Wat was het heerlijk om deze zomer niet naar het weerbericht te hoeven luisteren, het was elke dag goed. Nu de herfst haar intrede doet en je na de vakantieperiode weer aan het werk gaat, wordt het tijd om je eigen interne weerbericht regelmatig te checken.

Lees er meer over in deze column en over de wandeling voor eindverantwoordelijk bestuurders, directeuren, managers en ondernemers, tijdens de Herfst Equinox wandeling op 21 september.

Er schijnt geen ander volk op de wereld te zijn dat zich zo bezig houdt met het weer als Nederlanders. Voor ons is praten over het weer verbindend. Het maakt niet uit wat je doet, wie je bent of kent, over het weer kan je altijd met iedereen een gesprek beginnen. Wat ik nu interessant vind is dat we het over het weer buiten onszelf hebben en niet over het weer binnenin onszelf.

Laat ik dát gesprek met jou via deze column eens beginnen. Ik weet niet waar je je nu bevindt als je dit leest en ik weet ook niet wie je bent, wat je doet en wie je kent. Dat vindt ik eerlijk gezegd ook niet zo belangrijk. Wat ik interessant vind is hoe jouw interne weerbericht eruit ziet. Je hoeft het mij niet te vertellen, want de kunst is juist om daarover een gesprek met jezelf aan te gaan.

Ik zal je een handje helpen. Laat na het lezen van onderstaande instructies alle externe beelden los, door je ogen te sluiten. Sluit je ook af voor alle geluiden om je heen. Richt je nu helemaal op je binnenwereld. Dit ben je wellicht niet gewend, het vraagt enige oefening. Om vervolgens objectief waar te nemen wat er zich in je binnenwereld afspeelt, hoe je je daarbij voelt en welke behoefte je wellicht hebt, dat is in onze cultuur zeker nog niet zo vanzelfsprekend.

Daarom inspireer ik je graag samen met de natuur en de benodigde technieken, oefening en support. Tijdens alweer de 3e seizoenswandeling voor eindverantwoordelijken rond de Herfst Equinox, op vrijdag 21 september a.s. om 14.30 uur in het Zwanenwater van Callantsoog.

Ga ik je daar ontmoeten? Wat voor weer het ook is!

Nathalie Jagir Peters – Inspirator

 

www.inspiratieplekaanzee.nl