Columns over Natuurlijk Persoonlijk Leiderschap

eerder verstuurd als nieuwsbrief en geplaatst op Facebook, LinkedIn en in Magazine OFS (ondernemersfederatie Schagen)

(on)Vrede

(on)Vrede

Bijna 20 jaar geleden werd ik geïnterviewd door weekblad Libelle over het keerpunt in mijn leven. Ook zonder de kopie van het artikel erbij te pakken, zie ik nog de vet gedrukte tekst naast de prachtige foto: ‘Ik zag niet wat ik wél kon, wat ik wél had’. Als ik er nu...

De Stem van de Stilte

De Stem van de Stilte

Onder het schijnsel van de volle maan, in de vroege ochtend van de Winterzonnewende, komen de woorden voor deze column.Het was gisteren de kortste dag en de langste nacht. Het heeft iets magisch voor mij, om te weten dat onze (oer)ouders dit moment vierden. Voor hen...

Geloof, Hoop & Liefde

Geloof, Hoop & Liefde

Op mijn lagere school waren er meisjes die een gouden kettinkje droegen met daaraan een kruisje, een ankertje en een hartje. Het zijn de ‘tekenen’ van geloof, hoop en liefde. Ik zie ze nu niet zo vaak meer, maar wie weet herken je het. Aan mijn hals of pols hing deze...

Voorjaarsschoonmaak

Voorjaarsschoonmaak

De lente komt eraan. Tijd voor de voorjaarsschoonmaak!Dat zouden vele van onze moeders en oma’s rond deze tijd roepen. En zeer zeker de vrouwen zeven generaties en verder terug, onze oermoeders, die sterk in verbinding stonden met de natuur, met moeder aarde.Niet zo...

Adem in Adem uit

Adem in Adem uit

Het eerste kwartaal van 2018 zit er allang op. De cijfers zijn hopelijk op orde voor je aangifte 2017 (of je hebt uitstel aangevraagd). Als je achterom kijkt denk je vast wat vliegt de tijd en ondertussen ben je al weer aardig opgeslokt door het dagelijkse ritme van...

Natuurlijk leiderschap

Natuurlijk leiderschap

Open je hart, sla je vleugels uit, voeg je bij de zwerm en zwerf mee door het Zwanenwater voor meer verbinding met jouw natuur in de natuur. Dit is dé plek, het Zwanenwater van Natuurmonumenten in Callantsoog en hét moment, elke seizoenswisseling, om je natuurlijk...

Kundalini Yoga & Meditatie

Wakker worden als een Yogi

 Een Kundalini Yoga set van 4 oefeningen om (in bed) je dag mee te beginnen.
(Zet de muisaanwijzer op de foto om de serie stil te zetten, vervolgens kan je met behulp van de pijlen doorklikken)

 

1 Stretch Pose

Je ligt op je rug. Breng je hoofd omhoog, kijk naar je tenen en breng deze zo’n 10 cm. omhoog, door je buik, bil en bovenbeenspieren aan te spannen. Kijk naar je tenen die je punt en breng je armen als een beschermende boog langs je zij, of duw ze onder je billen als het lastig is om je onderrug plat te houden. Doe de vuurademhaling*. Bouw op van 1 tot max. 3 min. Eindig met een diepe inademing, houd vast en adem uit terwijl je je knieën naar je borstkas brengt.

 

2. Neus naar de Knieën Pose

Trek je neus naar je knieën terwijl je deze stevig omarmt met je voeten naast elkaar. Focus met gesloten ogen op het derde oog, het punt tussen je wenkbrauwen. Doe weer de vuurademhaling. Bouw op van 1 tot max. 3 min. Eindig weer met een diepe inademing, houd vast en adem uit terwijl je je hoofd neerlegt.

3. Rollende Pose

Trek je neus weer naar je knieën en rol als een kleine bal over de lengte van je ruggengraad heen en weer. Bouw op van 1 tot max. 2 min. Eindig weer met een diepe inademing terwijl je rechtop komt en adem dan uit.

3. Rollende Pose

Trek je neus weer naar je knieën en rol als een kleine bal over de lengte van je ruggengraad heen en weer. Bouw op van 1 tot max. 3 min. Eindig weer met een diepe inademing terwijl je rechtop komt en adem dan uit.

3. Rollende Pose

Trek je neus weer naar je knieën en rol als een kleine bal over de lengte van je ruggengraad heen en weer. Bouw op van 1 tot max. 3 min. Eindig weer met een diepe inademing terwijl je rechtop komt en adem dan uit.

4. Ego-Eradicator Pose

Ga in de kleermakerszit op je kussen zitten, of zit op je bedrand. Krul je vingertoppen in de kussentjes van je handen, behalve je duimen die steek je krachtig uit, evenals je armen in een hoek van 60graden. Focus met gesloten ogen van binnenuit op je kruin. Doe ook hier de vuurademhaling*. Bouw op van 1 tot max. 3 min. Eindig met een diepe inademing, houd vast en duw je duimen boven je hoofd tegen elkaar. Adem uit terwijl je je handen als twee grote kammen met gestrekte armen door je aura via de zijkant naar beneden brengt.

Zit even stil, observeer hoe het met je is en begin dan vol energie en in balans aan je nieuwe dag!

AFSTEMMEN voor een Kundalini Yoga Kriya

Wil je thuis een Kundalini Yoga set of Meditatie doen?
Stem dan altijd van te voren af op de universele wijsheid via de ‘Golden chain’ en chant 3x de mantra Ong Namo Guru Dev Namo (ik buig voor de oneindige wijsheid in mij en om mij heen).

Hier kun je dit samen met mij doen, precies zoals ik dat in de lessen begeleid, voorafgegaan door een ‘landingsoefening’. 

AFSLUITEN van een Kundalini Yoga Kriya

Natuurlijk dank je jezelf en alles in het universum voor de ervaringen die je op deed tijdens de beoefening van je Kundalini yogaset of meditatie.

Chant hiervoor 3x de mantra Sat Nam (waarheid is jou indentiteit)
Maak de klank Sat 7x zo lang en eindig met een korte klank Nam.

Klik op de video om dit samen met mij doen, precies zoals ik dat in de lessen begeleid.

 

Foto’s en Artikelen Healthy Breast© & Yoga Program

Certificaat uitrijking

In de periode 2016-2017 hebben maar liefst 20 vrouwen het Healthy Breast & Yoga Programma gevolgd. Dit gebeurde tijdens de introductie van het programma in Nederland in diverse weekend trainingen. Tijdens de terugkomdag toont een aantal van hen met trots hun deelname certificaat bij de afsluitende borrel*

*Eerder op facebook kwam er commentaar op de wijn. Maar als je inzoomt zie je dat deze natuurlijk alcohol vrij is!

 

Hier lees je meer over het Healthy Breast & Yoga Programma

 

In het Nieuws

Een mooi artikel in het Noord Hollands Dagblad over de introductie van het Healthy Breast & Yoga Programma in Nederland. Dit door een Canadese Natuurarts ontwikkelde programma introduceerde ik in 2016 in Nederland. Graag zou ik een bijdrage leveren aan het delen van de kennis met vrouwen over hoe je jezelf en je borsten op een zo natuurlijk mogelijke manier gezond houdt.

 

Hier lees je meer over het Healthy Breast & Yoga Programma 

 

Oktober Borstgezondheidsmaand

 
Sinds 2016 is oktober door het Healthy Breast Program en de daaraan verbonden MammAlive Foundation, wereldwijd omgedoopt tot Borstgezondheidsmaand. Op facebook ontvang je in deze maand elke dag een praktische tip uit het programma.  Zo houd je jezelf en je borsten op een natuurlijk manier zo gezond mogelijk. 

Like hier de facebook pagina.

Digitaal Kookboek 

Tijdens de trainingen is er door de deelneemsters en later in de weekeinden door onze kokkin, heerlijk gekookt.
Veel van deze recepten zijn verzameld in dit digitale kookboek.
Natuurlijk in aansluiting op de adviezen vanuit het Healthy Breast Programma; vegetarische, biologisch, zuivel, gluten en suikervrij.

Op facebook en in de nieuwsbrief deel ik regelmatig een recept, dus meld je aan.

Foto’s en Film Shakti Dance© – de Yoga van de Dance

Yoga Festival Terschelling

Vanaf de introductie van Shakti Dance in Nederland in 2009, gaf ik elk jaar meerdere workshops op dit prachtige jaarlijkse yoga festival.
Hoewel ik na 10 jaar gestopt ben met er les te geven, kan ik het je van harte aanbevelen.
Lees hier meer over het Yoga Festival Terschelling.

Hier lees je meer over Shakti Dance. 

Yoga Festival Haarlem

Nog zo’n prachtig festival waar een Shakti Dance workshop niet ontbrak. Bekijk ook het fotofilmpje hieronder om een indruk te krijgen van deze yoga van de dans, gebasseerd op Kundalini Yoga.

 

 Hier lees je meer over Shakti Dance.

16 april 2022

Volle Maan Stilte wandeling met Bomen yoga & meditatie in Zwanenwater
van 05.30-08.00 uur

29 maart 2022

live Online Kundalini Meditatie
voor het slapen gaan  21-22 uur
elke laatste dinsdag van de maand

Vanaf januari 2022

Kundalini yoga&meditatie
wekelijkse groepslessen live & Online
in het Zwanenwater te Callantsoog

heel 2021

10 jaar coaching aan Zee
extra sessie cadeau bij start coaching

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
2 weken geleden
Inspiratie Plek Aan Zee yoga & coaching

InspiratiePost - Ishnaan therapie

Heerlijk vanochtend weer in zee gelegen, net als op 1-1 van dit jaar.
Ik wordt er zo blij van!

En toch is het niet voor iedereen altijd goed om aan.

Zo ook niet voor mij de afgelopen periode.
Wat ik wél deed waren mij koude douches.
Hiervoor heb ik zelfs een échte ouderwetse koud water kraan van mijn lief gekregen en ging the thermostaatkraan de deur uit.

Wist je dat koud douchen eeuwen oud is en o.a. de yogi’s in de Himalaya deze techniek als therapie gebruikte om de gezondheid van onze lichaamssystemen en met name de organen te stimuleren. Ze gebruikte het ook om hun Mind in een neutrale meditatieve staat van zijn te brengen.

Koud? Nee!
Het is het labelen van de sensatie door je brein van de ingenieuze response van je lichaam om de 37grd te behouden in het koude water.
De kunst is om het te leren observeren.

Dat is waarom in Kundalini Yoga, zoals onderwezen door Yogi Bhajan, deze Ishnaan therapie deel uit maakt van het ochtend ritueel, voorafgaand aan yoga en meditatie beoefening.

Overigens is Ishnaan als koud water therapie anders dan de methode die Wim Hof heeft ontwikkeld (o.a. met Ishnaan, Kundalini oefeningen en adem technieken).

Een koude douche volgens de Ishnaan therapie bouw je stap voor stap langs je lichaam op én je masseert elk lichaamsdeel krachtig i.p.v. stil in een ijsbad te liggen.
Daarom wordt ik zo blij van Ishnaan, want tijdens en zeker na aflooo gloei ik van binnen en van buiten van de warmte en heb ik volop energie om mijn dag te beginnen.

Ik kan het je van harte aanbevelen als je je fysieke en mentale gezondheid écht wilt ondersteunen op een natuurlijke en kosteloze manier.

Lees er hier meer over en raadpleeg je gevoel🙏🏻

Wil je mijn stap-voor-stap koud douchen in het Nederlandse ontvangen?
Stuur mij dan een e-mail viaIn het Engels via een collega:
https://margreetzant.nl/koud-douchen-ishnaan-super…

Engelse uitleg van Yogi Bhajan:
https://sikhdharma.org/ishnaan-the-science-of-hydr…

#ishnaan #koudetraining #gezondheid #kundaliniyoga #yogaaanzee #inspiratie #inspiratiepost #inspiratieplek #inspiratieplekaanzee
... MeerMinder

InspiratiePost - Ishnaan therapie

Heerlijk vanochtend weer in zee gelegen, net als op 1-1 van dit jaar.
Ik wordt er zo blij van!

En toch is het niet voor iedereen altijd goed om aan. 

Zo ook niet voor mij de afgelopen periode. 
Wat ik wél deed waren mij koude douches. 
Hiervoor heb ik zelfs een échte ouderwetse koud water kraan van mijn lief gekregen en ging the thermostaatkraan de deur uit.

Wist je dat koud douchen eeuwen oud is en o.a. de yogi’s in de Himalaya deze techniek als therapie gebruikte om de gezondheid van onze lichaamssystemen en met name de organen te stimuleren. Ze gebruikte het ook om hun Mind in een neutrale meditatieve staat van zijn te brengen. 

Koud? Nee!
Het is het labelen van de sensatie door je brein van de ingenieuze response van je lichaam om de 37grd te behouden in het koude water. 
De kunst is om het te leren observeren.

Dat is waarom in Kundalini Yoga, zoals onderwezen door Yogi Bhajan, deze Ishnaan therapie deel uit maakt van het ochtend ritueel, voorafgaand aan yoga en meditatie beoefening.

Overigens is Ishnaan als koud water therapie anders dan de methode die Wim Hof heeft ontwikkeld (o.a. met Ishnaan, Kundalini oefeningen en adem technieken).

Een koude douche volgens de Ishnaan therapie bouw je stap voor stap langs je lichaam op én je masseert elk lichaamsdeel krachtig i.p.v. stil in een ijsbad te liggen.
Daarom wordt ik zo blij van Ishnaan, want tijdens en zeker na aflooo gloei ik van binnen en van buiten van de warmte en heb ik volop energie om mijn dag te beginnen.

Ik kan het je van harte aanbevelen als je je fysieke en mentale gezondheid écht wilt ondersteunen op een natuurlijke en kosteloze manier.

Lees er hier meer over en raadpleeg je gevoel🙏🏻

Wil je mijn stap-voor-stap koud douchen in het Nederlandse ontvangen?
Stuur mij dan een e-mail via

https://www.inspiratieplekaanzee.nl/

In het Engels via een collega:
https://margreetzant.nl/koud-douchen-ishnaan-super-gezond/

Engelse uitleg van Yogi Bhajan: 
https://www.sikhdharma.org/ishnaan-the-science-of-hydrotherapy/

#ishnaan #koudetraining #gezondheid #kundaliniyoga #yogaaanzee #inspiratie #inspiratiepost #inspiratieplek #inspiratieplekaanzeeImage attachmentImage attachment
Vier de Zomerzonnewende tijdens het Nederlandse Kundalini Yoga Festival van 17-19 juni in de natuur rondom Baarn. Wie weet ontmoeten we elkaar daar❣️🙏🏻
Meer laden

Nathalie Jagir Kaur Peters - Inspirator

06-21541907 | info@inspiratieplekaanzee.nl

Bezoekadres Yoga:              Zuidschinkeldijk 4, Callantsoog
Bezoekadres Coaching:           Zeeweg 2-1.01,  Callantsoog
Postadres:                      Vloedlijn 4, 1759 JW, Callantsoog

KvK: 54267552 | Btw-id: NL001826486B95 | IBAN: NL90INGB0750391952

Nathalie Jagir Kaur Peters

Inspirator

 

06-21541907
info@inspiratieplekaanzee.nl

Bezoekadres Yoga:
Zuidschinkeldijk 4, Callantsoog

Bezoekadres Coaching:
Zeeweg 2-1.01,  Callantsoog

Postadres:
Vloedlijn 4, 1759 JW, Callantsoog

KvK: 54267552 | Btw: NL158192084B01 | IBAN: NL90INGB0750391952

Extra's