Innerlijk Kompas

20-06-2023

‘Als je niet weet waar je vandaan komt, waarom je hier bent en waar je naar toe gaat, dan ben je pas zweverig’.

Dit zei iemand in een podcast die ik een tijd geleden luisterde. Het ging over spiritualiteit en leven vanuit intuïtie. Ik merkte dat het mij raakte, omdat ik weer op reis ben. Op reis in mijzelf. Weer een laagje dieper, verder ontdekken wie ik werkelijk ben, waar ik vandaan kom, wat ik allemaal meebreng, hoe ik daar hier op aarde mee mag ondernemen en waar ik naar op weg ben de komende periode in mijn leven.

 

Anker

Anker van Geloof

Ik weet niet of jij dit soort reizen ook wel eens gemaakt hebt? Er zijn van die levensfases waarin je bijna als vanzelf op zoek gaat. Vaak is er een aanleiding, een situatie klein of groot die je triggert. Ze dwingen je om voor anker te gaan.

 

Mijn reis begon eigenlijk drie jaar geleden al. Toen mijn moeder onverwachts en heel heftig aan haar laatste reis begon. Mijn vaders ziel is inmiddels al 27 jaar geleden naar gene zijde afgereisd. Beiden zouden ze dit jaar 80 jaar worden.

Ik ga het binnenkort vieren samen met mijn Broer, aan zee. De plek waar wij hun aardse bestaan hebben uitgestrooid.

 

Alleen

Ik ben graag aan zee zoals je inmiddels wel weet. Het inspireert mij iedere keer weer. Zo ook om verbinding te maken met mijn ouders. Ooit beeldde ik mij in dat waar ter wereld ik ook was, bij de zee was mijn vader ook altijd. Temeer omdat hij ook zo van zwemmen hield. Dus hij zwom altijd met mij mee.

Al sinds zijn heen gaan ben ik op reis gegaan in mijzelf en heb ik meer ervaren over het spirituele wezen dat wij zijn. Dat er een ziel in ons huist die in dit lichaam hier op aarde een spirituele ervaring komt opdoen. Dus inmiddels heb ik mogen ervaren dat de verbinding met mijn vader er overal en altijd is, ook zonder zee.

Door dat bewustzijn voel ik mij nooit alleen, maar altijd verbonden.

 

Heb jij je ook wel eens afgevraagd waar je vandaan komt? Hoe je aan die bepaalde eigenschap, karaktertrek of dat talent komt? Of juist aan dat overlevingsmechanisme, of de wijze waarop je met angst, spanning en stress omgaat?

Veel zit in ons DNA. Wij krijgen het door via onze ouders. Daar kan je veel uit herleiden en dat heb ik in eerdere reizen die ik maakte door mijzelf en voor mijzelf ook wel gedaan. 

Schelpen Mozaiek - Geloof

Zeven

 

Anker van Geloof

Maar dit keer is het anders.

Dit keer ben ik mij meer gaan verbinden met mijn voorouders. Al langer weet ik dat de ervaringen van je voorouders tot 7 generaties terug een rol spelen in je eigen ontwikkeling. Dat wat zij hebben meegemaakt, hebben ervaren, hebben beleefd, hebben ontwikkeld, zit ook in jou. Maar ook wat zij hebben weggestopt, omdat ze er niet over mochten of konden praten. Het was te heftig of te overweldigend.

Als je voortkomt uit de 7 generaties voor je, kan je je voorstellen dat je niet alleen een deel van hun talenten meekrijgt, maar ook een deel van hun onverwerkte shit. Ja dat klinkt wat cru, maar zo is het wel. 

Het interessante is dat wij nu in een tijd leven waarin wij ons bewustzijn steeds verder mogen ontwikkelen. De trilling van de tijd helpt ons daarbij en vis versa, wanneer wij trauma opruimen door het aan te kijken.

Dus als wij meer te weten komen over de ervaringen, de levenswijze, de verhalen en vooral ook de niet vertelde verhalen van onze voorouders, dan begrijp je dat we daarmee een schatkist openen om te mogen helen.

 

Helen

Dat is namelijk het belangrijkste dat wij met onze wijsheid mogen en komen doen hier op aarde. Helen!

Helen van de pijn en het verdriet van onze voorouders. Iets dat zij toen nog niet konden, mogen wij nu doen. Nou lekker is dat, denk je dan misschien. Mag ik die ouwe meuk opruimen.

Ik kan je vertellen dat het je heel veel en heel ver zal brengen als je daarmee aan de slag gaat.

Het is best hard werken, maar met een beetje doorzettingsvermogen, hier en daar wat hulp van iemand of iets dat je ondersteunt op je reis, is het heel goed te doen (zie enkele van mijn inspiratiebronnen onderaan).

Wist je dat je daarmee de zielen van je voorouders verlost van datgene dat zij niet konden helen? En wist je, dat je door nu in dit leven te helen, je deze oude stukken niet langer doorgeeft aan de generaties na jou. Of je nu zelf kinderen hebt voortgebracht of niet, je bent verbonden met je hele familielijn. 

 

Schelpen Mozaiek - Geloof

Maar jij leeft nú op aarde, dus je doet vooral jezelf een heel groot plezier in dit leven.

Hoe fijn zou het zijn wanneer je jezelf verlost van al die frustrerende patronen, die fysieke of mentale gebreken en wat al niet meer. Zaken die niet van jou zijn. Waar je je van kan én mag bevrijden zodat je lichter kunt leven. Je leven kunt leiden zoals dat bedoeld is. Een leven waarin je al het goede dat je hebt meegekregen van je voorouderlijn en de door jou ontwikkelde talenten en gaven kunt delen met de wereld.

 

Licht

 

Anker van Geloof

Natuurlijk is voor alles wat je met je meesjouwt aan mooie en minder fijne ervaringen, een plek in je rugzak. Je maakt er bewust of onbewust plaats voor door mechanismen te ontwikkelen. Die helpen je om het te tonen aan de wereld om je heen, of om het juist te verstoppen.

 

Kan je je voorstellen dat als je écht aan je allerlaatste reis hier begint en de aarde verlaat, wat dat betekent als je nu opruimt? 

Dan vaar je in dit leven op je innerlijk kompas. Met datzelfde kompas ga je straks ook aan je laatste reis beginnen.

 

Be a Lighthouse; live light, travel light, see the light, spread the light. YB

 

Dat is wat ik je toewens tijdens het feest van het licht, de Zomerzonnewende, vandaag op 21 juni 2023.

Vier het met een groot vuur van licht in je hart, of misschien wel letterlijk op het strand. En gebruik de kracht van het licht om oude stukken uit het donker te halen en te helen. Voor jezelf, je voorouders en allen die na jou komen.
Zo maken we de wereld in en om ons heen samen steeds een beetje mooier!

Met een hartgroet van 
Nathalie Jagir Peters

Inspirator 

 

INSPIRATIE BRONNEN


Boeken

Bestaansrecht – Maarten Oversier

De Fontein, vind je plek – Els van Steijn

Websites

Vooroudermedicijn– Inspirerend Leven

Stamboom onderzoek – My Heritage

Meditatie

Rebirthing Kriya – Kundalini Meditatie

 

 

INSPIRATIE ACTIVITEITEN

 

InspiratiePlekAanZee – Yoga

Live Online Kundalini Meditatie voor het slapen gaan

De laatste dit voorjaar  |  27 juni 2023 | 21.00-22.00 uur

YogaAanZee – Zomerrooster op het strand van Callantsoog

Elke zondag  |  9 juli t/m 27 augustus | 10.00-11.30 uur

 

Kundalini Yoga & Meditatie – wekelijkse groepslessen 

Start Najaarlesblok  |  4 & 7 september 2023 | 20.00-22.00 uur

 

Kijk in de agenda voor meer info en om je aan te melden


InspiratiePlekAanZee
– Coaching

CoachingAanZee | Inspiratiesessies | Ontmoet je voorouders en Heel

Hoe maak je contact met je familiegeschiedenis en wat valt er te helen in jouw voorouderlijn?
Wat heeft het jou te vertellen over waar je vandaan komt, waarom je hier bent en waar je naar toe gaat?

Ik inspireer je tijdens individuele coach sessies al wandelend op het strand en door de duinen van Callantsoog.
Op weg naar jouw natuurlijk persoonlijke leiderschap, onder het motto ‘Inspiratie tot beweging, terug naar je natuur’.

Velen gingen je voor, lees hier hun ervaringen ter inspiratie.

Maak hier een afspraak voor een persoonlijk coach traject.

 

InspiratiePlekAanZee – Plek

Zomer 2023  | Inspirerende Vakantie AanZee | last minute & week korting  

Heb je nog geen vakantie plannen?
Voel je de behoefte om je te laten inspireren door de elementen? Even op retraite naar zee?
Boek dan nu voor een (mid)week(end) de PlekAanZee.
Een heerlijk 1-2 persoons appartement direct onder aan het duin in Callantsoog. In juli zijn er nog twee weken vrij.
Of als je van nazomeren houdt, dan is er in september en oktober nog wel plek.

Boek hier rechtstreeks en bekijk de beschikbaarheid.
Bel of mail mij wanneer je graag een Inspiratiesessie coaching en/of Yoga wilt toevoegen aan je retraite.
Bekijk hier deze inspirerende plek aan zee.

 

 

Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website agenda. 

 

Andere blogs

Nieuw Leven

Soms lukt het niet meer om écht jezelf te zijn, of meer jezelf te worden, omdat je vastzit in een omgeving die je ziet zoals je nu bent. Dan kan je maar beter naar een andere omgeving gaan.Dit advies las ik in het boek dat ik als kerstcadeau kreeg van een coachklant...

Peentjes Zweten

Aankomend weekend ga ik ‘peentjes zweten’! Nee, niet van angst, of misschien een klein beetje, omdat ik nooit weet wat er komen gaat. Ik ga mijzelf uitnodigen om mij over te geven en met de stroom mee te gaan. De stroom van het zweet. Het zal zeker minimaal een halve...

Positivo

Wahe Guru! Vandaag is het 21 maart 2023 en hebben we 3 drieën in de datum en dat op de dag van de Lente Equinox! Nou nou, wat een enthousiasme over deze dag, denk je wellicht. Waar komt al die positiviteit vandaan? Heb je even, dan ga ik het je graag uitleggen in deze...

Wat als….

Wat als…. dit nu één groot spel is. Ik bedoel dit leven hier op aarde. Dat je geboren wordt en een leven lang zoekt naar hoe het spel te spelen. Naar wat jouw rol, jouw bijdrage aan dit leven is.  Wat als….er een gebruiksaanwijzing zou zijn, een navigatiesysteem....

Ontmoet de Muur

Afgelopen zomer liep ik tegen een muur aan. Ja letterlijk, want ik trof aan de vloedlijn een stuk bakstenen muur.Mijn bedrijf gaf ik 10 jaar geleden de naam, InspiratiePlekAanZee. Dat is niet voor niets, want de natuur aan de kust inspireert mij altijd. Zo ook nu...

Zielenroerselen

In deze Zomerzonnewende column wordt het tijd voor wat zielenroerselen. Ja, ik ga een beetje roeren in de ziel en ook in die van jou. Als ik namelijk in mijn ziel roer dan beroert dat ook die van jou. Tenminste, als je ervan uitgaat dat alles in het universum...

(on)Vrede

Bijna 20 jaar geleden werd ik geïnterviewd door weekblad Libelle over het keerpunt in mijn leven. Ook zonder de kopie van het artikel erbij te pakken, zie ik nog de vet gedrukte tekst naast de prachtige foto: ‘Ik zag niet wat ik wél kon, wat ik wél had’. Als ik er nu...

De Stem van de Stilte

Onder het schijnsel van de volle maan, in de vroege ochtend van de Winterzonnewende, komen de woorden voor deze column.Het was gisteren de kortste dag en de langste nacht. Het heeft iets magisch voor mij, om te weten dat onze (oer)ouders dit moment vierden. Voor hen...

Geloof, Hoop & Liefde

Op mijn lagere school waren er meisjes die een gouden kettinkje droegen met daaraan een kruisje, een ankertje en een hartje. Het zijn de ‘tekenen’ van geloof, hoop en liefde. Ik zie ze nu niet zo vaak meer, maar wie weet herken je het. Aan mijn hals of pols hing deze...

Voorjaarsschoonmaak

De lente komt eraan. Tijd voor de voorjaarsschoonmaak!Dat zouden vele van onze moeders en oma’s rond deze tijd roepen. En zeer zeker de vrouwen zeven generaties en verder terug, onze oermoeders, die sterk in verbinding stonden met de natuur, met moeder aarde.Niet zo...