Het eerste kwartaal van 2018 zit er allang op. De cijfers zijn hopelijk op orde voor je aangifte 2017 (of je hebt uitstel aangevraagd). Als je achterom kijkt denk je vast wat vliegt de tijd en ondertussen ben je al weer aardig opgeslokt door het dagelijkse ritme van je bedrijfsactiviteiten. Sta daar nu, terwijl je dit leest, eens bij stil met de vraag;

‘Hallo… waar zijn wij nou helemaal mee bezig?’

Wellicht herken je deze reclame slogan nog, die je uitnodigde om vooral te bezinnen onder het genot van een KitKat. Suiker is echter het laatste wat je nodig hebt. Je hebt immers je natuurlijke energiebron altijd bij je, je adem!

Wist je dat je ademhaling heel veel natuurlijke handvatten geeft om bijvoorbeeld het juiste moment te kiezen voor dat ene belangrijke telefoontje, of het schrijven van die tekst. Dat je ademhaling en vooral de plek waar je adem zich bevindt iets zegt over hoeveel energie je lichaam en brein krijgen. Hoeveel balans er tussen plannen, creativiteit, denken en voelen is. Aandacht en controle over je ademhaling helpen je hoofd op orde te houden en je gedachten te sturen. Gedachten die nogal eens met je aan de loop gaan, hoe goed bedoeld ook.

Tijdens de lente equinox liep ik voor een wandeling in het kader van de seizoenswisseling in natuurgebied het Zwanenwater in Callantsoog. Daar introduceerde ik bij de deelnemende eindverantwoordelijken hele praktisch toepasbare ademtechnieken. Ook legde ik uit hoe je je ademhaling kunt gebruiken om je energie te managen. Heel handig voor jezelf als bestuurder, ondernemer of manager en ook om door te geven aan de mensen in je team of organisatie.

De ideale plek om je aandacht naar je ademhaling te brengen is natuurlijk (het blijft een mooi woord) in de natuur! Daar kom je los van alles en iedereen die jouw aandacht vragen in je organisatie. De natuur zorgt voor contact met je eigen natuur. Dat geeft meer energie dan een KitKat en bovendien brengt het je weer in verbinding met je passie als ondernemer.

Ontdek de vier seizoenen in jezelf en voed je eigen natuurlijk leiderschap. Kom mee naar buiten en loop elk seizoen met mij mee. De volgende wandeling is rond de zomerzonnewende vrijdag 22 juni om 14.30 uur in het Zwanenwater van Callantsoog.

Zet je agenda terwijl je dit leest direct op groen en meld je aan via de website of stuur mij een persoonlijk bericht.

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten en inspireren samen met de natuur!

Nathalie Jagir Peters – Inspirator

www.inspiratieplekaanzee.nl