Columns over Natuurlijk Persoonlijk Leiderschap

eerder verstuurd als nieuwsbrief en geplaatst op Facebook, LinkedIn en in Magazine OFS (ondernemersfederatie Schagen)

Nieuw Leven

Nieuw Leven

Soms lukt het niet meer om écht jezelf te zijn, of meer jezelf te worden, omdat je vastzit in een omgeving die je ziet zoals je nu bent. Dan kan je maar beter naar een andere omgeving gaan.Dit advies las ik in het boek dat ik als kerstcadeau kreeg van een coachklant...

Peentjes Zweten

Peentjes Zweten

Aankomend weekend ga ik ‘peentjes zweten’! Nee, niet van angst, of misschien een klein beetje, omdat ik nooit weet wat er komen gaat. Ik ga mijzelf uitnodigen om mij over te geven en met de stroom mee te gaan. De stroom van het zweet. Het zal zeker minimaal een halve...

Innerlijk Kompas

Innerlijk Kompas

‘Als je niet weet waar je vandaan komt, waarom je hier bent en waar je naar toe gaat, dan ben je pas zweverig’. Dit zei iemand in een podcast die ik een tijd geleden luisterde. Het ging over spiritualiteit en leven vanuit intuïtie. Ik merkte dat het mij raakte, omdat...

Positivo

Positivo

Wahe Guru! Vandaag is het 21 maart 2023 en hebben we 3 drieën in de datum en dat op de dag van de Lente Equinox! Nou nou, wat een enthousiasme over deze dag, denk je wellicht. Waar komt al die positiviteit vandaan? Heb je even, dan ga ik het je graag uitleggen in deze...

Wat als….

Wat als….

Wat als…. dit nu één groot spel is. Ik bedoel dit leven hier op aarde. Dat je geboren wordt en een leven lang zoekt naar hoe het spel te spelen. Naar wat jouw rol, jouw bijdrage aan dit leven is.  Wat als….er een gebruiksaanwijzing zou zijn, een navigatiesysteem....

Ontmoet de Muur

Ontmoet de Muur

Afgelopen zomer liep ik tegen een muur aan. Ja letterlijk, want ik trof aan de vloedlijn een stuk bakstenen muur.Mijn bedrijf gaf ik 10 jaar geleden de naam, InspiratiePlekAanZee. Dat is niet voor niets, want de natuur aan de kust inspireert mij altijd. Zo ook nu...

Kundalini Yoga & Meditatie

Wakker worden als een Yogi

 Een Kundalini Yoga set van 4 oefeningen om (in bed) je dag mee te beginnen.
(Zet de muisaanwijzer op de foto om de serie stil te zetten, vervolgens kan je met behulp van de pijlen doorklikken)

 

1 Stretch Pose

Je ligt op je rug. Breng je hoofd omhoog, kijk naar je tenen en breng deze zo’n 10 cm. omhoog, door je buik, bil en bovenbeenspieren aan te spannen. Kijk naar je tenen die je punt en breng je armen als een beschermende boog langs je zij, of duw ze onder je billen als het lastig is om je onderrug plat te houden. Doe de vuurademhaling*. Bouw op van 1 tot max. 3 min. Eindig met een diepe inademing, houd vast en adem uit terwijl je je knieën naar je borstkas brengt.

 

2. Neus naar de Knieën Pose

Trek je neus naar je knieën terwijl je deze stevig omarmt met je voeten naast elkaar. Focus met gesloten ogen op het derde oog, het punt tussen je wenkbrauwen. Doe weer de vuurademhaling. Bouw op van 1 tot max. 3 min. Eindig weer met een diepe inademing, houd vast en adem uit terwijl je je hoofd neerlegt.

3. Rollende Pose

Trek je neus weer naar je knieën en rol als een kleine bal over de lengte van je ruggengraad heen en weer. Bouw op van 1 tot max. 2 min. Eindig weer met een diepe inademing terwijl je rechtop komt en adem dan uit.

3. Rollende Pose

Trek je neus weer naar je knieën en rol als een kleine bal over de lengte van je ruggengraad heen en weer. Bouw op van 1 tot max. 3 min. Eindig weer met een diepe inademing terwijl je rechtop komt en adem dan uit.

3. Rollende Pose

Trek je neus weer naar je knieën en rol als een kleine bal over de lengte van je ruggengraad heen en weer. Bouw op van 1 tot max. 3 min. Eindig weer met een diepe inademing terwijl je rechtop komt en adem dan uit.

4. Ego-Eradicator Pose

Ga in de kleermakerszit op je kussen zitten, of zit op je bedrand. Krul je vingertoppen in de kussentjes van je handen, behalve je duimen die steek je krachtig uit, evenals je armen in een hoek van 60graden. Focus met gesloten ogen van binnenuit op je kruin. Doe ook hier de vuurademhaling*. Bouw op van 1 tot max. 3 min. Eindig met een diepe inademing, houd vast en duw je duimen boven je hoofd tegen elkaar. Adem uit terwijl je je handen als twee grote kammen met gestrekte armen door je aura via de zijkant naar beneden brengt.

Zit even stil, observeer hoe het met je is en begin dan vol energie en in balans aan je nieuwe dag!

AFSTEMMEN voor een Kundalini Yoga Kriya

Wil je thuis een Kundalini Yoga set of Meditatie doen?
Stem dan altijd van te voren af op de universele wijsheid via de ‘Golden chain’ en chant 3x de mantra Ong Namo Guru Dev Namo (ik buig voor de oneindige wijsheid in mij en om mij heen).

Hier kun je dit samen met mij doen, precies zoals ik dat in de lessen begeleid, voorafgegaan door een ‘landingsoefening’. 

AFSLUITEN van een Kundalini Yoga Kriya

Natuurlijk dank je jezelf en alles in het universum voor de ervaringen die je op deed tijdens de beoefening van je Kundalini yogaset of meditatie.

Chant hiervoor 3x de mantra Sat Nam (waarheid is jou indentiteit)
Maak de klank Sat 7x zo lang en eindig met een korte klank Nam.

Klik op de video om dit samen met mij doen, precies zoals ik dat in de lessen begeleid.

 

Foto’s en Artikelen Healthy Breast© & Yoga Program

Certificaat uitrijking

In de periode 2016-2017 hebben maar liefst 20 vrouwen het Healthy Breast & Yoga Programma gevolgd. Dit gebeurde tijdens de introductie van het programma in Nederland in diverse weekend trainingen. Tijdens de terugkomdag toont een aantal van hen met trots hun deelname certificaat bij de afsluitende borrel*

*Eerder op facebook kwam er commentaar op de wijn. Maar als je inzoomt zie je dat deze natuurlijk alcohol vrij is!

 

Hier lees je meer over het Healthy Breast & Yoga Programma

 

In het Nieuws

Een mooi artikel in het Noord Hollands Dagblad over de introductie van het Healthy Breast & Yoga Programma in Nederland. Dit door een Canadese Natuurarts ontwikkelde programma introduceerde ik in 2016 in Nederland. Graag zou ik een bijdrage leveren aan het delen van de kennis met vrouwen over hoe je jezelf en je borsten op een zo natuurlijk mogelijke manier gezond houdt.

 

Hier lees je meer over het Healthy Breast & Yoga Programma 

 

Oktober Borstgezondheidsmaand

 
Sinds 2016 is oktober door het Healthy Breast Program en de daaraan verbonden MammAlive Foundation, wereldwijd omgedoopt tot Borstgezondheidsmaand. Op facebook ontvang je in deze maand elke dag een praktische tip uit het programma.  Zo houd je jezelf en je borsten op een natuurlijk manier zo gezond mogelijk. 

Like hier de facebook pagina.

Digitaal Kookboek 

Tijdens de trainingen is er door de deelneemsters en later in de weekeinden door onze kokkin, heerlijk gekookt.
Veel van deze recepten zijn verzameld in dit digitale kookboek.
Natuurlijk in aansluiting op de adviezen vanuit het Healthy Breast Programma; vegetarische, biologisch, zuivel, gluten en suikervrij.

Op facebook en in de nieuwsbrief deel ik regelmatig een recept, dus meld je aan.

Foto’s en Film Shakti Dance© – de Yoga van de Dance

Yoga Festival Terschelling

Vanaf de introductie van Shakti Dance in Nederland in 2009, gaf ik elk jaar meerdere workshops op dit prachtige jaarlijkse yoga festival.
Hoewel ik na 10 jaar gestopt ben met er les te geven, kan ik het je van harte aanbevelen.
Lees hier meer over het Yoga Festival Terschelling.

Hier lees je meer over Shakti Dance. 

Yoga Festival Haarlem

Nog zo’n prachtig festival waar een Shakti Dance workshop niet ontbrak. Bekijk ook het fotofilmpje hieronder om een indruk te krijgen van deze yoga van de dans, gebasseerd op Kundalini Yoga.

 

 Hier lees je meer over Shakti Dance.

21 maart 2024

Column Lente Equinox
'nieuw leven'

21 april 2024

Shakti Dance workshop
met thema lichte lente

25 mei 2024

Meditatieve Stilte Lente Wandeling
voor vroege vogels in Zwanenwater

22 juni 2024

Zomer Zonnewende Volle maan viering

Voorjaar 2024

Voorjaarslesblok Wekelijkse Groepslessen Kundalini Yoga & Meditatie op maandag en donderdag

Nathalie Jagir Kaur Peters - Inspirator

06-21541907 | info@inspiratieplekaanzee.nl

Bezoekadres Yoga:              Zuidschinkeldijk 4, Callantsoog
Bezoekadres Coaching:           Zeeweg 2-1.01,  Callantsoog
Postadres:                      Vloedlijn 4, 1759 JW, Callantsoog

KvK: 54267552 | Btw-id: NL001826486B95 | IBAN: NL90INGB0750391952

Nathalie Jagir Kaur Peters

Inspirator

 

06-21541907
info@inspiratieplekaanzee.nl

Bezoekadres Yoga:
Zuidschinkeldijk 4, Callantsoog

Bezoekadres Coaching:
Zeeweg 2-1.01,  Callantsoog

Postadres:
Vloedlijn 4, 1759 JW, Callantsoog

KvK: 54267552 | Btw: NL158192084B01 | IBAN: NL90INGB0750391952

Extra's