Nieuw Leven

20-03-2024

Soms lukt het niet meer om écht jezelf te zijn, of meer jezelf te worden, omdat je vastzit in een omgeving die je ziet zoals je nu bent. Dan kan je maar beter naar een andere omgeving gaan.
Dit advies las ik in het boek dat ik als kerstcadeau kreeg van een coachklant én die fan is van columniste Aaf Brandt Corstius.

Er staan nog veel meer slimme, leuke, hilarische adviezen in, maar deze bleef bij mij hangen, omdat hij zo mooi aansluit bij mijn levens- en werkmotto; ‘Inspiratie tot bewegen, terug naar je natuur’.

 

Wedergeboorte

Anker van Geloof

Zo ben ik vorig voorjaar een voor mij nieuwe Kundalini Yoga training gaan volgen. Al langer stond deze op mijn verlanglijstje, maar los van het feit dat het er niet van kwam, was het blijkbaar ook niet het goede moment.

Vreemd genoeg bleek het vorig voorjaar wél tijd voor mijn eigen wedergeboorte en ben ik wekelijks de in totaal 32 Rebirthing kriya’s gaan volgen. Ook hier ging het erom, zoals eigenlijk altijd bij Kundalini Yoga & Meditatie, op en dieper, veelal onderbewust niveau, de door mij vaak liefdevol genoemde ‘oude meuk’, op te ruimen.

Bij deze Rebirthing sessies, is dit in het bijzonder gericht op de in jouw opgeslagen ervaringen uit de periode van conceptie tot en met de geboorte en je eerste 3 tot 7 levensjaren. Die periode vormt je én het zijn juist die ervaringen in je nog jonge leven, waarop je je overlevingsmechanismen ontwikkelt, die je nu soms mateloos in de weg kunnen zitten om écht jezelf te zijn.

Ik zal niet meteen zeggen dat ik er als herboren uitgekomen ben, want dat zou wel heel veel gevraagd zijn. Maar toch, in de wijze waarop wij dat woord doorgaans gebruiken, voelde ik mij steeds meer als herboren na zo’n sessie. Vooral omdat het mij even tijd koste om weer te landen en te ervaren wat het teweeg had gebracht, want dat deed het. Zo mocht ik weer in contact komen met trauma’s waarvan ik wel wist dat ze er waren, maar er bleek toch nog weer een stukje opgeruimd te zijn na zo’n sessie. Al met al heeft het ook mij weer dichter bij mijn ware zelf gebracht.

 

Zwangerschap

De timing van mijn start met deze Rebirthing kriya’s had niet beter gekund. Na twee maanden bezig te zijn bleek dat er een 2e kleinkind op komst was. In de resterende 7 maanden ben ik meegereisd op de golf van het aankomende nieuwe leven.

Aangezien ik zelf nooit moeder heb kunnen worden, waar ik lang geleden, na therapiesessies, vrede mee heb gesloten, omdat ik toen al voelde dat het gemis vooral zat in de zwangerschapservaring als vrouw zijnde, was dit voor mij een prachtige kans om het proces van dichterbij mee te maken.

Overigens zul je na het lezen van bovenstaande wellicht begrijpen dat het hier om het kleinkind van mijn bonus kind gaat, zoals dat tegenwoordig hip heet.

Ik heb er twee, zoons en inmiddels beide met partners, waar ik allemaal heel dankbaar, blij en trots mee ben.

 

Schelpen Mozaiek - Geloof

Nieuwe ervaringen

 

Anker van Geloof

Vanuit de Yogische traditie hebben mijn man en ik samen met de aanstaande ouders, de ziel ritueel welkom geheten rond de 120ste dag. Het daadwerkelijk landingsmoment in het lichaam tijdens de zwangerschap.

Persoonlijke ervaring had ik dus niet, maar vanuit mijn gevoel en intuïtie een bijdragen leveren aan een zo gezond mogelijke start gedurende de eerste 40 dagen van dit nieuwe leven, de moeder en haar eerstgeborene en de vader en onze andere kleinzoon van ruim 5, was voor mij een vanzelfsprekendheid.

Toch bleek ook dit weer een kans op heling en (weder)geboorte voor mij te zijn.

Via het Postnataal Support Netwerk, opgezet door een prachtige groep vrouwelijke Kundalini Yoga collega’s in Europa, heb ik mogen leren welke kennis van onze oermoeders (bijna)verloren is gegaan, onder het mom van technische vooruitgang en de berg van protocollen en procedures.

Wat een verademing om dit te kunnen delen de afgelopen weken, want onze kleinzoon is inmiddels geboren op 28 februari in de avond, net op tijd om niet maar eens in de 5 jaar zijn geboortedag te kunnen vieren.

Nieuw leven

 

Anker van Geloof

Hoe begin je een nieuw leven, hoe verander je jezelf, hoe word je meer jezelf, hoe kom je meer thuis bij wie je bedoeld bent te zijn?

Allemaal grootse vragen, waarvan je misschien denkt dat het voor jou niet is weggelegd, omdat je nu eenmaal zogenaamd vastzit in……. tja, vul dat zelf maar in. Ik gebruik bewust het woord ‘zogenaamd’ bij vastzitten, want jíj bent het die jezelf gevangenhoudt in de situatie. Er is altijd een uitweg, een weg naar verandering.

Jouw natuur is niet anders dan de natuur om je heen. Kijk naar de seizoenen en zie dat alles continue verandert, niets blijft hetzelfde. Die seizoenen zitten ook in jou. Als je je bewustzijn er meer op ‘aan’ zet zul je merken dat het nu, tijdens de Lente Equinox van 21 maart, tijd is om je bolletje uit de grond te steken. De donkerte van de aarde, de winter, je huis en het binnen zijn, te verlaten en op reis te gaan. Om je dromen en verlangens te volgen en je ‘God given talents’ te (her)ontdekken en in te zetten in dit leven.

 

Gave

 

Anker van Geloof

‘Morele ambitie’ noemt Rutger Bregman, Correspondent Vooruitgang, dit in zijn column uit 2022. Een thema dat hem klaarblijkelijk zo inspireerde dat hij er een heel boek over vol heeft geschreven en dat net deze week is uitgegeven.

Iedereen heeft aangeboren talenten, talenten die al generaties lang in je genen zitten, of die al in vorige levens, zo je daarin wilt geloven, zijn ontwikkeld. Hoe kom je er achter wat nou jouw échte persoonlijke talenten zijn waarmee je een bijdrage komt leveren gedurende je tijd hier op aarde?

Bij die zoektocht loop ik graag mee als inspirator met mijn coachklanten. Vaak geef ik ze daarbij de inzichten vanuit de numerologie mee. Numerlogisch wordt talent, je gave genoemd. Je hoeft er niets voor te doen, het is je al gegeven, dat is namelijk wat een gave is. Het is dat wat moeiteloos komt en het is je natuurlijke talent. De uitdaging hierbij is dat je voldoende zelfwaardering en bewustzijn moet hebben ontwikkeld om je gave te aanvaarden en er gebruik van te kunnen maken.
Dus je snapt, er is altijd werk aan de winkel.

Ambitie

Zo heeft mijn  andere ‘zoon’ zojuist, na 5 jaar in zijn eerste droombaan na zijn studie, als designer bij een Hollandse multinational, tóch de stap gewaagd en is naar een kleiner ontwerpbureau gegaan.
Net als ieder ander die loslaat wat ‘ie heeft en in het diepe springt, je weet wat je hebt/had en nog niet wat je krijgt, heeft ook hij de ‘gezonde’ bibbers van deze stap.

Maar hij wenst zichzelf een nieuw leven en vooral zijn creatieve geest als designer een nieuwe impuls. Daarnaast wil hij ook meer voelen en ervaren hoe het is om te ondernemen, iets waar hij meer van mee zal krijgen in een klein team waarmee hij samen de organisatie vormgeeft. 

Schelpen Mozaiek - Geloof

Reizen

Anker van Geloof

Oh, en als ik toch binnen mijn familie blijf, is het ook mooi om te vermelden dat mijn neefje, de zoon van mijn broer, na een pittig jaar van herstel na een grote operatie inclusief zijn examenjaar, tóch besloten heeft om op reis te gaan en andere culturen te ontdekken, voordat hij gaat studeren.

Ja, ook dat heeft hij besloten, dat hij tóch gaat studeren, ondanks dat hij tijdens zijn middelbareschooltijd samen met een vriend al een goed lopend internetbedrijf had. 

Ik ben vooral nieuwsgierig naar wat hij over zichzelf en zijn talenten ontdekt op deze reis. Dat gaat zeker van invloed zijn op de keuzes die hij gaat maken voor zijn nieuwe leven, wanneer hij terug keert.

Dus tja, op reis gaan, in jezelf, in je omgeving, of juist naar een andere cultuur, geeft je echt dé mogelijkheid om andere kanten van jezelf te ontdekken, nieuwe interesses en talenten te ontwikkelen én het geeft je ook de kans om een andere kant van jezelf te laten zien en uit te nodigen.

Gebruik hiervoor vooral het voorjaar.
Gewoon een kwestie van jezelf spiegelen aan de natuur om je heen en pak die kans om nieuw leven in jezelf te creëren.
Ik wens je een lente vol lichtheid toe!

Met een hartgroet van
Nathalie Jagir Peters

Inspirator

 

INSPIRATIE BRONNEN

Foto’s

Hans Westrik van Actief met Beeld,
maakte deze prachtige serie foto’s van de beschermd broedende Bontbekplevier en haar jongen
op het Groene Strand van Camperduin

Boeken

‘Morele Ambitie’ van Rutger Bregman, Correspondent Vooruitgang,
met een link naar zijn column uit 2022

‘Gun iedere kabouter zijn eigen muts’ van Aaf Brandt Corstius,
met een link naar 3 leesfragmenten

Websites

Postnaal Support Netwerk
Wat 40 dagen support van moeders, hun nieuwgeborene en hun gezin teweeg kan brengen.
Een prachtig inspirerend initiatief voor alle vrouwen, hun naasten en geboorte professionals

Recepten

Ayurvedische kraamtijd recepten van het Postnataal Support Netwerk
Speciaal voor vrouwen die net bevallen zijn én voor iedereen die van lekker, gezond en voedend eten houdt

 

INSPIRATIE ACTIVITEITEN

InspiratiePlekAanZee | Yoga

 

Shakti Dance, de Yoga van de Dans |Vrouwen Workshop met thema ‘Lichte Lente’

Zondag 21 april 2024| 9.30-13.00 uur | Callantsoog

Meditatieve Lente Stilte Wandeling Zwanenwater

Zaterdag 25 mei 2024 | 05.00-08.00 uur | Callantsoog

Zomerzonnewende & Volle Maan viering

Zaterdag 22 juni 2024 | 05.00-08.30 uur | Callantsoog

Kundalini Yoga & Meditatie – wekelijkse groepslessen 

Elke maandag en dinsdag | 20.00-22.00 uur |Callantsoog

Kijk in de agenda voor meer info en om je aan te melden.

InspiratiePlekAanZee | Coaching

 

CoachingAanZee | Inspiratiesessies |
Om nieuw leven in jezelf te ontdekken en inzicht in je gave te krijgen

Loop jij rond met vragen als;
Hoe begin je een nieuw leven, hoe verander je jezelf, hoe word je meer jezelf,
hoe kom je meer thuis bij wie je bedoeld bent te zijn?
En zit je zogenaamd vastzit in……. tja, vul dat zelf maar in.

Kom dan het nieuwe leven in jezelf ontdekken dit voorjaar, tijdens een spiegelende wandeling door de natuur!

Ik inspireer je graag tijdens individuele coach sessies al wandelend op het strand en door de duinen van Callantsoog.
Op weg naar jouw natuurlijk persoonlijke leiderschap, onder het motto ‘Inspiratie tot beweging, terug naar je natuur’.

Velen gingen je voor, lees hier hun ervaringen ter inspiratie.

Maak hier een afspraak voor een persoonlijk coach traject.

InspiratiePlekAanZee | Plek

 

Voorjaar 2024  | Inspirerende Vakantie AanZee | last minute & week korting  

Wil je er even tussenuit en op pad in de natuur om je te spiegelen
aan de ontluikende natuur in de duinen, op het strand en aan zee?

Boek dan een retraite voor een (mid)week(end) bij dé PlekAanZee.
Een heerlijk 1-2 persoons appartement direct onder aan het duin in Callantsoog.

Dit voorjaar zijn er nog enkele mogelijkheden vrij.

Boek hier rechtstreeks en bekijk de beschikbaarheid.

Bel of mail mij wanneer je graag een Inspiratiesessie coaching en/of Yoga wilt toevoegen aan je retraite.
Bekijk hier deze inspirerende plek aan zee.

 

Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website agenda. 

 

INSPIRERENDE REACTIES

Na het lezen kan jouw reactie mij weer inspireren.
Fijn als jij hier ook met mij iets wilt delen !

**
Heerlijk stuk weer!
Denk dat er een typfoutje ingeslopen is, want het is eens in de 4 jaar schrikkeljaar, en jij zegt eens in de 5 jaar jarig.
Prachtig zo bij elkaar met die foto’s van de eieren en kuikentjes.
Complimenten voor je creativiteit.

**
Oh lieve Nathalie, wat fantastisch je column en de nieuwe inspiratie cadeaus op je website.
Ik vind het zo mooi dat je zo consequent je bewustzijn verhoogd, je verwerking nog meer ruimte geeft en daarmee zo’n diepgang creëert en die met ons deelt!

DANK JE WEL!
**
Sat nam lieve Nathalie Jagir, 
Dank weer voor de inspiratie!
Wedergeboorte, een thema dat leeft.
Ik ga morgen de hut in en er als herboren weer uit.
**
Zo altijd mooi om te werken naar een bepaald moment om je te kunnen uiten.
Nou dat is helemaal gelukt op deze  “ Wende van 21e ma” 
Mooi inhoudelijk column hierbij de wens dat je mooie reactie krijgt.
Leuk dat ik een bijdrage kon leveren.
** 

 

 

Andere blogs

Peentjes Zweten

Aankomend weekend ga ik ‘peentjes zweten’! Nee, niet van angst, of misschien een klein beetje, omdat ik nooit weet wat er komen gaat. Ik ga mijzelf uitnodigen om mij over te geven en met de stroom mee te gaan. De stroom van het zweet. Het zal zeker minimaal een halve...

Innerlijk Kompas

‘Als je niet weet waar je vandaan komt, waarom je hier bent en waar je naar toe gaat, dan ben je pas zweverig’. Dit zei iemand in een podcast die ik een tijd geleden luisterde. Het ging over spiritualiteit en leven vanuit intuïtie. Ik merkte dat het mij raakte, omdat...

Positivo

Wahe Guru! Vandaag is het 21 maart 2023 en hebben we 3 drieën in de datum en dat op de dag van de Lente Equinox! Nou nou, wat een enthousiasme over deze dag, denk je wellicht. Waar komt al die positiviteit vandaan? Heb je even, dan ga ik het je graag uitleggen in deze...

Wat als….

Wat als…. dit nu één groot spel is. Ik bedoel dit leven hier op aarde. Dat je geboren wordt en een leven lang zoekt naar hoe het spel te spelen. Naar wat jouw rol, jouw bijdrage aan dit leven is.  Wat als….er een gebruiksaanwijzing zou zijn, een navigatiesysteem....

Ontmoet de Muur

Afgelopen zomer liep ik tegen een muur aan. Ja letterlijk, want ik trof aan de vloedlijn een stuk bakstenen muur.Mijn bedrijf gaf ik 10 jaar geleden de naam, InspiratiePlekAanZee. Dat is niet voor niets, want de natuur aan de kust inspireert mij altijd. Zo ook nu...

Zielenroerselen

In deze Zomerzonnewende column wordt het tijd voor wat zielenroerselen. Ja, ik ga een beetje roeren in de ziel en ook in die van jou. Als ik namelijk in mijn ziel roer dan beroert dat ook die van jou. Tenminste, als je ervan uitgaat dat alles in het universum...

(on)Vrede

Bijna 20 jaar geleden werd ik geïnterviewd door weekblad Libelle over het keerpunt in mijn leven. Ook zonder de kopie van het artikel erbij te pakken, zie ik nog de vet gedrukte tekst naast de prachtige foto: ‘Ik zag niet wat ik wél kon, wat ik wél had’. Als ik er nu...

De Stem van de Stilte

Onder het schijnsel van de volle maan, in de vroege ochtend van de Winterzonnewende, komen de woorden voor deze column.Het was gisteren de kortste dag en de langste nacht. Het heeft iets magisch voor mij, om te weten dat onze (oer)ouders dit moment vierden. Voor hen...

Geloof, Hoop & Liefde

Op mijn lagere school waren er meisjes die een gouden kettinkje droegen met daaraan een kruisje, een ankertje en een hartje. Het zijn de ‘tekenen’ van geloof, hoop en liefde. Ik zie ze nu niet zo vaak meer, maar wie weet herken je het. Aan mijn hals of pols hing deze...

Voorjaarsschoonmaak

De lente komt eraan. Tijd voor de voorjaarsschoonmaak!Dat zouden vele van onze moeders en oma’s rond deze tijd roepen. En zeer zeker de vrouwen zeven generaties en verder terug, onze oermoeders, die sterk in verbinding stonden met de natuur, met moeder aarde.Niet zo...