(on)Vrede

17-03-2022

Bijna 20 jaar geleden werd ik geïnterviewd door weekblad Libelle over het keerpunt in mijn leven. Ook zonder de kopie van het artikel erbij te pakken, zie ik nog de vet gedrukte tekst naast de prachtige foto: ‘Ik zag niet wat ik wél kon, wat ik wél had’. Als ik er nu op terugkijk leefde er in mij, onbewust, veel onvrede. Ik was op zoek naar wat het leven mij te bieden had. Per slot van rekening was ik in mijn eind twintig en begin dertiger jaren. Ik stopte heel veel energie in mijn werk, in het ontwikkelen van mijn kennis en vaardigheden, in mijn fysieke conditie op peil houden en het actief mijn grote sociale netwerk en relatie onderhouden.

 

Volg je hart

De onvrede, zo kan ik nu van een afstand zien, zat hem vooral in het mentaliseren van mijn leven. Niet dat ik daar niet van alles bij voelde, maar het werd vooral aangestuurd door de keuzes die ik maakte. Keuzes op basis van wie ik dacht dat ik was, of zou moeten en willen zijn. Het was niet echt een natuurlijk authentiek voelen van binnenuit. Ik dacht dat ik mijn hart volgde, maar was niet in verbinding met mijn ziel, zo ontdekte ik.

Bewustwording

Wellicht herken je in jou leven zo’n moment als ik heb ervaren. Misschien zit je er nu tegenaan, of er middenin, of plant ik terwijl je dit leest een zaadje, om je bewust te worden van hoe jouw leven er nu voor staat.

Hoe het ook zij, bij mij heeft een forse burn-out voor een reset gezorgd. Ik weet nog dat ik de eerste drie weken alleen maar weer zo snel mogelijk aan het werk wilde. Er wachtte immers projecten en klanten op mij. Ik was toen organisatieadviseur en begeleide directies en managementteams, waarvoor ik half Nederland door croste in mijn Audi A3.

Nu lach ik hartelijk om mijzelf, dat ik het niet zag, dat ik het niet voelde, dat ik het mij toen nog niet bewust was.

Ik deed alles met mijn hart, maar er was geen verbinding met mijn diepste verlangen om gewoon mijzelf te mogen zijn.

Stapje voor stapje liet ik alles los van wie ik dacht dat ik was. Niet omdat ik dat nou per se wilde, maar omdat ik voelde dat ik mij moest overgeven om er doorheen te komen. Het was als het afpellen van de laagjes van een ui. Natuurlijk ging ik naar een psycholoog, want dat hoorde zo. Maar al spoedig realiseerde ik mij dat ik nu eens zelf een coach nodig had. Ik hoefde even geen anderen te coachen, maar mocht nu zelf op ontvangen gaan staan. Hulp geven voelde als mijn natuur, maar hulp ontvangen was wat ik te leren had.

Schelpen Mozaiek - Geloof

Jezelf zijn

Zo bleek al gauw dat ik behoorlijk over mijn grenzen heen ging. Grenzen van mijn kunnen, mentaal en fysiek, veelal om redenen die buiten mij lagen. Toch bleken die redenen ook in mij te zitten. Ze werden gevoed door onvrede. Tot op de dag van vandaag zie ik dat iedere keer als ik een behoefte voel opkomen, een verlangen zich in mij nestelt, dat onvrede dit meer in de hand werkt dan ik zou willen toegeven.

 

Voer voor de ziel

Anker van Geloof

Inmiddels is mijn leven, nu 20 jaar later, ongeveer 180graden gedraaid. Dat was al begonnen in de tijd van het artikel, maar het blijft doorgaan.

 Ik heb heel wat zwerf- en zweeftochten gemaakt op zoek naar voer voor mijn ziel. Wat is het dat ik hier kom doen, kom bijdragen als schakel in het grotere geheel? Dat werd mijn zoekvraag.

Welke mensen in mijn netwerk en op mijn pad voeden mij, inspireren mij. Wat of wie laat ik toe in mijn energieveld en leven. Welke voeding ondersteunt mijn fysieke en mentale welbevinden. Daarbij let ik niet alleen op wat ik in mijn mond stop, maar ook welke gedachten ik wel of niet toelaat en dat ik niet hoef te reageren. Het in het nu zijn, in het moment, is de uitnodiging.

Je zult begrijpen dat mijn levensstijl inmiddels is gericht op het voeden van mijn ziel.

Ik heb al heel veel van deze puzzelstukjes gevonden en er ligt al een prachtig deel van de puzzel die mijn leven nu is.
Toch weet ik dat ik elk moment dat ik onvrede ervaar, ik weer op zoek mag naar de vrede. Op zoek naar dat waar ik dankbaar voor ben.

Pas dan voel ik die rust, die kalmte die ruimte, die verbinding met wie ik werkelijk ben.

Anker van Geloof

Bijdragen aan wereldvrede

Je hoeft niemand te zijn, je bent er al. Het enige dat nodig is, is dat jij je bewust wordt van de onvrede die in je heerst. Als je die weet af te pellen kom je tot de kern van wie je werkelijk bent, zoals je bedoeld bent te zijn.

Wil je bijdrage aan vrede in de wereld, begin dan op je eigen vierkante meter. Sticht vrede met jezelf. Elke dag weer. Je zult namelijk altijd weer voor nieuwe uitdagingen gesteld worden door het universum, dat heet het spel van het leven.

 

Stralen

Wil je ook vrede uitstralen en bijdragen aan wereldvrede? Begin nu op dit moment je eigen onvrede te onderzoeken. Achter elk gevoel van irritatie, boosheid, verdriet, machteloosheid etc. zit een kans om vrede te stichten met jezelf.
Je zult begrijpen dat dit ook leidt tot een veel vreedzamere omgang met de mensen om je heen. Je gaat namelijk zelf vrede uitstralen. Zo straal je vrede uit in je netwerk en verbind je je met anderen die dit ook beoefenen. Dit is dé manier om gelijkgestemde te ontmoeten én om anderen om je heen te inspireren.

Kan je je voorstellen hoe groot de stralingskracht van vrede is. Vrede begint bij jezelf en wereldvrede creëren we samen.

Schelpen Mozaiek - Geloof

Daarom nodig ik je uit, tezamen met dit transitie moment van de lente equinox 2022, om je te laten inspireren door mijn column en de inspiratiebronnen en inspiratie activiteiten hieronder.

Dat is mijn bijdrage aan jouw vrede én aan de wereldvrede.
Laten we er een stralend en vreed-saam voorjaar van maken.

Met een hartgroet van 
Nathalie Jagir 
Inspirator

INSPIRATIE ACTIVITEITEN

InspiratiePlekAanZee – Plek

Vredige Retraite | last minute korting voorjaar 2022 | 

Wil je dit voorjaar even de rust en de ruimte op te zoeken voor meer innerlijke vrede?
Voel je de behoefte om je te laten inspireren door de zee, het strand en de duinen?
Boek dan nu de PlekAanZee. Een heerlijk 1-2 persoons appartement direct onder aan het duin in Callantsoog.

Je kunt hier rechtstreeks de beschikbaarheid bekijken en je boekingsaanvraag indienen.
Bel of mail mij dan om de mogelijkheden te bespreken voor je reservering.
Zeker als je ook graag een Inspiratiesessie met coaching en/of Yoga wilt toevoegen aan je retraite.
Bekijk hier deze inspirerende plek aan zee.

InspiratiePlekAanZee – Coaching

10 jaar CoachingAanZee | Coach sessie cadeau bij start traject 

Wanneer er bij jou nog, óf weer wat af te pellen valt.
Als er onvrede in je huist, óf toch weer de kop op steekt.
Of wanneer je je bewust bent van dit thema in jou, óf dit meer wilt worden.
Dan loop ik graag een tijdje met je mee.
Ik inspireer je tijdens individuele coach sessies al wandelend op het strand of door de duinen van Callantsoog.
Op weg naar jouw natuurlijk persoonlijke leiderschap, vanuit innerlijke vrede.

Start je in 2022 een coach traject, dan ontvang je een extra sessie cadeau

Bel of mail mij om af te spreken en samen op pad te gaan.
Velen gingen je voor, lees hier hun ervaringen eens, ter inspiratie.

Maak een afspraak voor een persoonlijk coach traject en ontvang een extra sessie cadeau vanwege mijn 10 jarig jubileum.

InspiratiePlekAanZee – Yoga

Online Kundalini Meditatie voor het slapen gaan

Dinsdag 29 maart 2022 | 21.00 – 22.00 uur
Iedere laatste dinsdagavond van de maand, begeleid ik live een online Kundalini Meditatie die voor iedereen toegankelijk is. Laat de dag achter je en ga ontspannen slapen.
De meditatie van maart stimuleert je innerlijk gevoel van vrede, dus mis deze kans niet!

Meld je hier aan om mee te doen!

 

Volle Maan Meditatieve Stilte Wandeling met bomen yoga

Zaterdag 16 april 2022 | 05.00 – 08.00 uur

Eindelijk weer excursies in het Zwanenwater in 2022 en deze Volle Maan wandeling is de eerste. Dit keer wordt de stilte wandeling gecombineerd met bomen yoga en meditatie. Hopelijk wordt het een volle maan bad als de weergoden ons goed gezind zijn en kunnen we de zon vanaf de duintop zien opkomen.

We gaan met een max. aantal mensen op pad.
Wil je mee? Meld je dan hier aan bij Natuurmonumenten!

 

Live groepslessen Kundalini Yoga & Meditatie in Callantsoog 

Elke maandag & donderdag  | 20.00 – 22.00 uur

Heb je interesse om aan de wekelijkse lessen deel te nemen?
De lessen zijn weer live, in onze prachtige ruimte met vloerverwarming in het Zwanenwater, een prachtig natuurgebied van Natuurmonumenten in Callantsoog.starten het nieuwe jaar voorlopig nog live online dus iedereen kan meedoen.

Meld je hier aan voor een proefles!

Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website agenda. 

 

Andere blogs

Peentjes Zweten

Aankomend weekend ga ik ‘peentjes zweten’! Nee, niet van angst, of misschien een klein beetje, omdat ik nooit weet wat er komen gaat. Ik ga mijzelf uitnodigen om mij over te geven en met de stroom mee te gaan. De stroom van het zweet. Het zal zeker minimaal een halve...

Innerlijk Kompas

‘Als je niet weet waar je vandaan komt, waarom je hier bent en waar je naar toe gaat, dan ben je pas zweverig’. Dit zei iemand in een podcast die ik een tijd geleden luisterde. Het ging over spiritualiteit en leven vanuit intuïtie. Ik merkte dat het mij raakte, omdat...

Positivo

Wahe Guru! Vandaag is het 21 maart 2023 en hebben we 3 drieën in de datum en dat op de dag van de Lente Equinox! Nou nou, wat een enthousiasme over deze dag, denk je wellicht. Waar komt al die positiviteit vandaan? Heb je even, dan ga ik het je graag uitleggen in deze...

Wat als….

Wat als…. dit nu één groot spel is. Ik bedoel dit leven hier op aarde. Dat je geboren wordt en een leven lang zoekt naar hoe het spel te spelen. Naar wat jouw rol, jouw bijdrage aan dit leven is.  Wat als….er een gebruiksaanwijzing zou zijn, een navigatiesysteem....

Ontmoet de Muur

Afgelopen zomer liep ik tegen een muur aan. Ja letterlijk, want ik trof aan de vloedlijn een stuk bakstenen muur.Mijn bedrijf gaf ik 10 jaar geleden de naam, InspiratiePlekAanZee. Dat is niet voor niets, want de natuur aan de kust inspireert mij altijd. Zo ook nu...

Zielenroerselen

In deze Zomerzonnewende column wordt het tijd voor wat zielenroerselen. Ja, ik ga een beetje roeren in de ziel en ook in die van jou. Als ik namelijk in mijn ziel roer dan beroert dat ook die van jou. Tenminste, als je ervan uitgaat dat alles in het universum...

De Stem van de Stilte

Onder het schijnsel van de volle maan, in de vroege ochtend van de Winterzonnewende, komen de woorden voor deze column.Het was gisteren de kortste dag en de langste nacht. Het heeft iets magisch voor mij, om te weten dat onze (oer)ouders dit moment vierden. Voor hen...

Geloof, Hoop & Liefde

Op mijn lagere school waren er meisjes die een gouden kettinkje droegen met daaraan een kruisje, een ankertje en een hartje. Het zijn de ‘tekenen’ van geloof, hoop en liefde. Ik zie ze nu niet zo vaak meer, maar wie weet herken je het. Aan mijn hals of pols hing deze...

Voorjaarsschoonmaak

De lente komt eraan. Tijd voor de voorjaarsschoonmaak!Dat zouden vele van onze moeders en oma’s rond deze tijd roepen. En zeer zeker de vrouwen zeven generaties en verder terug, onze oermoeders, die sterk in verbinding stonden met de natuur, met moeder aarde.Niet zo...

Adem in Adem uit

Het eerste kwartaal van 2018 zit er allang op. De cijfers zijn hopelijk op orde voor je aangifte 2017 (of je hebt uitstel aangevraagd). Als je achterom kijkt denk je vast wat vliegt de tijd en ondertussen ben je al weer aardig opgeslokt door het dagelijkse ritme van...