Is het je wel eens opgevallen dat het eigenlijk nergens meer écht stil is.

 

In elke winkel(straat) hoor je muziek. Als je een bedrijf belt en in de wacht staat, muziek. Het gepraat van mensen om je heen in de trein(soms ook in de stilte coupé?!). Als je geconcentreerd wilt werken leidt gepraat van collega’s en soms ook muziek je af. In de auto onderweg draai je muziek, luister je naar gepraat op de radio, of hoor je het geraas van auto’s om je heen. En niet te vergeten, de ringtoon en piepjes van je mobiele telefoon.

Dit alles wordt de gehele dag aangevuld met het geluid van alle gedachten in je hoofd, wel 1000 per seconde, dus miljarden per dag. Kortom, het is druk in je hoofd. Wist je dat stress gerelateerde spanningsklachten o.a. veroorzaakt door nervositeit, boosheid, irritatie of terwijl, door angst, een grootte veroorzaker is van oorsuizen. Na een intensieve dag heeft je gehoor de hele dag op ‘aan’ gestaan en herken je wellicht ’s avonds zo’n ruis in je hoofd. Een soort echo van alle geluidsimpulsen die je die dag hebt opgevangen.

Om al die geluiden te handelen heb je een sterk en geoefend zenuwstelsel nodig en een ontspannen neutrale geest door een fysieke en mentale aandachtstraining. Dan kun je ook beter omgaan met ongewenste stiltes.

Denk bijvoorbeeld aan het alleen werken als ZZP’er, of het niet rinkelen van de telefoon met nieuwe klantvragen.

Waar is het nog écht stil?

In de natuur! Wat gebeurt er dan? Juist, je wordt er stil van. Waarom is dat dan zo belangrijk? Op de eerste plaats om te zorgen voor balans. En juist in die momenten van stilte kan je leren om één belangrijk geluid te horen; je innerlijke stem, jouw natuur die tot je gaat spreken. Zomaar vanuit het grote niets.

Zweverig? Nee! Gewoon met twee benen op de aarde al wandelend door het Zwanenwater. Het ontwaken van de lente is een prachtige tijd om die stilte op te zoeken en te ervaren.

Ik nodig je ook in 2019 weer uit om met mij mee te lopen en de stilte op te zoeken. Voed je natuurlijk persoonlijk leiderschap in de natuur van het Zwanenwater in Callantsoog. Laat dit keer van je horen en meld je aan voor vrijdag 22 maart, dan wandelen we tijdens de Lente Equinox. We vertrekken om 15.00uur van de parkeerplaats waar we rond 17.00 uur weer arriveren. Mag ik van je horen? Of val je nu opeens stil?

Nathalie Jagir Peters – Inspirator

Mail of bel mij voor meer informatie, of als je liever individueel op pad gaat met mij.

info@inspiratieplekaanzee.nl 06-21541907 www.inspiratieplekaanzee.nl