De Stem van de Stilte

22-12-2021

Onder het schijnsel van de volle maan, in de vroege ochtend van de Winterzonnewende, komen de woorden voor deze column.
Het was gisteren de kortste dag en de langste nacht. Het heeft iets magisch voor mij, om te weten dat onze (oer)ouders dit moment vierden. Voor hen was dit de dag van Oud&Nieuw. De dag waarop ze vierden dat zij de donkerte en het verleden achter zich mochten laten, omdat het licht van het nieuwe onbekende in aantocht was. Ze vierden de komst van het licht. Dat licht wordt vanaf nu elke dag sterker en duurt elke dag langer tot aan de volgende zonnewende in de zomer. Met als tussenstop de Lente Equinox.

Donker naar Licht

Stuk voor stuk allemaal natuurlijke momenten van verandering in de natuur. Zowel de volle maanstanden als de wenden en equinoxen. Maar elke dag dienen zich deze momenten van vernieuwing aan.

Zo vroeg in de ochtend, in de uren voor zonsopgang is het zo stil. Als je dan in alle rust je eigen stilte op zoekt, maak je daar veel makkelijker verbinding mee dan overdag. Kijk eens of het je lukt om zodra je wakker wordt, op te staan. Zoek een rustige plek in huis waar je even écht alleen kunt zijn en ga zitten. Het is ook heel fijn om je warm aan te kleden en naar buiten te gaan, de natuur in, daar waar het nog écht stil is.

Schelpen Mozaiek - Geloof
Anker van Geloof

Noem het mediteren, al dan niet met een techniek, of contempleren, al dan niet ondersteund door een traditie. Als je juist op dit moment naar je adem gaat en je hartslag voelt, kom je vanzelf bij de stilte binnen in je.  Dicht bij jouw Sat Nam, de frequentie van jouw ware identiteit. Het vraagt enig geduld en wellicht wat tijd en herhaling, dus training. Maar ik weet zeker dat je in die stilte een stem gaat horen en voelen. Dit is de stem van de stilte.

Deze innerlijke stem laat pas van zich horen als jij stilvalt. Het enige wat je nodig hebt is een stil en ontspannen zittend, of wandelend lichaam. Tja, en natuurlijk vooral een stil hoofd.

 

Podium van Stilte

Zo vaak schreef ik in mijn columns al over onze Mind die maar bezig blijft. Maar ik weet zeker dat je die ook kunt laten stilvallen.

Als je lichaam en je geest zich overgeven komt er balans én ruimte. Ruimte voor je ziel om zich uit te spreken. Dat is namelijk die stem in de stilte. De stem van je ziel. De stem die verbonden is met de bron en alles in het universum. Die stem wordt graag uitgenodigd door jou. Die stem heeft een podium van stilte nodig. Pas dan kan je horen wat ze je te vertellen heeft.

Je zult versteld staan van wat deze stem teweeg kan brengen. Hoe ze je richting geeft als het donker is. Hoe ze je als een innerlijk licht de weg wijst. Naar dat wat er altijd al was, maar niet gehoord werd. Het was te druk aan de buitenkant, waardoor je hoofd en je lijf te veel bezet gehouden werden, door jou.

Schelpen Mozaiek - Geloof

Daarom nodig ik je uit om rond deze Winterzonnewende bewust de stilte op te zoeken. Elke dag weer, het liefste in de vroege ochtend. Dat moment neemt niets of niemand je meer af voor de rest van de dag.

Innerlijke Stem

De Stem van de Stilte

Ik wens je mooie gesprekken met jeZelf in deze tijd van verandering. De weg en het licht zitten in jou, niet in anderen. Er zijn steeds meer mensen die voelen dat ze zelf verantwoordelijk zijn om naar hun innerlijke stem te luisteren.
En weet je wat het bijzondere is? Iedereen die dat vaak doet en dit traint, ontmoet vanzelf mensen die dit ook doen. Je creëert nieuwe verbindingen. Gesprekken met diegene voelen vaak snel vertrouwt aan, alsof jullie elkaar (h)erkennen.
Ik zal je een geheim verklappen. Iedereen die de stem van de stilte hoort is zich bewust van hun verbinding met dezelfde bron. Uit die bron komen mooie, liefdevolle dingen voort. Die dingen die we allemaal wensen.

 

Het is de tijd van de Winterzonnewende. Dé tijd voor verandering. Tijd voor de stem van de stilte. Ze wil graag gehoord worden, in ieder van ons. Alleen zo kan ze naar buiten komen en met haar liefde een nieuwe wereld realiseren. Een nieuw jaar, nieuwe ronde, nieuwe kansen. Ik zeg, proost!

Met een hartgroet van 
Nathalie Jagir Peters – Inspirator

INSPIRATIE ACTIVITEITEN

InspiratiePlekAanZee – De Plek

Stilte Retraite | korting januari & februari 2022 | 

Wil je het nieuwe jaar in stilte beginnen en even één worden met de natuur?
Voel je de behoefte om je te laten inspireren door de zee, het strand en de duinen?
Boek dan nu de Plek, het 1-2 persoons appartement direct onder aan het duin in Callantsoog.

Bel of mail mij dan om de mogelijkheden te bespreken voor je reservering, zeker als je ook graag een Inspiratiesessie coaching en/of Yoga wilt toevogen aan je retraite.
Bekijk hier deze inspirerende plek aan zee

InspiratiePlekAanZee – Coaching

Voorjaar 2022 | Coach sessie cadeau bij start traject 

Wil je de stem van de stilte leren ervaren?
Heb je behoefte aan inspiratie om de leiding te nemen over je Mind?
Is natuurlijk persoonlijk leiderschap ontwikkelen jouw prioriteit 2022?

Bel of mail mij dan om af te spreken en samen op pad te gaan.
Velen gingen je voor, lees hier hun ervaringen eens, ter inspiratie.

Maak dan een afspraak voor een persoonlijk coach traject en ontvang alsnog in het voorjaar van 2022 een extra sessie cadeau.

InspiratiePlekAanZee – Yoga

Live Online Kundalini Yoga & Meditatie groepsles 

Elke maandag & donderdag  | 20.00 – 22.00 uur

Heb je interesse om aan de wekelijkse lessen deel te nemen?
We starten het nieuwe jaar voorlopig nog live online dus iedereen kan meedoen.
Meld je hier aan voor een proefles!

Online Kundalini Meditatie voor het slapen gaan

28 januari 2022 | 21.00 – 22.00 uur
Iedere laatste dinsdagavond van de maand, begeleid ik live een online Kundalini Meditatie die voor iedereen toegankelijk is. Laat de dag achter je en ga ontspannen slapen.
Meld je hier aan om mee te doen in januari!

Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website agenda. 

 

Andere blogs

Peentjes Zweten

Aankomend weekend ga ik ‘peentjes zweten’! Nee, niet van angst, of misschien een klein beetje, omdat ik nooit weet wat er komen gaat. Ik ga mijzelf uitnodigen om mij over te geven en met de stroom mee te gaan. De stroom van het zweet. Het zal zeker minimaal een halve...

Innerlijk Kompas

‘Als je niet weet waar je vandaan komt, waarom je hier bent en waar je naar toe gaat, dan ben je pas zweverig’. Dit zei iemand in een podcast die ik een tijd geleden luisterde. Het ging over spiritualiteit en leven vanuit intuïtie. Ik merkte dat het mij raakte, omdat...

Positivo

Wahe Guru! Vandaag is het 21 maart 2023 en hebben we 3 drieën in de datum en dat op de dag van de Lente Equinox! Nou nou, wat een enthousiasme over deze dag, denk je wellicht. Waar komt al die positiviteit vandaan? Heb je even, dan ga ik het je graag uitleggen in deze...

Wat als….

Wat als…. dit nu één groot spel is. Ik bedoel dit leven hier op aarde. Dat je geboren wordt en een leven lang zoekt naar hoe het spel te spelen. Naar wat jouw rol, jouw bijdrage aan dit leven is.  Wat als….er een gebruiksaanwijzing zou zijn, een navigatiesysteem....

Ontmoet de Muur

Afgelopen zomer liep ik tegen een muur aan. Ja letterlijk, want ik trof aan de vloedlijn een stuk bakstenen muur.Mijn bedrijf gaf ik 10 jaar geleden de naam, InspiratiePlekAanZee. Dat is niet voor niets, want de natuur aan de kust inspireert mij altijd. Zo ook nu...

Zielenroerselen

In deze Zomerzonnewende column wordt het tijd voor wat zielenroerselen. Ja, ik ga een beetje roeren in de ziel en ook in die van jou. Als ik namelijk in mijn ziel roer dan beroert dat ook die van jou. Tenminste, als je ervan uitgaat dat alles in het universum...

(on)Vrede

Bijna 20 jaar geleden werd ik geïnterviewd door weekblad Libelle over het keerpunt in mijn leven. Ook zonder de kopie van het artikel erbij te pakken, zie ik nog de vet gedrukte tekst naast de prachtige foto: ‘Ik zag niet wat ik wél kon, wat ik wél had’. Als ik er nu...

Geloof, Hoop & Liefde

Op mijn lagere school waren er meisjes die een gouden kettinkje droegen met daaraan een kruisje, een ankertje en een hartje. Het zijn de ‘tekenen’ van geloof, hoop en liefde. Ik zie ze nu niet zo vaak meer, maar wie weet herken je het. Aan mijn hals of pols hing deze...

Voorjaarsschoonmaak

De lente komt eraan. Tijd voor de voorjaarsschoonmaak!Dat zouden vele van onze moeders en oma’s rond deze tijd roepen. En zeer zeker de vrouwen zeven generaties en verder terug, onze oermoeders, die sterk in verbinding stonden met de natuur, met moeder aarde.Niet zo...

Adem in Adem uit

Het eerste kwartaal van 2018 zit er allang op. De cijfers zijn hopelijk op orde voor je aangifte 2017 (of je hebt uitstel aangevraagd). Als je achterom kijkt denk je vast wat vliegt de tijd en ondertussen ben je al weer aardig opgeslokt door het dagelijkse ritme van...