Positivo

21-03-2023

Wahe Guru!

Vandaag is het 21 maart 2023 en hebben we 3 drieën in de datum en dat op de dag van de Lente Equinox!

Nou nou, wat een enthousiasme over deze dag, denk je wellicht. Waar komt al die positiviteit vandaan?

Heb je even, dan ga ik het je graag uitleggen in deze column. En ik beloof dat het lezen je positieve inspiratie oplevert. Dus zet je Mind open en lees lekker verder.

 

3 x 3 

Anker van Geloof

Wij zijn gezegend met maar liefst 3 mentale lichamen. Al eerder vertelde ik over onze andere negen lichamen, naast het je wel bekende fysieke lichaam, maar nu wil ik je vooral laten focussen op het 3e lichaam: de positieve Mind.

Dus je begrijpt dat als je naar de cijfers van vandaag kijkt je een driedubbele uitnodiging krijgt om je positieve Mind te stimuleren.

Dit geldt overigens voor dit gehele jaar 2023, waarin de 3 ons zo specifiek uitdaagt. Daarnaast zitten we ook in de 3e maand van dit jaar én is het vandaag ook nog eens de 21ste, 2+1=3.

 

Kracht

Wat is dat toch met de kracht van getallen zal je je misschien afvragen. Je ziet ze dagelijks om je heen en ze hebben allemaal hun eigen waarde. Niet alleen getalsmatig maar ook qua energie. In getallen zitten belangrijke boodschappen die je zicht geven op je verleden én op transformatie kansen voor je toekomst.

Al eeuwen, tot aan de vroegste bewoners van onze planeet terug, kent men de kracht en waarde van getallen. Denk bijvoorbeeld aan de Astrologie, de Kabbala, de Veda’s, de Tarot en de getallenleer van het Pythagorisme.

Ik werk graag met de Karam Kriya als toegepaste numerologie.

Hierbij ontvang je vanuit de getallen van je geboortedatum handreikingen. Je leert als het ware door een specifiek raamwerk te kijken. Hierdoor begrijp je jezelf en de ervaringen in je leven beter. Het is een krachtig hulpmiddel om je te leren verbinden met je zielsopdracht, je gave, je pad, je kennis, je meesterschap en de weg van je hart. Dit zijn de ‘ruitjes’ in het raamwerk.

Je ziet, het is net een soort van SWOT-analyse, die zicht geeft op je sterke en zwakkere kanten en waar de kansen en bedreigingen zitten.

 

Schelpen Mozaiek - Geloof

Positieve Mind

 

Anker van Geloof

Hoe herken je die positieve Mind en hoe werkt het eigenlijk, vraag je je wellicht af.

Onze positieve Mind ziet altijd het positieve aspect in elke situatie. Je herkent het aan speelsheid en je gevoel voor humor, je optimisme, enthousiasme en je gevoel voor hoop.

Je vertrouwt meer op de stroom van het leven. Dit voel je doordat je op het juiste moment op de juist plek bent en de juist mensen op je pad ontmoet. Je voelt de verbinding met je hart, je zielsmissie. Je bent een licht voor anderen.

Daar zit meteen ook de valkuil, een te sterke wil.

Je herkent wellicht het over enthousiasme waarmee je vooruit holt en vergeet anderen mee te nemen in je achterliggende gedachten ,doel of visie.

Ook kan je door een roze bril kijken en geen gevaar of keerzijde meer zien, of jezelf uitputten doordat je door je drive over je grenzen gaat.

Je zult begrijpen dat het Ego hierop van invloed is. De negatieve Mind is dan ook direct de partner die je staat op te wachten, als je in een van deze kuilen valt.

 

Hulpmiddelen

Om positiever in het leven te staan zijn er inmiddels vele hulpmiddelen op de markt.

Zo is er sinds een aantal jaar het groeiend fenomeen van het ‘Omdenken’. Zoals de volgende voorbeelden: 

‘wat je denkt dat anderen van je denken, dat denk je zelf’
en
‘zoals verwacht loopt alles anders’.

Er zijn boeken, scheurkalenders voor elke dag en zelfs een heuse theatershow die nu door het land reist.

Sinds eind jaren negentig heeft zich een stroming ontwikkeld die de positieve psychologie heet. Daarnaast zijn er therapeutische technieken als RET, Rationeel Emotieve Therapie. En met een meer energetische kijk op de zaak kan je uitkomen bij The Work van Byron Katie, of Een Cursus in Wonderen.

Vanuit de Kundalini traditie die ik integreer in mijn leven en mijn wekelijkse Yoga en Meditatie lessen, opent zich een hele wetenschap en techniek ‘kit’ om de positieve Mind te stimuleren.

Specifieke technieken deel ik uiteraard ook als ik coach tijdens individuele inspiratie sessies.

 

Schelpen Mozaiek - Geloof

Gutka

Anker van Geloof

Er is er een die ik hier graag met je deel.

Deze mantra meditatie heet de Gutka Kriya.  Een Gutka is een stok en in deze meditatie gebruik je de mantra als stok. Ken je dat, dat je Mind maar negatieve gedachten over iets of iemand, of nog erger over jezelf, blijft uitspuwen. Het lukt je maar niet om het te stoppen. Dat is het moment dat je een Gutka nodig hebt. Een stok die het wiel van die doorgedraaide negatieve Mind tot stilstand brengt.

Zo kan je jezelf afleiden, door iets anders te gaan doen, je focus te verleggen. Ook kan je een positieve affirmatie bedenken en deze kort en krachtig formuleren. 

 

Als je die steeds herhaalt, creëer je je eigen mantra, je eigen Gutka. Erbij visualiseren maakt het zelfs nog extra krachtig. Natuurlijk kan je je negatieve gedachten ook ‘om’denken. Of jezelf afvragen of het écht waar is wat je denkt. Verder kan je natuurlijk ook bedenken wat het ergste is wat je zou kunnen overkomen als dat wat je denkt ook waarheid is. Of je kan je bewust worden dat gedachten niet van jou zijn en dat je precies goed bent zoals je nu bent.

 

Eerste Hulp

 

Anker van Geloof

Toch vinden we dat allemaal, ja ook ik, niet altijd zo eenvoudig. Deze Kundalini mantra zit in mijn crisis kit, het is mijn eerste hulp bij negativiteit:

Ek Ong Kar Sat Gur Prasad
Sat Gur Prasad Ek Ong Kar

Ook wel de ‘Magic Mantra’ genoemd en dat is niet voor niks.Het werkt heel simpel en super krachtig, als je het tenminste met toewijding en vol vertrouwen toepast bij negatieve gedachten.

Het werkt als volgt:

 

Kijk of je in een situatie zit waarin je je ogen kunt sluiten en ze kunt richten op het punt tussen je wenkbrauwen.
Niet aan te raden als je in de auto of op de fiets rijdt, of aan een vergadering deelneemt. Dan houd je je ogen open en focus je op een punt voor je, zonder te knipperen.

Adem dan door je neus diep in, zet je lichaam uit en houd de lucht vast.
Nu chant je de mantra 5 x snel achter elkaar terwijl je langzaam uitademt.

Een mantra chant je, maar je kunt hem ook zingen, zeggen, of midden in een vergadering in gedachten opzeggen.

De mantra werkt als de stok die je in het wiel van je negatieve gedachten steekt. Het is zó krachtig dat je negatieve Mind omkeert naar de positieve Mind, met de daarbij behorende gedachten.

Probeer het eens en je zult verstelt staan van het effect.
Oh ja, het vraagt wel van je om je bewustzijn in de tijd erna hoog te houden en de positieve Mind te blijven uitnodigen.

Positivo

Anker van Geloof

Nu denk je misschien dat ik ook een positivo van jou wil maken en ja, dat klopt. Er is namelijk niets ergerlijker dan oordelende, over kritische, verwijtende, geïrriteerde, smadende, zwartkijkende negatieve medemensen, als je het mij vraagt. En zeg nou zelf, als je in het gat van je negatieve Mind valt, voelt dat dan fijn, licht, levendig, liefdevol? Nee dus!

Je hoeft écht niet de hele dag als een positivo door het leven te gaan. Maar geef jezelf op z’n minst de kans om die oude stukken waaraan de negatieve Mind onevenredig veel waard hecht, op te ruimen. Leer de kansen, de mogelijkheden, de oplossingen en het licht te zien in elke moeilijke situatie.

 

Het zal je dichterbij een ontspannen en relaxt leven brengen. Je zult liefdevoller naar jezelf en van daaruit naar andere gaan kijken. Want als je in staat bent om negatief met positief te beïnvloeden ben je hard op weg om neutraal te worden.

Je hebt het ooit op school gehad, bij natuurkunde. De min en plus pool van de magneet zijn samen neutraal.
Wat een kracht zal je dan van nature aantrekken én toevallen.
Ik wens het ons allen toe en jou als lezer in het bijzonder. 

Trouwens, het nummer van mijn gave is een 3.
Dus heb je inspiratie nodig van een positivo, dan weet je mij te vinden!

Met een hartgroet van
Nathalie Jagir Peters
Inspirator 

INSPIRATIE ACTIVITEITEN

 

InspiratiePlekAanZee – Yoga

Live Online Kundalini Meditatie voor het slapen gaan

Elke laatste dinsdag van de maand |  28 maart, 25 april, 30 mei, 27 juni 2023 | 21.00-22.00 uur

Dit is een maandelijkse losse les met open inschrijving. Elke maand is er een ander thema. Alle meditaties zijn er op gericht om je bewustzijn en je eigenfrequentie te verhogen. Kom deze avond de kracht van de Kundalini meditatie techniek ervaren. Maak kennis, verdiep en ruim op. Je gaat slapen met een ontspannen lichaam en meer rust in je hoofd door je neutrale mind te activeren.

NB. Op 28 maart een Kundalini Meditatie voor de Positieve Mind

Kijk in de agenda voor meer info en om je aan te melden


InspiratiePlekAanZee
– Coaching

CoachingAanZee | Inspiratiesessies om de Positivo te ontdekken in 2023

Vind je het lastig om je bewustzijn te ontwikkelen naar een meer positieve en bovenal een neutralere Mind?
Dan luister ik samen met de natuur graag naar je en loop ik een tijdje met je mee.
Ik inspireer je tijdens individuele coach sessies al wandelend op het strand en door de duinen van Callantsoog.
Op weg naar jouw natuurlijk persoonlijke leiderschap, onder het motto ‘Inspiratie tot beweging, terug naar je natuur’.

Velen gingen je voor, lees hier hun ervaringen ter inspiratie.

Maak hier een afspraak voor een persoonlijk coach traject.

 

InspiratiePlekAanZee – Plek

Voorjaar 2023  | Inspirerende Vakantie AanZee | last minute & week korting  

De eerste bollen komen alweer uit de grond in het grootste aaneengesloten gebied. Wellicht tijd om jouw ‘bolletje’ ook boven de grond uit te steken dit voorjaar!
Voel je de behoefte om je te laten inspireren door de elementen? Even op retraite naar zee?
Boek dan nu voor een (mid)week(end) de PlekAanZee.
Een heerlijk 1-2 persoons appartement direct onder aan het duin in Callantsoog.

Boek hier rechtstreeks en bekijk de beschikbaarheid.
Bel of mail mij wanneer je graag een Inspiratiesessie coaching en/of Yoga wilt toevoegen aan je retraite.
Bekijk hier deze inspirerende plek aan zee.

 

Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website agenda. 

 

Andere blogs

Nieuw Leven

Soms lukt het niet meer om écht jezelf te zijn, of meer jezelf te worden, omdat je vastzit in een omgeving die je ziet zoals je nu bent. Dan kan je maar beter naar een andere omgeving gaan.Dit advies las ik in het boek dat ik als kerstcadeau kreeg van een coachklant...

Peentjes Zweten

Aankomend weekend ga ik ‘peentjes zweten’! Nee, niet van angst, of misschien een klein beetje, omdat ik nooit weet wat er komen gaat. Ik ga mijzelf uitnodigen om mij over te geven en met de stroom mee te gaan. De stroom van het zweet. Het zal zeker minimaal een halve...

Innerlijk Kompas

‘Als je niet weet waar je vandaan komt, waarom je hier bent en waar je naar toe gaat, dan ben je pas zweverig’. Dit zei iemand in een podcast die ik een tijd geleden luisterde. Het ging over spiritualiteit en leven vanuit intuïtie. Ik merkte dat het mij raakte, omdat...

Wat als….

Wat als…. dit nu één groot spel is. Ik bedoel dit leven hier op aarde. Dat je geboren wordt en een leven lang zoekt naar hoe het spel te spelen. Naar wat jouw rol, jouw bijdrage aan dit leven is.  Wat als….er een gebruiksaanwijzing zou zijn, een navigatiesysteem....

Ontmoet de Muur

Afgelopen zomer liep ik tegen een muur aan. Ja letterlijk, want ik trof aan de vloedlijn een stuk bakstenen muur.Mijn bedrijf gaf ik 10 jaar geleden de naam, InspiratiePlekAanZee. Dat is niet voor niets, want de natuur aan de kust inspireert mij altijd. Zo ook nu...

Zielenroerselen

In deze Zomerzonnewende column wordt het tijd voor wat zielenroerselen. Ja, ik ga een beetje roeren in de ziel en ook in die van jou. Als ik namelijk in mijn ziel roer dan beroert dat ook die van jou. Tenminste, als je ervan uitgaat dat alles in het universum...

(on)Vrede

Bijna 20 jaar geleden werd ik geïnterviewd door weekblad Libelle over het keerpunt in mijn leven. Ook zonder de kopie van het artikel erbij te pakken, zie ik nog de vet gedrukte tekst naast de prachtige foto: ‘Ik zag niet wat ik wél kon, wat ik wél had’. Als ik er nu...

De Stem van de Stilte

Onder het schijnsel van de volle maan, in de vroege ochtend van de Winterzonnewende, komen de woorden voor deze column.Het was gisteren de kortste dag en de langste nacht. Het heeft iets magisch voor mij, om te weten dat onze (oer)ouders dit moment vierden. Voor hen...

Geloof, Hoop & Liefde

Op mijn lagere school waren er meisjes die een gouden kettinkje droegen met daaraan een kruisje, een ankertje en een hartje. Het zijn de ‘tekenen’ van geloof, hoop en liefde. Ik zie ze nu niet zo vaak meer, maar wie weet herken je het. Aan mijn hals of pols hing deze...

Voorjaarsschoonmaak

De lente komt eraan. Tijd voor de voorjaarsschoonmaak!Dat zouden vele van onze moeders en oma’s rond deze tijd roepen. En zeer zeker de vrouwen zeven generaties en verder terug, onze oermoeders, die sterk in verbinding stonden met de natuur, met moeder aarde.Niet zo...