Op de laatste dag van de Herfst deel ik graag deze column die ik schreef voor het OFS Magazine, voor ondernemers in de gemeente Schagen. Dit is meteen een mooie reminder om te laten weten dat er dit jaar nog 1 Seizoenswandeling Natuurlijk Leiderschap is in het Zwanenwater van Callantsoog. Je bent van harte welkom om mee te lopen op vrijdag 14 december om 14.30uur vertrek vanaf de parkeerplaats.

Goed, Duur Saam dus.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen,

ik vind duurzaamheid een container begrip. Ik mis er iets aan, wat ik hierbij graag onder je aandacht breng.

Hoe duurzaam ga jij met jezelf om als ondernemer? Heb je dan enig idee wat ik daarmee bedoel?

Volgens mij is het doel van dit leven om er op de lange duur samen iets moois van te maken. Hoe je dat doet is aan jou. Het leven is je gegeven om dat te ontdekken. Om die duur zo lang mogelijk te maken en het samen te doen, is het wel van belang dat jij er bij bent. Dat je alert bent. Je bewustzijn hoog hebt bij wat je in dit leven onderneemt. Juist als mens.Dat is net zo min eenvoudig als met je bedrijf duurzaam ondernemen. Daarom inspireer ik je graag om duurzamer met jezelf om te gaan.

Heb je je al eens afgevraagd hoe jij jezelf produceert? Wat stop je er in en wat komt er uit?

Natuurlijk denk je aan voedsel. Blijf ik er gezond bij en help ik de aarde met mijn eet keuzes. Maar met alles wat je in je ‘mind’ stopt, creëer je. Zowel wat er uit je handen, als uit je mond komt.

Je fysieke en mentale gezondheid zijn jouw belangrijkste bronnen om duurzaam met jezelf te ondernemen. Dat is jouw fundament. Vanzelfsprekend draag je dan duurzaam bij aan jezelf, anderen en de aarde.

Heb ik je geïnspireerd en wil je jezelf duurzamer maken? Wandel dan tijdens de seizoenswisselingen met mij en andere ondernemers en leidinggevenden mee, terug naar je natuur, in het Zwanenwater van Callantsoog. Dit jaar dus nog op vrijdagmiddag 14 december. Dan is de WinterZonneWende in aantocht, de kortste dag en de langste nacht, waar onze voorouders al vierden dat het licht terug komt. Een prachtige tijd om in de donkere decembermaand buiten naar binnen te gaan, in de stilte.

Geen tijd, of kies je voor jezelf? Bel me! Dan gaan we op pad en bepalen we samen de duur.

Nathalie Jagir Peters – Inspirator www.inspiratieplekaanzee.nl