Wat als….

20-12-2022

Wat als….

dit nu één groot spel is. Ik bedoel dit leven hier op aarde. Dat je geboren wordt en een leven lang zoekt naar hoe het spel te spelen. Naar wat jouw rol, jouw bijdrage aan dit leven is. 

Wat als….er een gebruiksaanwijzing zou zijn, een navigatiesysteem. Waarmee je steeds zou weten dat je op de goede weg bent.

Wat als ….je zou vertrouwen op je innerlijk kompas dat jou iedere keer de weg wijst. Je helpt om keuzes te maken. Links of rechts af te slaan in je leven. Om een stap vooruit te nemen, of juist even een stapje terug te doen, of zelfs stil te staan.

Wat als….het enige dat je écht hoeft te weten is dat er een innerlijke wijsheid in je huist. Dat er een soort onuitputtelijke bron is waar je gebruik van mag maken. Een bron die je voedt, steeds op het juist moment wanneer jij dat nodig hebt. 

Wat als….je dan meer mee gaat met de stroom van het leven. Je erop vertrouwt dat het wel goed komt, ook al weet je nu nog niet wat dat precies is en hoe dat er uit zal zien. 

Wat als….je je meer laat verrassen door het leven zelf. Je open stelt voor wie en wat er op je pad komt. Dat je verwonderd en verrast kunt zijn en geraakt kunt worden. Door iets nieuws, iets onverwachts, dat je zelf niet had kunnen bedenken of vermoeden. 

Wat als….dit de weg is naar meer plezier, blijheid en vrijheid in je leven. Naar meer spel, naar meer spelen. Flirten met het leven. De passie en dynamiek van de levensenergie volop voelen stromen bij elke stap die je zet.

 

Dan….

Anker van Geloof

Dan….realiseer je je dat je met een bepaald doel hier gekomen bent. Dat het aan jou is om uit te vinden wie je ten diepste bent. Hoe je bedoeld bent te zijn. Wat de bijdrage is die er voor jou bedacht is.

Dan….begin je iets door te krijgen van het spel dat er gespeeld wordt. Het spel dat leven heet. Een spel zonder grenzen, regels of geboden. Een spel dat gespeeld wordt vanuit je hart.

Dan….ben je je bewust dat elke gedachte die er in je opkomt, niet van jou is. Dat je gedachten kunt laten gaan, of dat je ze kunt aannemen. Jij kiest.

Dan….maak je keuzes waarbij je je bewust bent dat ze ten goede mogen komen aan jou én tegelijk ook aan anderen. Dat jouw keuzes bijdragen aan het welzijn van de mensen en natuur om je heen.

Dan….help je waar je kunt om je steentje bij te dragen aan de weg die anderen te gaan hebben. Je neemt het niet van ze over, maar je zet wel jouw vermogen, je talenten en je energie in waar die van waarde is.

 

Schelpen Mozaiek - Geloof

Dan….

laat je eindelijk los wat je niet meer dient.

Dan….geniet je volop van wat er wél is en laat je verlangen en behoeften voor wat ze zijn. Tot ze spontaan vervuld worden.

Dan….verbind je je met mensen die je voeden en graag door jou gevoed worden. Waar je jezelf mag zijn en elkaar uitdaagt, inspireert om nog meer thuis te komen.

Dan….breng je je te veel aan spullen naar de kringloop winkel, of geef je het op het andere manier weg aan iemand die er dankbaar weer gebruik van maakt.

Dan….koop je iets nieuws als het aan vervanging toe is en je het niet meer kunt repareren.

Dan….eet je vooral biologische verse producten die bij je in de regio geteeld zijn. Waar je een eerlijke prijs voor betaald. Iets wat je ook in de smaakt terug proeft.

Dan….zorg je dat je je kliekjes langsbrengt bij een naaste buur, die het niet zo breed heeft, of het lastig vindt om voor zich alleen te koken, of door ziek of zeer hulp kan gebruiken.

Dan….organiseer je belangeloos iets, of je meld je op vrijwillige basis aan, om je talent, je gave of je roeping te delen met een vereniging, of club bij jou in de buurt. Deel je je interesse waarmee je een bijdrage levert aan je eigen ontwikkeling en tegelijkertijd aan die van anderen.

Dan….geniet je van de natuur om je heen dicht bij huis. Door je te verbinden met de tuin, straat, het park, het bos, de duinen of het strand waar je vlakbij woont. Gewoon door er te wandelen, te ontspannen, frisse lucht in te ademen. Even stil te zijn, één te worden en te luisteren naar je innerlijke stem. Of juist samen, door te delen wat je inspireert.

Dan….zou je spelend door het leven gaan. Het begin van elke dag als een geschenk zien. Dankbaar zijn aan het einde van de dag, voor alles wat het je gebracht heeft.

Schelpen Mozaiek - Geloof

Wat als ….

het leven een groot spel is, om te leren spelen.

 

Dan ….

Dans je zó door het leven, dat je iedereen inspireert.
Lach en Zing je dagelijks en steek je anderen daarmee aan.
Heb je jezelf en alles lief, ieder keer weer, net als de eerste keer.

Dit is mijn wens voor jou en voor allen die je lief zijn voor 2023.

Stel jezelf die vraag, tijdens de aankomende feestdagen en in het nieuwe jaar:

Wat als……..dan……!

Met een hartgroet van
Nathalie Jagir
Inspirator

INSPIRATIE ACTIVITEITEN

 

InspiratiePlekAanZee – Yoga

Winterzonnewende Mantra Meditatie Concert met live muziek in kerkje van Callantsoog

Woensdag 21 -12 – 2022 | 19.45-22.30 uur

Op woensdag 21 december 2022 wordt de Winterzonnewende gevierd. De dag waarop we de kortste dag van het jaar achter ons laten en het licht gaan verwelkomen. Tijdens de viering zingen we samen mantra’s onder begeleiding van livemuziek in het kerkje van Callantsoog. Iedereen is welkom en de opbrengst gaan naar een goed doel in de regio.

Heb je de eerder uitnodiging of aankondiging gemist?
Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar!
Klik hier voor meer informatie en kaarten.

Start 2023 met Kundalini Yoga & Meditatie 

Maandag 9 & donderdag 12 januari |  2023 | 20.00-22.00 uur

De wekelijkse groepslessen starten vanaf maandag 9 en donderdag 12 januari 2023. In een fijne binnenruimte met vloerverwarming, midden in de natuur van het Zwanenwater. Er komt plek vrij, dus je kunt zolang er plaats is, vrijblijvend een proefles volgen. Je hoeft geen ervaring te hebben, iedereen is van harte welkom in de groepslessen van InspiratiePlekAanZee.
Meld je hier aan voor een proefles!

InspiratiePlekAanZee – Coaching

CoachingAanZee | Inspiratiesessie om jouw Wat als …. Dan…. te ontdekken in 2023

Voel jij dat je er aan toe bent om jezelf de vraag te stellen wat als…? En dan….?
Dan luister ik samen met de natuur graag naar je en loop ik een tijdje met je mee.
Ik inspireer je tijdens individuele coach sessies al wandelend op het strand en door de duinen van Callantsoog.
Op weg naar jouw natuurlijk persoonlijke leiderschap, onder het motto ‘Inspiratie tot beweging, terug naar je natuur’.

Velen gingen je voor, lees hier hun ervaringen ter inspiratie.

Maak hier een afspraak voor een persoonlijk coach traject.

 

InspiratiePlekAanZee – Plek

Voorjaar 2023  | Inspirerende Vakantie AanZee | last minute & week korting  

In het voorjaar is het heerlijk uitwaaien aan zee, al wandelend over het strand en door de duinen.
Je hebt het strand dan vaak even alleen voor jezelf.
Voel je de behoefte om je te laten inspireren door de elementen?
Boek dan nu voor een (mid)week(end) de PlekAanZee.
Een heerlijk 1-2 persoons appartement direct onder aan het duin in Callantsoog.

Boek hier rechtstreeks en bekijk de beschikbaarheid.
Bel of mail mij wanneer je graag een Inspiratiesessie coaching en/of Yoga wilt toevoegen aan je retraite.
Bekijk hier deze inspirerende plek aan zee.

 

Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website agenda. 

 

Andere blogs

Peentjes Zweten

Aankomend weekend ga ik ‘peentjes zweten’! Nee, niet van angst, of misschien een klein beetje, omdat ik nooit weet wat er komen gaat. Ik ga mijzelf uitnodigen om mij over te geven en met de stroom mee te gaan. De stroom van het zweet. Het zal zeker minimaal een halve...

Innerlijk Kompas

‘Als je niet weet waar je vandaan komt, waarom je hier bent en waar je naar toe gaat, dan ben je pas zweverig’. Dit zei iemand in een podcast die ik een tijd geleden luisterde. Het ging over spiritualiteit en leven vanuit intuïtie. Ik merkte dat het mij raakte, omdat...

Positivo

Wahe Guru! Vandaag is het 21 maart 2023 en hebben we 3 drieën in de datum en dat op de dag van de Lente Equinox! Nou nou, wat een enthousiasme over deze dag, denk je wellicht. Waar komt al die positiviteit vandaan? Heb je even, dan ga ik het je graag uitleggen in deze...

Ontmoet de Muur

Afgelopen zomer liep ik tegen een muur aan. Ja letterlijk, want ik trof aan de vloedlijn een stuk bakstenen muur.Mijn bedrijf gaf ik 10 jaar geleden de naam, InspiratiePlekAanZee. Dat is niet voor niets, want de natuur aan de kust inspireert mij altijd. Zo ook nu...

Zielenroerselen

In deze Zomerzonnewende column wordt het tijd voor wat zielenroerselen. Ja, ik ga een beetje roeren in de ziel en ook in die van jou. Als ik namelijk in mijn ziel roer dan beroert dat ook die van jou. Tenminste, als je ervan uitgaat dat alles in het universum...

(on)Vrede

Bijna 20 jaar geleden werd ik geïnterviewd door weekblad Libelle over het keerpunt in mijn leven. Ook zonder de kopie van het artikel erbij te pakken, zie ik nog de vet gedrukte tekst naast de prachtige foto: ‘Ik zag niet wat ik wél kon, wat ik wél had’. Als ik er nu...

De Stem van de Stilte

Onder het schijnsel van de volle maan, in de vroege ochtend van de Winterzonnewende, komen de woorden voor deze column.Het was gisteren de kortste dag en de langste nacht. Het heeft iets magisch voor mij, om te weten dat onze (oer)ouders dit moment vierden. Voor hen...

Geloof, Hoop & Liefde

Op mijn lagere school waren er meisjes die een gouden kettinkje droegen met daaraan een kruisje, een ankertje en een hartje. Het zijn de ‘tekenen’ van geloof, hoop en liefde. Ik zie ze nu niet zo vaak meer, maar wie weet herken je het. Aan mijn hals of pols hing deze...

Voorjaarsschoonmaak

De lente komt eraan. Tijd voor de voorjaarsschoonmaak!Dat zouden vele van onze moeders en oma’s rond deze tijd roepen. En zeer zeker de vrouwen zeven generaties en verder terug, onze oermoeders, die sterk in verbinding stonden met de natuur, met moeder aarde.Niet zo...

Adem in Adem uit

Het eerste kwartaal van 2018 zit er allang op. De cijfers zijn hopelijk op orde voor je aangifte 2017 (of je hebt uitstel aangevraagd). Als je achterom kijkt denk je vast wat vliegt de tijd en ondertussen ben je al weer aardig opgeslokt door het dagelijkse ritme van...