vanaf 2018 heb ik er voor gekozen om in eerste instantie vrouwen middels individuele training en coaching op maat te begeleiden. Daarnaast sta ik open om het programma of een workshop op maat voor een besloten groep op maat te geven.

Ik combineer dit prachtige programma met mijn achtergrond als gecertificeerd level I & II Kundalini Yoga&Meditatie én Shakti Dance docent en mijn jaren lange ervaring in het individueel begeleiden van eindverantwoordelijk bestuurders, directeuren, managers, (zelfstandig) ondernemers en professionals, in mijn praktijk als senior register coach.

 

 

Meer informatie over het Healthy Breast® en Yoga Programma 

 

Wil je meer weten over het Healthy Breast® & Yoga Program, heb je specifieke of persoonlijke vragen, of wil je dat ik een introductie workshop kom geven, of wil je met mij kennismaken voor individuele coaching?

Neem gerust contact met mij op voor een groepsworkshop of training, of een individueel traject op maat 

Op Facebook deel ik interessante informatie over gezondheid voor vrouwen en hun borsten en in het bijzonder over het Healthy Breast® Program van Sat Dharam Kaur.

Oktober Borstgezondheidsmaand is een jaarlijkse challenge via Facebook van alle aangesloten HB educators. Elke dag wordt er een tip uit het Healthy Breast® Program gedeeld, in totaal 31 tips die je kunnen ondersteunen om jezelf en je borsten op een natuurlijke manier gezond te houden.

Lees hier meer over de ‘founding mother’
• Over Sat Dharam Kaur, het door haar ontwikkelde Healthy Breast® Program en haar MammAlive Foundation lees je meer door te klikken op deze links naar haar websites.

Lees hier een artikel uit het Noord-Hollands Dagblad

21 maart 2024

Column Lente Equinox
'nieuw leven'

21 april 2024

Shakti Dance workshop
met thema lichte lente

25 mei 2024

Meditatieve Stilte Lente Wandeling
voor vroege vogels in Zwanenwater

22 juni 2024

Zomer Zonnewende Volle maan viering

Voorjaar 2024

Voorjaarslesblok Wekelijkse Groepslessen Kundalini Yoga & Meditatie op maandag en donderdag

Nathalie Jagir Kaur Peters - Inspirator

06-21541907 | info@inspiratieplekaanzee.nl

Bezoekadres Yoga:              Zuidschinkeldijk 4, Callantsoog
Bezoekadres Coaching:           Zeeweg 2-1.01,  Callantsoog
Postadres:                      Vloedlijn 4, 1759 JW, Callantsoog

KvK: 54267552 | Btw-id: NL001826486B95 | IBAN: NL90INGB0750391952

Nathalie Jagir Kaur Peters

Inspirator

 

06-21541907
info@inspiratieplekaanzee.nl

Bezoekadres Yoga:
Zuidschinkeldijk 4, Callantsoog

Bezoekadres Coaching:
Zeeweg 2-1.01,  Callantsoog

Postadres:
Vloedlijn 4, 1759 JW, Callantsoog

KvK: 54267552 | Btw: NL158192084B01 | IBAN: NL90INGB0750391952

Extra's